Amerikaanse respondenten geloven dat fysieke schoonheid subjectief is

Waarom u zich later op de avond aantrekkelijker kunt voelen
De meeste Amerikanen geloven dat de media een onbereikbaar lichaamsbeeld voor vrouwen promoot
love, couple, holding hands

PublicDomainPictures (CC0), Pixabay

Volgens het onderzoek geloven de meeste Amerikaanse respondenten dat fysieke schoonheid subjectief is. De geïnterviewden hebben echter nog steeds hun eigen voorkeuren voor partnercondities.

Ieder van ons heeft een andere visie op onze ideale partner. Hoe zou je willen dat je partner eruitziet? Lang en sterk, of kort en slank? We hopen allemaal de partner van onze dromen te ontmoeten. Wat uw voorkeuren ook zijn, er is geen goed of fout; dit zijn slechts persoonlijke keuzes.

Zijn lengte en gewicht belangrijk bij de keuze van een partner? YouGov onderzocht de mening van Amerikaanse respondenten over de aantrekkelijkheid van hun partners. 68% van hen gelooft dat fysieke schoonheid subjectief is. De onderzoeksresultaten laten ook zien dat sommige mensen geen specifieke voorkeur hebben voor een bepaald lichaamstype.

Voorkeuren van vrouwen

De meeste vrouwen geven de voorkeur aan een partner die langer is dan zijzelf! 63% zei dat ze de mogelijkheid verkiezen dat hun partner groter is dan zijzelf. 24% zei geen voorkeur te hebben. Slechts een paar mensen houden van partners die kleiner zijn dan zij.

Wat betreft gewicht zei 42% van de vrouwen dat ze geen voorkeur hadden. 22% van de vrouwen wil dat het lichaamstype van hun partner vergelijkbaar is met hun eigen lichaamstype, terwijl 16% van de vrouwen wil dat de lichaamsvorm van hun partner dunner is dan die van henzelf.

Voorkeur voor mannen

Welke uiterlijke omstandigheden vinden mannen leuk voor vrouwen? 40% zei dat ze geen voorkeur hebben voor de lengte van hun partner. 36% geeft aan de voorkeur te geven aan een kleinere partner dan zijzelf, en 16% wil een partner van dezelfde grootte. Slechts 6% van de mannen geeft er de voorkeur aan dat hun partner groter is dan zijzelf.

38% van de mannen zei dat ze geen voorkeur hebben voor het gewicht van hun partner in vergelijking met hun eigen gewicht. Uit gegevens blijkt echter dat 25% van de mensen de voorkeur geeft aan een partner die slanker is dan die van henzelf. 21% van de mensen wil dat hun partner een lichaamstype heeft dat vergelijkbaar is met dat van hen.

Over de ideale partner

Ben je tevreden met je lengte en gewicht? U kunt proberen aan de voorwaarden van de respondenten te voldoen, maar de grootte kan niet worden aangepast! Uit het onderzoek blijkt dat een bepaald aantal respondenten geen specifieke voorkeur heeft voor lengte of gewicht.

De meeste mensen hebben deze ervaring: ze hebben  een ideale partner in hun dromen en een partner in de werkelijkheid en die verschillen. Maar dit betekent niet dat je minder liefde voor je partner hebt. Er zijn niet alleen idealen in liefde, maar ook wederzijds respect, acceptatie en tolerantie.

Nadere cijfers

Ze zeggen dat schoonheid in het oog van de toeschouwer zit, en Amerikanen zijn het daar meestal mee eens. Uit gegevens van de YouGov Body Image Study 2021 blijkt dat ongeveer tweederde (68%) van de Amerikanen gelooft dat fysieke schoonheid eerder subjectief dan objectief is.

De studie onderzocht hoe Amerikanen zich voelen over hun eigen lichaam , maar de onderzoekers vroegen ook wat mensen vonden van de aantrekkelijkheid van hun partner en welke fysieke eigenschappen ze verkiezen bij een significante ander.

Ongeveer een op de zes gekoppelde vrouwen denkt dat ze aantrekkelijker zijn dan hun partner

Van de Amerikanen die een romantische relatie hebben, zegt ongeveer de helft (47%) dat zij en hun partner fysiek even aantrekkelijk zijn. Onder vrouwen is 52% van mening, terwijl minder mannen (41%) het daarmee eens zijn.

Bron https://today.yougov.com/topics/lifestyle/articles-reports/2021/05/26/body-image-americans-feelings-about-bodies

Mannen (37%) in relaties hebben meer dan twee keer zoveel kans als vrouwen (14%) om te zeggen dat ze denken dat hun partner fysiek aantrekkelijker is dan zij.

Nog eens 12% van de mannen en 17% van de vrouwen zegt dat ze zichzelf aantrekkelijker vinden dan hun romantische partner.

De meeste vrouwen geven de voorkeur aan een partner die groter is dan zij

Vrouwen (63%) hebben meer dan 10 keer zoveel kans als mannen (6%) om te zeggen dat ze liever hebben dat hun romantische partner groter is dan zijzelf. Ongeveer een kwart van de vrouwen (24%) zegt geen voorkeur te hebben, terwijl weinigen zeggen dat ze een partner verkiezen die even lang is (7%) of kleiner is dan zij (2%).

Bron https://today.yougov.com/topics/lifestyle/articles-reports/2021/05/26/body-image-americans-feelings-about-bodies

Van de mannen zegt 40% dat ze geen voorkeur hebben als het gaat om de lengte van hun partner. Iets minder (36%) zegt dat ze liever hebben dat een partner korter is dan zijzelf, en 16% zou graag een romantische partner van dezelfde lengte hebben.

Als het gaat om het relatieve gewicht van een partner, zegt 42% van de vrouwen geen voorkeur te hebben. Nog eens 22% van de vrouwen zegt dat ze liever hebben dat een partner ongeveer even groot is als hun maat, terwijl 16% wil dat hun partner minder slank is dan zij. Een op de negen (11%) zegt dat ze willen dat hun partner slanker is dan zij.

Van de mannen zegt ongeveer twee op de vijf (38%) dat ze geen voorkeur hebben voor het gewicht van hun partner in vergelijking met dat van henzelf. Nog eens 25% zegt dat ze liever hebben dat een partner slanker is dan zij zijn, en 21% wil een partner die ongeveer even groot is.

Welke lichaamstypes vinden mannen en vrouwen het aantrekkelijkst?

Mannen zeggen meestal dat ze slankere vrouwen (44%) en kleinere vrouwen (30%) aantrekkelijker vinden, terwijl 25% zegt dat ze langere vrouwen aantrekkelijk vinden. Van de vrouwen zegt 57% dat ze langere mannen aantrekkelijker vinden, en 22% zegt ook dat ze slankere mannen vooral aantrekkelijk vinden. Bijna een kwart van de vrouwen (23%) en 15% van de mannen zegt dat ze “geen enkele” lichaamstype erg vinden.

Bron https://today.yougov.com/topics/lifestyle/articles-reports/2021/05/26/body-image-americans-feelings-about-bodies

Naar de resultaten hier .

Methodologie: De totale steekproefomvang was 1.302 Amerikaanse respondenten van 16+. Er werd veldwerk verricht tussen 26 en 27 april 2021. De enquête werd online uitgevoerd. De cijfers zijn gewogen en zijn representatief voor Amerikaanse respondenten van 16 jaar en ouder.

 

Bronnen

https://www.bignewsnetwork.com/news/269693471/more-than-50-american-respondents-believe-physical-beauty-is-subjective

https://merxwire.com/11464/more-than-50-of-american-respondents-believe-physical-beauty-is-subjective/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge