Seks ideale pijnstiller ?

Geschatte tijd om tekst te lezen:3 minu(u)t(en)

Wist je dat… seks de ideale pijnstiller is. Seks zou in sommige gevallen zelf effectiever Vrouw doet bh uitzijn dan een aspirine. De oorzaak daarvan zijn de hormonen die vrijkomen in je lichaam, noradrenaline en endorfine. Het eerste geeft vrouwen een fijn en kalmerend gevoel waardoor de spanning in de bloedvaten verdwijnt en ze meer uitzetten. Endorfine kan dan op zijn beurt vergeleken worden met morfine en werkt uitermate pijnstillend. Vanavond dus geen kans op hoofdpijn. (www.allesoverseks.be)

Orgasme helpt overal tegen, ook tegen hoofdpijn! Vrouwen met hoofdpijn hebben eerder wel dan niet baat bij seksuele activiteit. Orgasmen zorgen immers voor vaatverwijding en de aanmaak van endorfine, wat onze natuurlijke pijnstiller is. Als er dus sprake is van hoofdpijn, helpt vrijen die te bestrijden. De krant baseert zich op het jongste nummer van het gezondheidsmagazine Bodytalk dat zich hiervoor baseert op een recent boek van Elisa Brune en Yves Ferroul “Het geheim van de vrouw”.

De krant De Standaard (19/12/2011) legt uit, dat orgasmen nog een groot aantal voordelen hebben: ‘Endorfine ondersteunt de aanmaak van immunoglobuline A, een antigeen in speeksel en neusslijm dat bacteriën opspoort, zich eraan verbindt en het immuunsysteem aan het werk zet. Orgasmen zijn goed voor de bloedcirculatie, de ademhaling, de spierkracht en de lenigheid. Ze verlichten tevens de symptomen van osteoporose en artrose’. (http://leukinformatief.blogspot.be)

Een stomende vrijpartij is een efficiëntere behandeling tegen hoofdpijn dan medicatie, dat ontdekten wetenschappers in maart 2013 (HLN 04/03/2013) . Meer dan de helft van de migrainepatiënten die seks hadden tijdens een aanval kampten achteraf met minder pijn. Lang werd gedacht dat seks hoofdpijn kan uitlokken. Nu be

studeerde een team van neurologen of het nu net een verzachtend of een versterkend effect had. Ze verzamelden de gegevens van 400 patiënten met twee types van hoofdpijn die gedurende twee jaar behandeld werden. Een derde had seks tijdens een pijnopstoot, 60 procent van degenen met migraine en 36 procent van degenen met clusterhoofdpijn merkten een verbetering van hun symptomen op. Mannen haalden hier meer voordeel uit dan vrouwen, 36 procent gebruikte seks als pijnbestrijdend middel, bij vrouwen was dit slechts 13 procent.

19 procent van de patiënten met migraine die verbetering opmerkten, had helemaal geen last meer van zijn symptomen achteraf. Dit zorgde bij de he

lft voor een gematigde vermindering van de pijn, bij 29 procent leidde dit tot een milde vermindering. In totaal merkte 42,7 procent van alle migrainepatiënten minstens een verbetering van 50 procent qua hoofdpijn op. Deze reactie is even hoog als in studies met medicatie. Meer dan de helft van de patiënten met migraine die vrijden tijdens een migraineaanval hadden minder last van hun symptomen. Een op de vijf was achteraf zelfs helemaal verlost van hun pijn. De onderzoekers besluiten: “Onze resultaten tonen aan dat seksuele activiteit tijdens een migraineaanval de symptomen kunnen verzachten of soms zelfs stoppen in sommige gevallen. Er zijn ook heel wat patiënten die seksuele activiteit gebruiken als een acute behandeling van hoofdpijn.”
Volgens neuroloog Nick Silver zijn er heel wat verschillende verklaringen voor de resultaten mogelijk. Zo zou het kunnen komen door het vrijkomen van het hormoon endorfine tijdens een vrijpartij.

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve redenen. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke schendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. Deze website is reclamevrij en heeft geen inkomsten van welke aard ook.

Ook interessant om te lezen!

Share