Geschikte spermadonor moet aan hoge eisen voldoen.

Welk type koppel heeft het meeste kans op 'happily ever after'?
Eén keer seks per week is genoeg om als koppel gelukkig te zijn
zwanger

Bron pinterest.com

Als je op zoek bent naar een spermadonor, dan zijn er tal van eigenschappen waar je op let. Opvallend is dat dit erg verschilt van de kenmerken waarop vrouwen zoeken als het gaat om een partner op een datingsite.

Onderzoek van de University of Technology in Queensland, Australië ging na naar welke eigenschappen een vrouw op zoek is bij een man tijdens de zoektocht naar een geschikte spermadonor. De conclusie is dat de ideale man om een kind van te krijgen intelligent, verlegen, rustig en ordelijk moet zijn. Dit terwijl een extravert karakter op het verlanglijstje van vrouwen staat wanneer ze iemand daten.

De eigenschappen die vrouwen belangrijk vinden wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe partner op datingsites verschillen sterk van hetgeen waarop ze letten bij het zoeken van een geschikte spermadonor online.

De ideale man om een kind van te krijgen is intelligent, verlegen, rustig en ordelijk, terwijl extravert zijn net een eigenschap is die vrouwen belangrijk vinden wanneer ze iemand daten.

Dat blijkt uit onderzoek van de University of Technology in Queensland, Australië onder vrouwen tussen 23 en 66 jaar uit Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en de Verenigde Staten. De informatie werd tusen 2012 en 2013 verzameld via online vragenlijsten op website’s die spermadonoren aanbieden.

“Je zou verwachten dat mannen zich in een online setting moeten ‘verkopen’ om indruk op een vrouw te maken en dat extraverte mannen vrouwen dus sneller overtuigen. Ons onderzoek bewijst echter het tegendeel”, aldus onderzoeker Stephen Whyte.

Vrouwen willen geen sperma van sullige of weinig sociale donors, maar mannen die voornamelijk gericht zijn op anderen en open zijn, vallen ook niet in de smaak. Deze bevinding sluit aan bij eerder onderzoek dat zegt dat mensen goed zijn in het beoordelen van persoonlijkheidskenmerken en het intelligentieniveau van anderen, zonder dat ze die persoon uitgebreid hebben bestudeerd wat hun voorkomen en uiterlijk betreft.

Volgens Stephen Whyte wordt de vraag naar spermadonoren steeds groter. Hierdoor is er een online markt ontstaan die anders werkt dan een ziekenhuis. Zo is er meer interactie tussen de donor en de wensmoeder. Hierdoor was het mogelijk om na te gaan naar welke eigenschappen vrouwen op zoek zijn wanneer ze een vader voor hun kind zoeken.

De respondenten van het onderzoek hadden een leeftijd tussen 23 en 66 jaar en zijn afkomstig van Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en de Verenigde Staten. De informatie werd tusen 2012 en 2013 verzameld via online vragenlijsten op website’s die spermadonors aanbieden.

Bronnen

https://www.gwern.net/docs/genetics/2016-whyte.pdf

https://www.researchgate.net/publication/304188064_What_women_want_in_their_sperm_donor_A_study_of_more_than_1000_women’s_sperm_donor_selections

http://relatie.blog.nl/

https://www.singlessite.nl/single-vrouw-selecteert-spermadonor-anders-dan-partner/

https://nl.metrotime.be/2015/11/18/must-read/wat-vrouwen-van-een-spermadonor-verwachten/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge