Kan je favoriete gerecht je aan de ware liefde helpen?

Affaires op het werk gebeuren niet zo vaak als gedacht
Hersencellen selectief in het herkennen van lichamen
eten3

Image by lareclame.fr

Iemand laten zitten omdat die iets vreselijk op de menukaart heeft besteld, het komt vaker voor dan je denkt.

1 op 3 zou de relatie met zijn of haar partner beëindigen als die een totaal andere smaakvoorkeur zou hebben. Dat is een van de opvallende conclussies van de studie die Knorr liet uitvoeren onder 12.000 consumenten in 12 verschillende landen. Volgens het onderzoek is onze smaakvoorkeur veel belangrijker dan gedacht. 78% van de ondervraagden gaf aan zich meer aangetrokken te voelen tot iemand die van dezelfde smaken houdt.

De oplossing voor dit probleem: een test die singles op basis van hun smaakvoorkeuren matcht.

Aan de enquête, uitgevoerd door voedingsbfabrikant Knorr, namen 12.000 mensen in 12 landen deel. Zo zegt 78 procent van de ondervraagden dat ze meer aangetrokken worden tot iemand die dezelfde smaakvoorkeuren deelt. 1 op 3 zegt dat ze bezorgd zijn over hun romantische toekomst als hun partner niet dol is op dezelfde gerechten.

  • 78% van de ondervraagden gaf aan zich meer aangetrokken te voelen tot iemand die van dezelfde smaken houdt
  • 1 op 3 zou een relatie beëindigen als die een totaal andere smaakvoorkeur zou hebben.
  • Meer dan de helft wil nieuwe smaken uitproberen.
  • 29% vindt het onaantrekkelijk als een partner eten bestelt dat hij/zij niet lust.
  • 1/5 bestelt eten op restaurant dat hij/zij helemaal niet lust.

Wie past bij jou?
Voor wie geen zin heeft in een slechte date ontwikkelde Knorr een test die zegt wat voor type je bent en je matcht aan culinaire gelijkgezinden met de Smaakbepaler.

Smaak maakt een belangrijk deel uit van ons dagelijks leven meent driekwart van de ondervraagden. Mensen hebben veel over voor het behoud van hun smaakzin. Zo zou 75 procent social media opgeven, 70 procent het stemrecht, 58 procent een succesvolle carrière en 48 procent seks.

Het experiment
Knor wilde de resultaten van deze studie aan de realiteit toetsen in een sociaal experiment. Daarvoor brachten ze telkens twee mensen die elkaar helemaal niet kenden samen, gebaseerd op hun liefde voor dezelfde smaken. Die werden gedefinieerd door de Knorr Smaakbepaler.

Een leven zonder smaak? Aan de respondenten werd ook gevraagd welke dagelijkse routine ze bereid zouden zijn om op te geven, in ruil voor het behoud van hun smaakzin. Ook dat leverde enkele opvallende cijfers op.

  • 75% is bereid sociale media op te geven, zolang ze van smaken kunnen genieten.
  • 7 op 10 zou zijn stemrecht opgeven.
  • 57% zou vaarwel zeggen tegen een succesvolle carrière.
  • 55% van de vrouwen en 42% van de mannen zou seks opgeven voor hun smaakzin.

Volgens Greg Tucker, smaakexpert en psycholoog bewijst het onderzoek dat eten en smaak een veel groter ondereel uitmaken van ons karakter dan gedacht. “In een partner zoeken we niet alleen een soulmate, maar kiezen we intuïtief ook een eat-mate: iemand met dezelfde eet- en smaakvoorkeuren. Dit bevestigt dat we intuïtieve beslissingen zowel met ons hart als met onze smaakpapillen maken.”

Wil je zelf graag weten wat jouw smaakpallet is? Knorr ontwikkelde een test om het te ontdekken.

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2687453/2016/04/26/Kan-je-favoriete-gerecht-je-aan-de-ware-liefde-helpen.dhtml

https://www.feeling.be/geen-categorie/onderzoek-is-smaak-het-recept-van-de-liefde

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3562221/Love-taste-Single-men-women-matched-based-favorite-foods-FEED-date-provocative-video.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge