Hoe flirten op Tinder

Een op vijf mannen was nog nooit verliefd
Waarom tonen vrouwen op oude schilderijen maar één borst
Tinderblog-768x219

Image by https://www.deviantart.com/bradsmith12/art/Best-Hookup-apps-iphone-603132806

Tinder is een sociale dating-app die mensen koppelt die elkaars profiel leuk vinden. Het bevat tevens een chatdienst die je in staat stelt om je matches berichtjes te sturen, en zodoende flink te gaan flirten. Wie weet, als hij/zij je berichtjes leuk vindt kunnen jullie misschien een keertje afspreken! Lees verder om te leren hoe je dit doet.

Tinder is een soort van online daten via je smartphone. Door andere Tinder gebruikers via hun foto’s te liken, geef je aan interesse te hebben. Op het moment dat iemand die jij geliked hebt, jou ook liked ontstaat er een match en kun je gaan flirten via Tinder.

Het flirten verloopt hierbij via het sturen van tekstberichten. En zo zou je dan ook in no-time een date kunnen hebben via Tinder. Of is dat in de praktijk toch makkelijker gezegd dan gedaan?

Probeer zoveel mogelijk matchen. Want zonder een match valt er namelijk weinig te flirten via Tinder. Die matches moet je dan ook eerst zien te krijgen. Meerdere matches dus. Omdat je er zeker niet vanuit moet gaan dat je met iedere match die Tinder voor je heeft, ook daadwerkelijk in contact komt.

Omdat Tinder puur gebaseerd is op het liken van foto’s, is het met name belangrijk dat je een paar goede foto’s van jezelf regelt. Waarbij een goede foto die matches oplevert niet per definitie betekent dat je daar een knap uiterlijk voor nodig hebt.

Een goede foto van jezelf voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • De hoofdfoto die je gebruikt op Tinder, laat alleen je gezicht en je ogen zien.
 • Je hoofdfoto is het best wanneer je glimlachend in de camera kijkt of wanneer je met een neutrale gezichtsuitdrukking van de camera wegkijkt. Waarbij je ogen uiteraard wel goed zichtbaar blijven.
 • De foto’s zijn niet genomen door jezelf, maar door iemand anders.
 • Op alle foto’s die gebruikt ben je volledig aangekleed.
 • Naast je hoofdfoto, heb je bijvoorbeeld een foto van een activiteit die je graag doet of een hobby waar je graag mee bezig bent.
 • Zorg er bij foto’s waar je helemaal op staat voor, dat je rechtop staat en zelfverzekerdheid uitstraalt.

 

Profielen op tinter

Bron Knack midden mei 2016

Dat je foto’s aan de zojuist beschreven voorwaarden voldoen, is met name belangrijk omdat vooral vrouwen niet zozeer kijken naar hoe knap je bent. Maar des te meer naar wat jouw uiterlijk uitstraalt. Want wat jouw uiterlijk uitstraalt, vertelt een vrouw/man veel over jouw persoonlijkheid.

En wat vooral  vrouwen vooral hopen te vinden in je persoonlijkheid : zelfvertrouwen, charme, levensvreugde en passie.

Hoewel Tinder puur draait om het bekijken en bekeken worden, kun je nog wel een tagline, ofwel een klein stukje tekst, toevoegen aan wat beschouwd zou kunnen worden als je profiel. Deze tagline kan een waardevolle toevoeging zijn wanneer je er iets bijzonders in vertelt over jou. Of iets humoristisch bevat.

Zodra je jouw foto’s in Tinder geoptimaliseerd hebt voor zoveel mogelijk matches, wordt het tijd om daadwerkelijk matches te gaan scoren. Dit doe je door in eerste instantie zelf tijd te besteden aan het liken van foto’s van andere Tinder gebruikers.

Flirten via tekstberichten is eigenlijk niets anders dan de ander door middel van het geschreven woord kenbaar maken dat je deze persoon leuk, aantrekkelijk en interessant vindt. Maar waarbij je voorkomt dit letterlijk in je berichten te zeggen.

Het flirten is precies wat jou als ma/vrouwn leuk en interessant maakt voor een vrouw/man en waardoor een vrouw/man met jou zou willen daten.

Stap 1 Zorg voor een goed profiel dat aanspreekt

Installeer Tinder en maak een aantal matches. Om via Tinder met mensen te kunnen flirten moet je de app geïnstalleerd hebben, en aan een aantal andere gebruikers gekoppeld worden. Je hebt matches nodig om te kunnen chatten. Neem de tijd om een goed profiel aan te maken en door mogelijke matches te bladeren.

Bekijk deze handleiding voor meer informatie over het installeren van Tinder, en het aanmaken van een goed profiel.

Tinders is gratis verkrijgbaar voor zowel iOS als Android. Je hebt een Facebook-account nodig om een Tinder-account aan te kunnen maken

728px-Flirt-on-Tinder-Step-1-Version-2
Gebruik goede profielfoto’s. Probeer zo veel mogelijke goede foto’s van jezelf op je profiel te zetten. Let erop geen foto’s van jou met mensen van het andere geslacht te gebruiken, zet er geen foto’s op van jou met een kind, en zorg ervoor dat je niet alleen groepsfoto’s gebruikt.  Zorg ervoor dat je op je foto’s lacht!
Stap 2 Het gesprek beginnen

Als jij iemands profiel geliket hebt, en diegene heeft jou terug geliket, dan kun je met elkaar chatten. Open het menu Matches, en tik op één van jouw matches om een chatvenster te openen.Neem het initiatief. Dit straalt zelfvertrouwen uit, en een bereidheid om de controle in handen te nemen. Wees niet ontmoedigd als je niet direct antwoord krijgt. Niet iedereen zal op je berichtjes reageren. Probeer het gewoon met de volgende match. Begin de chat ongeveer een dag nadat de match gemaakt is.

