Coregasme : sporten tot een hoogtepunt

'Mannen vanaf hun 39e niet meer interessant voor vrouwen'
Regelmatig orgasme geeft succesvolle carrière aan vrouw

De University of Indiana heeft onderzoek gedaan naar het fenomeen coregasme, een orgasme dat je kunt bereiken door te sporten. Vroeger beweerde men dat je op een fiets kon klaarkomen of op een paard, maar volgens een studie kan je door sporten inderdaad klaarkomen.

composita / Pixabay

Climaxverhogende sportoefeningen

Geloof het of niet, oefening-geïnduceerd-orgasme (EIO) of inspanning-geïnduceerd seksueel genot (EISP) is feitelijk erkend in de wetenschappelijke literatuur gedurende meer dan zestig jaar. In 1953 schreef Alfred Kinsey in Sexual Behavior in the Human Female dat 5% van de vrouwen die hij bestudeerde beweerde een orgasme te ervaren tijdens het sporten, in plaats van uitsluitend tijdens seksuele activiteit. Het mechanisme van hoe de coregasme precies werkt, is echter nog niet volledig begrepen.

In 2011 hebben onderzoekers van Indiana University 530 vrouwen online bevraagd. 246 van deze deelnemers rapporteerden ervaring met EISP en 124 meldden dat ze een EIO ervaren door activiteiten als fietsen, touwklimmen, yoga, gewichtheffen en hardlopen.

Een bepaalde oefening die seksueel de naam ‘De stoel van de kapitein’ kreeg, waren de meest gerapporteerde oefeningen om een ​​coregasme te veroorzaken. Dit apparaat is eigenlijk een “stoel” zonder zitje, waarin je de armsteunen vasthoudt terwijl je je romp tegen de rug van de stoel drukt, zodat je je buikspieren kunt vasthouden terwijl je je knieën naar je borst tilt of je benen recht houdt en til ze op tot een hoek van 90 graden.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het coregasme het meest direct gerelateerd aan contracties van de spieren van de onderbuik. Verrassend genoeg vinden coregasmes echter niet noodzakelijk plaats in combinatie met seksuele gedachten of activiteit. Veel vrouwen melden dat coregasmes pas na verschillende herhalingen of sets plaatsvinden, of wanneer hun buikspieren al moe zijn (en aangeven dat ze op dat moment geen sexy gedachten hebben).

Het hebben van sterke bekkenbodemspieren lijkt de sleutel tot het coregasme te zijn Terwijl de bekkenbodemspieren en buikspieren aan het bekken vastzitten. En het bekken is waar alle magie gebeurt: orgasme omvat samentrekking van de bekkenbodem.


Volgens de onderzoekers is dit de meest effectieve en ultieme manier om een coregasme te krijgen. Ook in touwen klimmen, paaldansen, spinning en, jawel, gewichtheffen verhogen de kans op een coregasme. Om het onderzoek extra kracht bij te zetten, vroegen de onderzoekers de ondervraagde vrouwen ook welke oefeningen zijzelf gebruiken om het ultieme genotsgevoel te bereiken. Dit kwam eruit:

Buikspieroefeningen (45%)
Gewichtheffen (26,5%)
Yoga (20%)
Fietsen (15,8)
Hardlopen (13,2%)
Een stevige wandeling (9,6%)

Voordat we even een blokje om gaan voor wat innerlijk plezier, gaf 40% van de vrouwen daarnaast aan al minstens tien keer een coregasme te hebben gehad. Maar een vijfde van dit percentage gaf aan er niet echt van te kunnen genieten, aangezien ze door iedereen werden bekeken.

Volgens Debby Herbenick, een van de onderzoekers, kan dat wel kloppen. Aan Metro UK vertelt ze dat het orgasme, dat tijdens het sporten wordt bereikt niet perse een seksuele bedoening hoeft te worden. Integendeel, veel vrouwen fantaseren niet eens tijdens een coregasme. Het komt gewoon.

Talloze vrouwen beleven wereldwijd een orgasme tijdens het fitnessen. Amerikaans fitnessinstructeur Adam Cambell noemt het een ‘coregasm’, een hoogtepunt dat je met je hele lichaam voelt. We leggen je uit hoe dit kan en geven tips zodat je het zelf kan beleven.

Spanning

Sekstherapeute Victoria Zdrok legt uit hoe je een orgasme kan beleven tijdens een work-out: “Veel vrouwen bouwen spanning op in hun benen voor ze tot een hoogtepunt komen. Wanneer een vrouw sport, maakt ze endorfines en dopamine aan. Deze stoffen zijn nodig om een orgasme te bekomen, in combinatie met spanning in de spieren van de onderbuik stimuleert dit de clitoris.”

Tips

Op basis van deze getuigenissen stelden de experts van ‘Woman’s Health’ enkele oefeningen op die vrouwen moeten helpen een orgasme te beleven. Als je het bij jou niet lukt, heb je toch stevige buikspieren.

– Span je buikspieren op en hef vervolgens langzaam je benen en schouders op. Ben je op het hoogste punt, laat dan alles weer rustig zakken. Herhaal deze oefening 10 keer.

– Doe sit-ups, maar leg daarbij je benen in een L-vorm op de grond. Na 15 keer verwissel je van kant en herhaal je de oefening.

– Ga op je zij liggen en hef je bovenste been langzaam omhoog. Ben je op het hoogste punt, laat je dan je been weer rustig zakken. Herhaal dit 15 keer en wissel dan van kant.

Bronnen

https://www.mindbodygreen.com/0-17518/how-to-have-a-coregasm-and-why-youd-want-to.html

http://www.ze.nl/p/156646/een_coregasme_sporten_tot_een_hoogtepunt

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/599/Orgasme/article/detail/722184/2009/02/25/Fitness-kan-vrouwen-orgasme-bezorgen.dhtml

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge