In stressvolle situaties vinden mannen grotere vrouwen aantrekkelijker

9 redenen waarom koppels op broers en zussen kunnen lijken
Mensen voelen zich eenzamer in drukke steden – maar groene ruimten kunnen helpen
young woman, woman, young

nastya_gepp (CC0), Pixabay

Hoe onderzoekers financiering voor deze studie ontvingen, is niet duidelijk, maar een team uit Londen en Newcastle zei dat het doel was om te onderzoeken of bekende interculturele verschillen in lichaamsgroottevoorkeuren die verband houden met stress, ook werden weerspiegeld in stressvolle situaties op korte termijn.

Onderzoeker Martin Tovee van de Universiteit van Newcastle vertelde de BBC: “Als je kijkt naar omgevingen waar voedsel schaars is, veranderen de voorkeuren van mensen voor lichaamsgrootte bij een potentiële partner. De voorkeur blijkt veel zwaarder te zijn in vergelijking met omgevingen waar veel eten is en een veel meer ontspannen sfeer.”

Om erachter te komen of dit waar was voor mensen met kortdurende stress, werd een testgroep van mannen geplaatst in scenario’s voor spreken in het openbaar en interviewscenario’s, en vervolgens hadden ze hun ‘BMI-voorkeuren’ (dwz de grootte van dames waarvan ze dachten dat ze aantrekkelijk waren) vergeleken met een controlegroep van niet-gestresste kerels.

De studie ontdekte dat hoe meer mannen gestrest raakten, hoe groter de dames moesten zijn  die ze leuk vonden.

De resultaten lijken andere onderzoeken te ondersteunen die hebben aangetoond dat de perceptie van fysieke aantrekkelijkheid verandert afhankelijk van economische en fysiologische stress die verband houdt met levensstijl.

Dr. Tovee vertelde de BBC dat een verschuiving in dingen die van invloed zijn op het milieu – veranderingen in media of levensstijl, bijvoorbeeld – de ideeën van een cultuur over ideale lichaamsgrootte kan veranderen.

Dit was belangrijk, zei hij, omdat het de theorieën leek te weerleggen dat onze ‘BMI-voorkeuren’ vastliggen.

Bronnen

https://www.tntmagazine.com/archive/science-placed-in-stressful-situations-men-find-larger-women-more-attractive/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge