Hoe ziet de ideale vrouw er uit in 18 verschillende landen.

Vrouwen die zelf de eerste stap zetten bij datingapps zijn gelukkiger in de liefde
Friends with benefits relatie houdt niet lang stand bij verschil in behoeften

Esther Honig verkent schoonheid op een globaal niveau. Overdag is ze een freelance journalist en social media manager en ziet ze in haar werk regelmatig gemanipuleerde foto’s voorbij komen. Hierdoor kwam ze op het idee om via een inventief online experiment de verschillende interpretaties van esthetiek van cultuur tot cultuur te onderzoeken. In een fotoserie genaamd Before and Afterdie viral ging en waarover werd geschreven op alle uithoeken van het internet – deed ze een simpel verzoek aan grafisch ontwerpers uit 25 verschillende landen. Maak me mooi’. Dat is de opdracht die de jonge Amerikaanse Esther Honig aan 25 freelance grafische vormgevers gaf. Overal ter wereld gingen photoshop-experten aan de slag met Honigs foto om de jonge vrouw aan het heersende schoonheidsideaal van hun land te laten voldoen. De resultaten haar ‘Before & After’ project zijn opmerkelijk.

Journaliste Esther Honig stuurde haar foto naar designers in 40 verschillende landen over de hele wereld met de vraag 28166-10zsvc8.jpgom haar ‘mooi te maken’.  De website ‘Superdrug’ paste de vraag aan om dit mooi te maken ook nog aan te passen aan de cultuur van 18 verschillende landen.

Ze moesten Photoshop gebruiken om haar aan te passen aan de normen, om haar te retoucheren zodat ze aantrekkelijker was voor de burgers van het land.  De vrouw mocht niet naakt zijn, maar voor de rest mochten de ontwerpers alles aanpassen, inbegrip kleding, haar, vormen, enz.  In Spanje bleek het model nauwelijks geretoucheerd, daarentegen in Nederland ging men zo ver dat zelfs haar schoenen aangepast werden.

Dat de schoonheidsidealen per land nogal verschillen wordt maar weer eens bewezen door het nieuwe onderzoek van het Britse Superdrug Online Doctor. Het bedrijf stuurde een foto van een normale vrouw naar achttien vormgevers uit verschillende landen en vroeg hen het lichaam naar hun ideaal te photoshoppen.

De resultaten van het experiment zijn totaal verschillend. Zo photoshopte de Nederlandse vormgever er een paar kilootjes af en kreeg de vrouw een smaller gezicht. De vormgever uit de VS gaf de vrouw vollere borsten en een totaal ander gezicht. In Spanje behield de vrouw nog het meest haar eigen lichaam. Opvallend was wel dat in bijna alle landen de heupen het meeste intact bleven.

 

idealwoman

Bronnen

http://indy100.independent.co.uk/article/what-the-ideal-woman-looks-like-in-18-different-countries–b1rYYKntNe

https://creators.vice.com/nl/article/4x75e9/we-praatten-met-de-vrouw-die-25-landen-vroeg-om-haar-gezicht-te-photoshoppen

http://www.elle.be/nl/37828-jonge-vrouw-brengt-schoonheidsideaal-kaart.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge