Hondenliefhebbers aantrekkelijker dan kattenliefhebbers

Studie: vrouwen - niet mannen - zijn meer bereid om geseksualiseerde vrouwen te straffen
Rood gekleed : een seksueel signaal?
Geschatte tijd om tekst te lezen: 2 minu(u)t(en)

Sky-High / Pixabay

Mensen die van honden houden komen aantrekkelijker over dan diegenen die van katten houden. Dat werd onderzocht door het datingbureau Elite Singles. Ze ondervroegen 1000 vrijgezellen waarbij ze  moesten aanvinken of ze in het bezit waren van een hond of een kat.

Men kon ook aanduiden dat men geen huisdier had en er ook niet van hield. Verder moesten ze ook vermelden welke klassen voor hen het meeste datepotentieel had: hondenbaasjes, katteneigenaars of mensen zonder huisdier.

Uit de resultaten kwam naar voor dat mensen die een hond hebben veel meer kans op een date maakte dan degenen die een kat hadden. Hondenliefhebbers haalden 63% van de stemmen, kattenliefhebbers 18% en de singles die de voorkeur gaven aan iemand zonder huisdier was 19%.

Het bezit van een huisdier op zich was niet alleen belangrijk. Men vroeg ook de houding t.o.v. het bezit van huisdieren.  Daaruit bleek dat dierenliefhebbers over het algemeen beter scoren omdat men aanneemt dat een dier verzorgen heel wat toewijding vraagt. Iemand die een huisdier heeft geeft zo aan een potentiële partner te kennen dat hij of zij zorgzaam is en in staat is om op te voeden of ergens voor te zorgen.  Ze blijken hiermee ook aan te geven dat ze bereid zijn zich te engageren in een langer durende relatie, net zoals ze ook een langdurige relatie met hun dier hebben.

Overigens is het bezit van een hond vaak ook een goed middel om contact te leggen. Door de hond uit te laten of naar een hondenschool te gaan kom je in contact met andere personen en is het makkelijker om het ijs te breken door over de wederzijdse honden te beginnen. Met een kat ga je niet wandelen of naar de kattenschool dus zo heb je minder mogelijkheden om in contact met anderen te komen.

Dierenliefhebbers

Een belangrijke voorwaarde om een relatie te laten slagen met een dierenliefhebber is natuurlijk dat de toekomstige partner eveneens een fervent dierenliefhebber is. Uit hetzelfde onderzoek blijkt immers dat 32% van de hondeneigenaars een date zou onderbreken wanneer blijkt dat het gezelschap niet van honden houdt. Zo’n 27% van de katteneigenaars zou op dezelfde manier reageren.

Bronnen

https://www.zita.be/nieuws/lifestyle/hondenliefhebbers-zijn-aantrekkelijker-dan-kattenmensen

https://nl.metrotime.be/2018/12/31/must-read/hondenliefhebbers-zijn-aantrekkelijker-dan-kattenmensen/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending.

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.

Ook interessant om te lezen!