Relatieadviezen vanuit de hele wereld

Geschatte tijd om tekst te lezen:4 minu(u)t(en)

De 36-jarige schrijfster Jo Piazza uit San Francisco reisde de wereld rond met een doel: overal waar ze kwam even polsen naar de geheimen voor een goed huwelijk. Ze kwam terug met een schat aan tips. Van minder seks tot focussen op jezelf: een overzicht van haar verzamelde adviezen.

Jo Piazza leerde in januari 2015 haar toekomstige man Nick Aster kennen. Ze trouwden in september van datzelfde jaar, maar van hoe een huwelijk marcheerde had ze naar eigen zeggen geen flauw benul. Dat verklapte ze in een interview met lifestyleblad Cosmopolitan. Daarom reisde ze naar verschillende landen, soms met haar man, soms zonder hem, om er te polsen naar mensen hun visie op het getrouwde leven.

Qatar
Boos gaan slapen is oké

Veel mensen willen niet gaan slapen als ze nog ruzie hebben en praten daarom eerst alles uit. Maar in Qatar denken ze er anders over. Een nacht slaap kan er immers toe leiden dat je de situatie tegen de ochtend meer relativeert.

Israël
Minder seks leidt tot betere seks

Toen Jo praatte met orthodox Joodse vrouwen in Jeruzalem, kwam ze te weten dat ze volgens hun geloof twee weken per maand heen fysiek contact mogen hebben met hun man. Dit maakt de lichamelijke ‘reünie’ een pak intenser. Ook een tip uit Israël: zet jezelf op de eerste plaats. Af en toe focussen op wie je bent als individu binnen het huwelijk, zou je perspectief vernieuwen.

India
Laat geld je relatie niet bepalen

Piazza bezocht een afgelegen dorp in India en zag dat een rechtvaardige economische verdeling tussen man en vrouw een enorm verschil maakt in huwelijken.

Denemarken
Geen schermen in de slaapkamer

De Denen staan bekend om hun ‘hygge’-levensstijl, die focust op gezelligheid en ontspanning. Die filosofie vertalen naar het huwelijksleven betekent: geen schermen in de slaapkamer en de aandacht op elkaar vestigen.

Kenia
Gebruik je netwerk

Een verblijf bij een polygame stam in Afrika wees uit dat relaties kunnen ondersteund en gevoed worden door je netwerk en dat echtparen dus niet bang hoeven te zijn om hulp te zoeken bij vrienden en familie.

Frankrijk
Een huwelijk is jullie start, niet de finale

Amerikaanse geliefden zien het huwelijk meestal als een doel, terwijl de Fransen het zien als een startpunt. Voor jullie als koppel breekt er een gloednieuw hoofdstuk aan, waar zowel man als vrouw het beste uit moet halen.

Wereldwijd
Accepteer de beperkingen van het huwelijk

Deze tip komt overal naar voren. Getrouwde stellen zeggen dat het erkennen en accepteren van slechte tijdens het huwelijk sowieso sterker en gelukkiger maakt.

En als je dit allemaal maar niks vindt, grijp dan naar de beproefde huwelijksadviezen van de jaren 50 van de vorige eeuw.

De gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog steeds niet helemaal een feit, vraag maar aan dat glazen plafond. Maar als je denkt dat het vandaag de dag slecht gaat, wees dan blij dat je niet in de jaren ’50 leeft. De tips uit dit oude huishoudboek doen je mond openvallen.

De pagina ‘tips om je man te verzorgen’ komt uit een huishoudboek uit 1950. De tips werden vorige week op Facebook gepost en werden daar meteen druk gedeeld. Het zijn dan ook bizarre taferelen:1. Zorg dat het eten op tafel staat
Plan een heerlijke maaltijd en zorg dat die op tijd klaar is. Begin er desnoods de avond ervoor al aan. Dit is een manier om hem duidelijk te maken dat je aan hem denkt en bezorgd bent om zijn noden. De meeste mannen hebben honger als ze thuiskomen en een goede maaltijd hoort bij je welkom.

2. Maak jezelf ook klaar
Voor hij thuiskomt neem je best een pauze van 15 minuutjes, zodat je frisser bent als hij thuiskomt. Werk je make-up bij, doe een lint in je haar en zorg dat je er goed uitziet. Hij heeft de dag doorgebracht met mensen die moe zijn van het werken. Wees dus opgewekt en wek zijn interesse. Zijn saaie dag zou wel eens een opkikker kunnen gebruiken.

3. Ruim de rommel op
Ga door het huis voor hij thuiskomt en verzamel schoolboeken, speelgoed, kranten… Ga dan met een stofdoek over de tafels. Je man zal het gevoel krijgen dat hij een hemel van rust en orde heeft bereikt. En jij zal er ook vrolijker van worden.

4. Maak de kinderen klaar
Neem de tijd om de gezichten en de handen van je kinderen te wassen, kam hun haar en verander hun kledij indien nodig. Ze zijn kleine schatten en hij wil dat ze er ook zo uitzien.

5. Maak minder lawaai
Zorg dat er bij zijn aankomst geen geluid is van de (vaat)wasmachine of de stofzuiger, en vertel de kinderen dat ze stil moeten zijn. Wees blij om hem te zien en begroet hem met een warme glimlach.

6. Een paar don’ts
Begroet hem niet met problemen of klachten, en klaag niet dat hij te laat is voor het eten. Je moet begrijpen dat dit kleine dingen zijn in vergelijking met de zware dag die hij misschien gehad heeft.

7. Maak het hem comfortabel
Laat hem achteroverleunen in zijn gemakkelijke stoel of stel voor dat hij even op bed gaat liggen. Zorg dat er een fris of een warm drankje klaarstaat. Pof zijn kussen op en trek zijn schoenen uit. Spreek op lage, zachte en aangename toon. Laat hem relaxen.

8. Luister naar hem
Misschien heb je dingen die je hem wil vertellen, maar zijn thuiskomst is daar niet het moment voor. Laat hem eerst praten.

9. Maak het zijn avond
Klaag nooit als hij je niet mee uit eten neemt. Probeer te begrijpen dat zijn wereld er een is van zware druk en dat hij thuis wil komen om te ontspannen.

10. Je doel
Maak je huis een plaats van vrede en orde, waar je man zijn lichaam en geest kan heropladen.

 

Bronnen

http://www.hbvl.be/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve redenen. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke schendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. Deze website is reclamevrij en heeft geen inkomsten van welke aard ook.

Ook interessant om te lezen!