Bier drinken maakt opener voor seksuele contacten

Vrouwen vinden de ware op gemiddeld 25 jaar
Twintigers gebruiken Tinder minder voor seks, maar meer voor liefde

Mannen en vrouwen drinken meestal bier voor de gezelligheid, tijdens sociale contacten.

glass of beer, beer, glass

MabelAmber (CC0), Pixabay

We zijn ook minder geremd als we alcohol gedronken hebben.  Een wetenschappelijke studie bewijst : door alcohol te drinken, gaan we ons socialer opstellen en vallen seksuele remmingen (sneller) weg. Het effect is groter op vrouwen dan op mannen.

Hoewel veel mensen het effect van bier op hun gedragingen zelf al hebben ondervonden, zijn er verrassend weinig wetenschappelijke gegevens over het effect op het verwerken van sociaal-emotionele informatie’, aldus de Zwitserse professor Matthias Liechti van de universiteit van Bazel, die het onderzoek heeft geleid.

Voor de studie werden zestig gezonde vrijwilligers tussen achttien en vijftig jaar oud ingeschakeld, evenveel vrouwen als mannen. De ene helft kreeg een halve liter bier voorgeschoteld, de overige deelnemers kregen non-alcoholisch bier.

Iedereen kreeg vervolgens een aantal testen voorgelegd zoals gezichtsherkenning, een empathietest en een test die hun seksuele opwinding naging.

Daaruit bleek dat een glas alcohol helpt om sneller vrolijke gezichten te herkennen en onze empathie verhoogt, maar ons er ook toe aanzet om het gezelschap van anderen op te zoeken. Dat effect bleek ook groter te zijn bij vrouwen dan bij mannen, en bij personen die zich zonder alcohol eerder gereserveerden zouden opstellen.

Wegvallen seksuele remmingen

Daarnaast werden de participanten ook seksueel expliciete beelden getoond, en die werden aangenamer gequoteerd door de groep die alcohol had gedronken, wat volgens de onderzoekers consistent mag worden beschouwd met het wegvallen van seksuele remmingen. Ook hier was het effect groter bij vrouwen.


Het drinken van alcohol heeft evenwel geen impact op de seksuele opwinding, noch op de aanmaak van het hormoon oxytocine dat ervoor zorgt dat mensen zich met elkaar verbonden voelen.

De resultaten van het onderzoek werden voorgesteld op de jaarlijkse bijeenkomst van het European College of Neuropsychopharmacology (ECNP) in Wenen en verschijnen ook in het vakblad Psychopharmacology.

Professor Wim van den Brink van de Vrije Universiteit Amsterdam noemt het een interessant onderzoek omdat het eindelijk bevestigt wat velen al langer wisten, namelijk dat ‘gematigd gebruik van alcohol mensen vrolijker en socialer maakt, en minder geremd om over te gaan tot seksuele activiteiten.’

De verschillen tussen mannen en vrouwen kan volgens hem worden verklaard door de verschillende alcoholconcentraties in hun bloed na eenzelfde consumptie, of door de verschillende tolerantieniveaus door hun eigen alcoholgebruik en andere gezondheidsfactoren. Bij vrouwen is het effect van alcohol dus groter dan bij mannen. “Die verschillen kunnen verklaard worden door verschillen in de alcoholconcentratie in het bloed na alcoholconsumptie, verschillen in tolerantieniveaus door het eigen alcoholgebruik en socio-culturele factoren”, aldus van den Brink in The Guardian.

De behoefte om gezellig met anderen te praten nam toe bij degenen die bier dronken. Zelfs vrouwen die normaal eerst de kat uit de boom kijken, werden wat losser.

Dankzij bier (met alcohol dus) herkent men ook eerder vrolijke gezichten. Men wordt er empathischer en seksueel benaderbaarder door. Echter doet bier het libido niet toenemen.

Zie ook : www.sensuelebieren.be

Bronnen

http://relatie.blog.nl/onderzoek/2016/09/21/een-biertje-is-een-contactueel-glijmiddel

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160919_02475104

http://www.feeling.be/leven-in-balans/gezondheid/nu-ook-wetenschappelijk-bewezen-alcohol-maakt-socialer.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge