Ga wandelen om te kijken of je bij elkaar past

Houding bepaalt datinggedrag
Geheim voor een lang en goed huwelijk?

Zoek je een soulmate? Dan is het een aanbeveling om met je dat een wandeling te maken. Mensen met een vergelijkbare manier van bewegingen vinden het makkelijker en prettiger om interactie met elkaar te hebben dan met mensen die op een andere manier bewegen.

Dat blijkt uit onderzoek van de University Exeter, waarover is gepubliceerd in het

StockSnap (CC0), Pixabay

wetenschappelijke tijdschrift Interface,

Proefpersonen werd gevraagd om elkaars bewegingen te imiteren. Het bleek dat mensen die op dezelfde manier bewegen ook gedrag vertonen dat meer overeenkomt. Uit eerder onderzoek bleek reeds dat elkaars body-language nadoen een manier van flirten is.

Maar de wetenschappers vinden deze resultaten ook belangrijk om meer inzicht te krijgen in de mentale gezondheid van mensen. Zo zouden persoonlijke voorspellingen, diagnoses of behandelingen voor patiënten in de toekomst mogelijk kunnen worden.

Een mogelijke verklaring is dat samen bewegen, samen sporten mensen bij elkaar brengt.  Volgens een  onderzoek maken Belgische singles meer kans op een lief als ze regelmatig de fitness induiken.  Datingsite Elitedating wilde weten waarom singles zoveel belang hechten aan sport. Want sporten, dat doen ze zeker. Bijna 20 procent van de leden rapporteerde dagelijks aan een of andere sportieve activiteit deel te nemen. Liefst 67 procent beweegt op regelmatige basis. Slechts 14 procent van de Belgische singles op de datingsite deed  nooit aan sport.

Dat sporten heeft een positieve invloed op ons humeur en ons zelfvertrouwen. Na het bewegen voelt bijna de helft van de ondervraagde daters zich energiek en klaar om uit te gaan, wat natuurlijk helpt bij het zoeken naar een potentieel lief. Daarnaast vinden Belgische singles mensen die een sport beoefenen ook een stuk aantrekkelijker dan mensen die geen sport beoefenen. Hier gaat het maar liefst over 88 procent. Een derde van de singles heeft ook wel eens een afspraakje met iemand versierd door middel van sport: sportverenigingen en outdoor activiteiten zijn populaire ontmoetingsplekken.

De aantrekkelijkste sport? Daarover zijn de meningen verdeeld. Wallonië vindt vooral dansen aantrekkelijk, Vlaanderen gaat dan weer vreemd genoeg voor volleybal.  Wie al van het straat geraakt is, hoeft echter niet meteen te stoppen met sporten. Samen bewegen is volgens de gemiddelde Belgische single een uitstekende activiteit voor koppels. De beste sport om met man- of vrouwlief te ondernemen is volgens Vlaamse singles fietsen. De Walen houden dan weer meer van hardlopen.

Een andere verklaring zou natuurlijk ook kunnen zijn dat je bij het wandelen of sportenmeestal in groep verkeert.  Bij vergelijking met anderen, kun je beter inschatten hoe aantrekkelijk je eigen partner is omdat je dan kunt vergelijken.  In een groep lijken mensen aantrekkelijker dan wanneer ze alleen zijn.

Dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science.  Onderzoekers van de University of California hebben gekeken naar dit zogenaamde ‘cheerleader-effect’. Het lijkt er op dat de aantrekkelijkheid van mensen een boost krijgt als ze een aantal vrienden om zich heen hebben. In een groep beoordelen mensen gezichten meer als gemiddeld, dan ze anders zouden doen. Dit lijkt iets negatiefs, maar uit onderzoek is gebleken dat dit niet het geval is.

“Gemiddelde gezichten zijn aantrekkelijker”, aldus onderzoeker Drew Walker. “Mooie mensen lijken allemaal op elkaar, maar onaantrekkelijke mensen zijn dat op hun eigen manier.” Samen met zijn collega Edward Vul voerde Walker vijf experimenten uit met 130 studenten. De deelnemers kregen de opdracht om honderd mensen op een foto te beoordelen op aantrekkelijkheid. Op een deel van de foto’s stonden de mensen met andere mensen, bij andere foto’s was alleen hun gezicht uitgeknipt. Over het algemeen werden zowel mannen als vrouwen aantrekkelijker gevonden op de groepsfoto. Het effect is klein, maar er was wel degelijk een verschil.

Bronnen

http://relatie.blog.nl/onderzoek/2016/03/30/mensen-die-op-zelfde-wijze-bewegen-vinden-elkaar-aardiger

http://www.nu.nl/wetenschap/3615280/mensen-lijken-aantrekkelijk-in-groep.html

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1997623/2014/08/19/Single-Sporten-kan-je-aan-een-lief-helpen.dhtml

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge