Zwangere vrouwen met honden krijgen gezondere kinderen

Geschatte tijd om tekst te lezen:2 minu(u)t(en)

Dat het goed is voor kinderen om met een huisdier op te groeien, is algemeen bekend. Maar wist je dat een hond al een positieve invloed op je kind kan hebben als deze nog in de buik zit?

Veel mensen doen hun hond weg als ze een kindje verwachten, maar behalve dat het supererg is en je zoiets niet doet, is het ook beter voor de gezondheid van je pasgeboren baby om wél een viervoeter in huis te hebben.

Wetenschappers in Canada hebben ontdekt dat baby’s die worden geboren in een gezin waar honden zijn, gezonder zijn. Dat heeft vooral te maken met twee bacteriën die bij die baby’s meer voorkomen dan bij gezinnen zonder honden.

Het gaat om bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de darmflora en die later het risico op obesitas en verschillende allergieën kunnen verminderen.

Ook als je kindje geboren is, zijn er veel voordelen aan het hebben van een huisdier: het zorgt ervoor dat je kind socialer is, dat het meer empathie ontwikkelt en verlaagt het de stress.

Vrouwen die een hond als huisdier hebben blijken namelijk over het algemeen te bevallen van gezondere kinderen dan vrouwen zonder een hond. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Alberta.

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen die worden geboren in een huishouden met huisdieren, en dan met name in een huishouden met honden, meer darmbacteriën in hun lichaam hebben die worden gelinkt aan een laag risico op obesitas en allergieën. Zelfs als je je hond direct na de bevalling zou weg doen, heeft je kind nog profijt van de eerdere blootstelling aan het dier.

Huisdieren zijn niet alleen goed voor de fysieke weerstand van opgroeiende kinderen, maar ook van hun mentale.

Kinderen die opgroeien met huisdieren lopen minder risico op angststoornissen.

Zo blijkt uit onderzoek van het Bassett Medical Center in New York na ondervraging van 643 ouders met kinderen tussen 6 en 7 jaar, waarover is gepubliceerd in ‘Preventing Chronic Disease’.

12% van de jongens en meisjes met honden heeft een angststoornis tegen 21% van de kinderen die geen huisdier heeft. Meer meisjes dan jongens hebben te maken met angsten.

Hoe het exact zit met de kip of het ei is nog niet helemaal duidelijk. “Het zou kunnen dat kinderen die minder angstig zijn honden hebben, of dat honden kinderen minder angstig maakt”, aldus de wetenschappers.

Bronnen

http://www.oudersvannu.nl/nieuws/actueel/zwangere-vrouwen-met-honden-krijgen-gezondere-kinderen/

http://www.flair.be/nl/uit-thuis/415326/bewezen-een-hond-in-huis-is-gezonder-voor-je-baby#

http://relatie.blog.nl/onderzoek/2015/11/29/kinderen-die-opgroeien-met-een-hond-hebben-minder-angsten

© De copyrights van de hier weergegeven tekst rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve redenen. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke schendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. Deze website is reclamevrij en heeft geen inkomsten van welke aard ook.

Ook interessant om te lezen!