Fysiek agressieve mannen hebben meer sekspartners

EMDR bij erectiestoornissen : effectiviteit meer en meer bewezen.
Waarom denken mooie Tik Tok meisjes dat iedereen ze haat.
abs, arms, biceps

Pexels (CC0), Pixabay

Mannen die aangeven dat ze meer fysiek geweld hebben gepleegd, geven ook aan dat ze meer sekspartners hebben, blijkt uit onderzoek (jan 2021) . De studie suggereert dat fysiek agressief gedrag het voortplantingssucces van mannen blijft bevorderen.

De studie probeerde na te gaan of fysiek agressief gedrag nog steeds sex-appeal heeft. Dat was zo ooit voor onze voorouders. Maar de vraag is of dat gezien maatschappelijke veranderingen die intelligentie belonen boven brute kracht, het intellectuele vermogen van mensen een betere voorspeller kan zijn van seksuele contacten en voortplanting dan agressief gedrag.  De studie gebeurde door Patrick Seffrin, een universitair hoofddocent aan Marywood University.

Intelligentie en geweld zijn negatief gecorreleerd in de populatie, bijgevolg dachten de onderzoekers dat het interessant zou zijn om te weten hoe deze twee individuele factoren op elkaar inwerken in relatie tot seksuele contacten en voortplantingssucces. Ze wilden ook weten of mannen en vrouwen verschilden in de manier waarop agressief gedrag en intelligentie op elkaar inwerken om het voortplantingssucces te beïnvloeden. Eerder onderzoek suggereert dat, hoewel intelligentie aantrekkelijk is voor beide geslachten, agressief gedrag bij mannen de voorkeur zou krijgen van vrouwen, maar niet van mannen die op zoek zijn naar vrouwelijke partners. ”

De onderzoekers analyseerden longitudinale gegevens van 5.636 mannen en 6.787 vrouwen die hadden deelgenomen aan de National Longitudinal Study of Adolescent to Adult Health, een nationaal representatieve enquête die informatie verzamelde van 1994 tot 2009. Als onderdeel van de studie voltooiden de deelnemers een verbale test rond intelligentie en vulden ook vragenlijsten in over gewelddadig / crimineel gedrag en hun seksleven.

Na controle voor fysieke aantrekkelijkheid, algemene gezondheid en andere factoren, ontdekten de onderzoekers dat gewelddadig gedrag significant en positief geassocieerd was met het aantal sekspartners onder mannen, maar niet bij vrouwen. Resultaten voor mannen gaven aan dat voor fysieke agressieve mannen er een toename was van  8% in het aantal sekspartners gerapporteerd t.o.v. eerdere populatieonderzoeken.

Een toenemend opleidingsniveau werd ook longitudinaal geassocieerd met een toename van het aantal sekspartners van mannen. Maar dit was niet het geval voor verbale intelligentie en goede cijfers op de middelbare school.

De “bevindingen suggereren dat vrouwen fysiek agressief gedrag nog steeds seksueel aantrekkelijk vinden en dat de seksuele aantrekkingskracht van intelligentie afhankelijk lijkt te zijn van de fysieke agressiviteit van mannen”, vertelde onderzoeker Seffrin.

Ondanks de statusbeloningen die gepaard gaan met het hebben van een hoge intelligentie in een moderne industriële samenleving, worden agressieve mannen nog steeds beloond met een groter seksueel succes in vergelijking met hun minder agressieve mannelijke leeftijdsgenoten die vergelijkbare niveaus van intelligentie en fysieke schoonheid hebben.

De studie bevat echter enkele kanttekeningen.

“We hebben heteronormatieve aannames gedaan over deelnemers aan de studie, die misschien niet van toepassing zijn op LGBTQ-populaties. Hoewel we statistisch controleerden op seksuele geaardheid, zal toekomstig onderzoek soortgelijke analyses moeten uitvoeren op steekproeven van LGBTQ-individuen, ” legde Seffrin verder uit.

Wat seksueel aantrekkelijk is aan intelligentie of agressief gedrag, staat nog ter discussie. Statistische gegevens hebben deze correlatie voorlopig nog niet kunnen uitleggen, dus de vraag blijft theoretisch.

Bronnen

https://www.psypost.org/2021/01/longitudinal-data-suggests-physically-aggressive-men-tend-to-have-more-sex-partners-59146

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ab.21934

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge