Check je borsten, voor ze weggehaald worden

Seks in de ruimte
Kijken naar films met stalkende mannen maakt vrouwen toleranter voor stalking

‘Check je borst, voor ze weggehaald wordt’. Met die nieuwe campagne, toegespitst op

ivanovgood (CC0), Pixabay

sociaalwerksite Facebook, wil de stichting Pink Ribbon vrouwen aanzetten om vaker hun borsten te onderzoeken.

Een ietwat pikante foto op Facebook geplaatst? De kans is groot dat de prent al snel verwijderd wordt door het beheer. En net van die strenge regels maakt de stichting tegen borstkanker Pink Ribbon nu gebruik om hun nieuwe campagne

‘Check je borst, voor ze weggehaald wordt’ onder de aandacht te brengen. “We gebruiken het strenge beleid van Facebook en Instagram om iets goeds te bereiken. Als de foto’s of het filmpje verschijnen in het nieuwsoverzicht, worden ze uitvoerig bekeken en gedeeld”, staat te lezen op de website van Pink Ribbon.

Een slimme campagne van het Duitse Pink Ribbon verovert het internet. Met de boodschap “Check deze borsten voor ze verwijderd worden” met daarbij een vrouw die haar borst ontbloot, willen ze vrouwen aanzetten om vaker hun borsten te controleren.

De campagne is te zien Facebook en Instagram en zinspeelt ook op Facebook zelf, dat erom bekend staat foto’s van borsten snel te verwijderen.

Photo tv.old.hnonline.sk


‘Check it before it’s removed’ verwijst naar zowel foto’s als naar de borsten. Pink Ribbon wil vrouwen er op deze manier bewust van maken hun eigen borsten vaak te controleren op veranderingen. Hoewel het geen remedie is tegen borstkanker, kan het er wel voor zorgen dat je sneller naar de dokter stapt en eventuele kankercellen sneller ontdekt worden. Hoe sneller borstkanker ontdekt wordt, hoe kleiner de kans dat borsten geamputeerd moeten worden.

“Al snel zullen ze verwijderd worden door de beheerders van Facebook omdat ze ‘ongepast’ zijn. En dat is nu net de boodschap: Als je niet snel genoeg je borsten laat controleren, moeten ze misschien wel weggehaald worden. Met de campagne willen we vrouwen bewustmaken van het nut van een zelfonderzoek van de borsten. Als je je borsten vaak controleert op knobbeltjes of onregelmatigheden, kan kanker sneller opgespoord worden. Hoe vroeger we erbij zijn, hoe beter het te behandelen is.”

Sociale media

Maar de campagne wil meteen twee vliegen in een klap slaan. “We willen een einde maken aan de strenge censuur op sociale media. Een blote borst op Facebook of Instagram zal ervoor zorgen dat borstkanker bespreekbaar wordt. Vandaag zit het onderwerp nog te veel in de taboesfeer en dat is voor een deel te wijten aan hun strenge beleid.”

Photo checkitbeforeitsremoved.de

Dat er geen blote borsten op Facebook mochten worden geplaatst, was nooit een keiharde regel. Maar vrouwen die zulke foto’s postten, merkten vaak al snel dat de moderator de afbeelding had weggehaald alsof het om porno ging.

 

 

Bron

https://www.libelle.nl/mensen/actueel/nieuws/pink-ribbon-campagne/

http://www.hbvl.be/

http://www.newsjs.com/url.php?p=http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160309_02173063

https://www.pinkribbon.nl/over-borstkanker/borstzelfonderzoek.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge