De wetenschap van borsten (video)

Dit is het beste moment voor seks (volgens je hormonen)
Waarom gaan we vreemd (video)?

Borsten zijn een belangrijk deel van het menselijk lichaam en dit om verschillende

ivanovgood / Pixabay

redenen. Buiten het feit dat ze melk kunnen geven om baby’s te voeden, spelen ze ook een belangrijke rol in seksuele opwinding voor vrouwen én mannen.

In tegenstelling tot andere diersoorten zijn menselijke vrouwelijke borsten heel anders van vorm en omvang. Bij geen enkele diersoort zijn borsten meer dan louter functioneel in borstvoeding.

Een onderzoek suggereert dat het geslacht dat meer bezig is met de zorg voor de kinderen sterker geneigd is om te evolueren in gebieden die helpen om beter voor dat nageslacht te zorgen.

Als het om de zorg voor het nageslacht gaat, is het doorgaans maar oneerlijk verdeeld. In vrijwel heel het zoogdierenrijk is de man of de vrouw verantwoordelijk voor het grootste deel van de zorg: slechts zelden wordt de zorg gelijk over het mannetje en vrouwtje verdeeld. Hoe komt dat? Onderzoekers van de universiteit van Bristol beten zich in dat vraagstuk vast. Hun bevindingen delen ze  in het blad Proceedings of The Royal Society B met de wereld.

“We ontdekten dat kleine initiële verschillen die het ene geslacht voorbestemd maken om meer voor het nageslacht te zorgen versterkt worden zodra de vaardigheid om voor het nageslacht te zorgen, evolueert,” zo schrijven de onderzoekers. “Daardoor ontwikkelt het ene geslacht attributen die de zorgvaardigheden verbeteren, zoals melkklieren in vrouwelijke zoogdieren of een groter brein in het geval van zorgende vissen en dat geslacht zorgt het meest of zelfs volledig voor de kinderen.”

In onderstaande Engelstalige video krijg je meer informatie over borsten en hun nut.

Bronnen

http://www.lehmiller.com/blog/2015/12/17/video-the-science-of-boobs

https://www.scientias.nl/nieuwe-studie-kan-verklaren-waarom-vrouwen-borsten-hebben/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge