Op deze leeftijd hebben vrouwen het meeste zin in seks

Geschatte tijd om tekst te lezen:3 minu(u)t(en)

Er werd een nieuw wetenschappelijk onderzoek gedaan naar seksualiteit bij vrouwen. Eén van de dingen die men op naakt14voorhand wou weten is op welke leeftijd vrouwen het meeste zin hebben in seks. In eerste instantie zou men verwachten dat prille twintigers het liefste rampetampen, maar dit is helemaal niet het geval.

Maar liefst 64% van de ondervraagde vrouwen gaf aan zich het meest sexy te voelen rond hun dertigste. Eén van de redenen is omdat dames dan meestal in een stabiele, gelukkige relatie zitten. Gedurende deze jaren zouden vrouwen ook het meeste genieten van seks. Ze hebben meer zelfvertrouwen en flink wat dames gaven zelfs aan dat ze meer zin hebben in seks dan ooit tevoren.

De gemiddelde leeftijd wanneer een vrouw zich het meest sexy voelt en het meeste zin in seks heeft zou 34 jaar zijn. Mannen met vrouwen jonger dan 34 hebben dus nog heel wat om naar uit te kijken. (MG)

Minder goed nieuws

Seks eindigt bij de meeste mensen op de leeftijd van 70 jaar, zo blijkt uit een nieuwe studie waarvan de resultaten gepubliceerd werden in het British Medical Journal. De conclusies van het onderzoek lijken enigszins in tegenstelling te staan tot een algemene veronderstelling dat mensen tot op zeer late leeftijd seks hebben. Uiteraard zijn er ook de uitzonderingen die de regel bevestigen, sommige mensen hebben nog tot op zeer late leeftijd seks.

Het onderzoeksteam van de University of Chicago kwam nog tot andere opmerkelijke vaststellingen. Zo duurt het seksleven van vrouwen korter dan dat van mannen. Mannen met een leeftijd van 30 jaar mogen nog een gemiddelde leeftijd van 35 jaar van seksuele activiteiten tegemoet zien, bij vrouwen is dat maar 31 jaar. Het onderzoek is gebaseerd op rondvraag bij 3.000 mensen.

De cijfers mogen niet zonder meer geëxtrapoleerd worden, zoals bijkomend onderzoek blijkt. Mannen met een leeftijd van 55 jaar zouden nog een gemiddeld seksleven van 15 jaar voor de boeg hebben, bij vrouwen is dat maar 10 jaar. Naar de reden van deze verschillen hadden de onderzoekers het gissen, op het eerste gezicht waren er geen duidelijke verklaringen beschikbaar. In ieder geval speelt de factor gezondheid een rol in het seksleven.

Mannen en vrouwen die in goede gezondheid verkeerden, waren bijna twee keer zo veel geïnteresseerd in seks als mensen die ziek waren of in minder goede conditie verkeerden. Opvallend was dat mannen meer jaren van seksuele activiteit vanwege gezondheidsredenen verloren als vrouwen. Volgens de onderzoekers kan dit worden geïnterpreteerd als een oproep tot de mannen om gezonder te gaan leven.

Het onderzoek uitgevoerd door een team onder leiding van Stacy Tessler Lindau maakte gebruik van data uit de periode 1995-1996, toen een groep proefpersonen in de leeftijd tussen 24 en 75 jaar werd onderzocht, en van een groei van nogmaals 3.000 mannen en vrouwen in de periode 2005-2006. Bij laatstgenoemde proefgroep bedroeg de leeftijd 57 tot 85 jaar. Een opvallende vaststelling was dat mannen meer kansen hadden om seksueel actief te blijven dan vrouwen. De mannen waren over het algemeen meer tevreden over de kwaliteit van seks op oudere leeftijd en legden er ook meer interesse voor aan de dag. Waarom dit zo, moet het onderwerp van verder onderzoek worden.

De kloof tussen mannen en vrouwen was het grootst in de leeftijdscategorie tussen 75 en 85 jaar. In die leeftijdscategorie was ongeveer 40% van de mannen nog altijd seksueel actief, tegenover slechts 17% van de vrouwen. Dit verschil kon door de onderzoekers niet worden verklaard.

Bronnen

http://www.clint.be/lifestyle/op-deze-leeftijd-hebben-vrouwen-het-meeste-zin-seks

http://www.gezondheidsweb.eu/sex/sex-eindigt-bij-de-meeste-mensen-op-de-leeftijd-van-70-jaar

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve redenen. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke schendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. Deze website is reclamevrij en heeft geen inkomsten van welke aard ook.

Ook interessant om te lezen!