728px-Flirt-on-Tinder-Step-4-Version-2

Stel eenvoudige vragen om meer over de persoon te weten te komen. Wat zijn zijn/haar hobby’s, interesses, passies, etc? Stel niet gelijk al te persoonlijke vragen. Houd het luchtig. Praat met degene alsof je met een vriend praat die je al jaren kent. Blijf kalm, houd je hoofd koel.

Stap 3 De flirt consolideren.

Houd zijn/haar interesse vast. Nu je zijn/haar aandacht getrokken hebt en iets meer over hem/haar te weten gekomen bent, dien je te weten hoe je de ander ook geïnteresseerd in jou houdt.

 • Wees niet bang om complimentjes te geven. Geef de ander complimentjes op basis van jullie gesprek, zelfs als je de andere persoon nog niet zo goed kent. Een goed begin is bijvoorbeeld: “Ik vind het ZO leuk om met jou te praten.”
 • Wees voorzichtig met complimentjes over zijn/haar uiterlijk. Richt je meer op andere zaken dan lichamelijke.
 • Plaag elkaar. Teasen is een goede manier om te flirten. Je kunt hem/haar een bijnaampje geven, of gewoon een beetje plagen met iets sulligs dat hij/zij gedaan heeft.
 • Houd het plagen luchtig, en laat de ander altijd weten dat je een geintje maakt. Een ;)-emoticon kan hierbij helpen. Mannen dienen emoticons echter te vermijden.

Wees geen engerd. Tinder zou leuk en luchtig moeten zijn. Als je te geforceerd, gretig of seksueel overkomt, dan zal dit de ander afstoten. Het verpest de kans op flirten in de toekomst. Houd het luchtig. Bewaar de zwaardere kost voor als de relatie zich verder ontwikkelt.

Praat niet te veel over jezelf. De ander kan zijn/haar interesse verliezen als je dat wel doet. Moedig, in plaats daarvan, de ander aan om over zichzelf te praten. Je kunt vervolgens een paar dingetjes over jezelf aan het gesprek toevoegen.

 • Zorg ervoor dat de andere persoon het gespreksonderwerp ook boeiend vindt. Je merkt dit onmiddellijk aan de manier waarop de andere persoon reageert. Als het lijkt alsof diegene het gesprek niet zo interessant vindt, verander dan subtiel doch dringend van onderwerp.

728px-Flirt-on-Tinder-Step-6-Version-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4 Laat ze zin krijgen naar jou.

Laat ze verlangen naar meer. Als je krachtig begonnen bent, vergeet dan niet om je gesprekken ook krachtig te eindigen. Weet wanneer je moet stoppen met chatten. Gesprekken kunnen niet eeuwig duren. Op een gegeven moment is er gewoon niets meer te zeggen.

 • Als je het gevoel krijgt dat jullie allebei moeite hebben om iets te zeggen, beëindig het gesprek dan onmiddellijk.
 • Peil de reactie. Probeer te peilen of de ander je leuk vindt of niet. Als de ander niet veel antwoord geeft, dan heeft hij/zij waarschijnlijk geen zin om met jou te flirten. Beëindig het gesprek voorgoed.
 • Plan de volgende chat-afspraak alvast in. Zeg iets als “Stuur me binnenkort weer eens een berichtje”, of “Zullen we morgen weer praten?”
 • Zeg niet gewoon “Doei!” Laat de ander weten waarom je weggaat, en wat je gaat doen.
 • Als je de ander in levenden lijve gaat ontmoeten, wees dan niet bang om hem/haar te zetten dat je er zin in hebt.
 • Vermijd een ongemakkelijk afscheid. Zeg dat je het leuk gehad hebt, en dat het leuk was om met hem/haar te praten. Houd het simpel, houd het luchtig.

728px-Flirt-on-Tinder-Step-10-Version-2Stap 5

Een telefoonnummer krijgen. Veel Tinder-gebruikers willen niet via de app blijven chatten. Het is namelijk nogal onpersoonlijk. Als je van de flirt geniet, vraag dan om een telefoonnummer zodat de chatsessies wat persoonlijker worden. Het horen van elkaars stem kan jullie connectie bovendien enorm versterken (of verzwakken).
728px-Flirt-on-Tinder-Step-11-Version-2Stap 6

Tinder is een dating service—veel mensen verwachten dus dat ze degene met wie ze praten ook in het echt zullen ontmoeten. Als jullie tweeën het goed met elkaar lijken te kunnen vinden, dan ben je min of meer verplicht om hem/haar ten minste eens in het echt te ontmoeten om te kijken of het wat kan worden.

 • Kies een veilige plek waar jullie zich op jullie gemak kunnen voelen.
 • Vermijd het cliché eerste afspraakje van “uiteten en naar de film”. Ga liever eens lunchen, of stappen, en kijk waar het gesprek toe kan leiden.

Bronnen

Knack, 15/05/2016

http://nl.wikihow.com/Flirten-op-Tinder

http://www.datewijsheid.nl/online-dating/flirten-via-tinder.htm

http://mashable.com/2013/07/05/how-to-score-tinder/#7rI_GhvNHZqK

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge