Hoeveelheid seks van gezicht af te lezen?

Een koppel op zes heeft geen seks tijdens zwangerschap
Mannen en vrouwen verschillen in visie omtrent vreemdgaan

Image by https://www.researchgate.net/figure/Example-of-female-and-male-stimuli-used-in-Studies-1-2-and-3-The-faces-differ-in_fig8_221776384

Heeft jouw gezicht de vorm van een vierkant? Dan is de kans groot dat je een hoog libido hebt. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat je gezichtsvorm samenhangt met de mate waarin je zin hebt in seks.

De studie maakt deel uit van een groter onderzoek. Eerder werd hierbij al ontdekt dat bepaalde psychologische- en gedragseigenschappen worden geassocieerd met specifieke breedte- en hoogteverhoudingen in het gezicht. Zo komen mannen met een vierkant gezicht vaak agressiever en dominanter over. Als het om gaat een kortdurende seksuele relatie, kiezen we liever voor iemand met zo’n vierkant gezicht, dan voor een persoon met een lang en smal hoofd. Mannen met een vierkant hoofd zouden dan ook vaker seks hebben zonder dat er liefde of monogamie bij komt kijken.

Dat dit voor mannen geldt, was al eerder bekend. Maar nu blijkt dat ook vrouwen hun zin om tussen de lakens te kruipen te danken hebben aan de vorm van hun gezicht. Voor zowel hem als haar hangt het hebben van een hoekig gezicht samen met een hoog libido.

Het onderzoek van de Nipissing Universiteit in Canada bestond uit twee delen. In de eerste studie moesten 145 studenten een vragenlijst invullen over hun relatie, hoe ze zich hierin gedragen en hoe het ervoor stond met hun seksuele verlangens. Voor deel twee van de studie werden 314 studenten ondervraagd over hun seksuele oriëntatie en hoe ze stonden tegenover het idee van ‘casual sex’.

Van de participanten werd de vorm van het gezicht bepaald, volgens de breedte-lengte ratio. Uit de resultaten bleek dat mensen met korte, brede gezichten een significant hoger libido hebben dan mensen met bijvoorbeeld ovale, ronde of langwerpige gezichten. Ook zijn mensen met deze gezichtsvorm aantrekkelijker voor anderen als het gaat om een kort avontuurtje tussen de lakens.

Het draagt bij aan een groeiend bewijs dat bepaalde psychologische- en gedragseigenschappen worden geassocieerd met bepaalde breedte- en hoogteverhoudingen in het gelaat. Dit wordt ook wel the face width-to-height ratio (FWHR) genoemd.

Mannen met een vierkant gezicht worden eerder geassocieerd worden met meer testosteron, dus ook meer agressie, dominantie en aantrekkelijker voor een kortstondige seksuele relatie. Ook zouden mannen met een hoog FWHR vaker seks hebben zonder dat hier liefde of monogamie bij komt kijken. Maar ook de vrouwelijke sexdrive wordt o.a. aangestuurd door het mannelijk hormoon.

De resultaten van dit onderzoek zouden de seksualiteit van zowel mannen als vrouwen kunnen voorspellen. Degenen met een hoge FWHR hebben een duidelijk hoger libido,aldus onderzoeker Steven Arnocky.

Een echte verklaring is er niet. Goed gebouwde mannen en vrouwen zijn vaak ook heel sportief. En laat nu net sportieve mensen ook een hoger libido hebben. Bij mannen speelt hier vooral de testosteron. Bij vrouwen wellicht de aantrekkelijkheid van de knappe man in de fitness.

Bronnen

https://www.researchgate.net/figure/Example-of-female-and-male-stimuli-used-in-Studies-1-2-and-3-The-faces-differ-in_fig8_221776384

http://seks.blog.nl/onderzoek/2017/09/20/of-je-veel-of-weinig-seks-wilt-valt-aan-je-gezicht-af-te-lezen

https://www.metronieuws.nl/relatieseks/2017/09/dit-zegt-je-gezichtsvorm-over-je-libido

https://www.viva.nl/sex-en-liefde/vorm-gezicht-zegt-libido/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge