Knappere partner, hoe slechter relaties

6 op 10 mannen heeft liever een partner zonder parfum in bed
Virtueel afstandsknuffelen de toekomst?

“Ik was te knap voor mijn partner, daarom ben ik vreemdgegaan.” Deze opmerkelijke uitspraak kwam van auteur en milieuactiviste Julia Stephenson in een artikel voor de Daily Mail. Het kwam haar op veel kritiek en woedende reacties te staan.

Pexels (CC0), Pixabay

Ben je niet tevreden over je liefdesleven. Onderzoekers hebben misschien de oplossing voor je problemen : je bent misschien gewoon te aantrekkelijk. Volgens nderzoek van een team Harvard-psycho­logen hebben aantrekkelijke mensen kortere ­relaties en hebben ze een grotere kans om te ­scheiden.

De wetenschappers stelden vast dat de meest succesvolle acteurs en beroemdheden boven­gemiddeld veel relatiebreuken oplopen. Vervolgens lieten ze een panel kijken in een schooljaarboek en de mensen die erin stonden, rangschikken op schoonheid.  Hier uit volgde dat blijkbaar al dan niet toevallig de mooiste mensen de kortste huwelijken hadden. Volgens sociaal psycholoog Christine Ma-Kellams, die het onderzoek leidde, worden mooie ­mensen vaker het hof gemaakt, maar zijn ze daardoor ook sneller aangetrokken tot anderen en zijn ze meer geneigd om vreemd te gaan.

De studie van de universiteit van Harvard is opgebouwd uit vier kleinere onderzoeken, waarbij de resultaten met elkaar in verband zijn gebracht. In de eerste twee onderzoeken is gekeken naar de relatieduur van de in totaal zo’n 350 deelnemers.

Volgens hoofdonderzoeker Christine Ma-Kellams en haar collega’s is een verband te zien tussen hoe aantrekkelijk iemand is en hoelang een relatie duurt. Mensen die in de jaarboeken op de middelbare school als knap werden beoordeeld, zouden vaker korte relaties hebben en ook op latere leeftijd nog eerder scheiden.

In de derde studie, met 134 deelnemers, werd de interesse in andere mensen bestudeerd. Volgens de onderzoekers zou bij mensen die in een lange relatie zitten de interesse in anderen op den duur verdwijnen.

Dat geldt veel minder voor knappe mensen: die zouden continu uitkijken naar andere mooie individuen. Alsof zij alweer bezig zijn met het plannen van de volgende stap, aldus de onderzoekers. Volgens de studie zijn knappe mensen in een lange relatie zelfs even geïnteresseerd in anderen als aantrekkelijke singles.

Andere vissen in de zee

Uit de vierde studie, onder 156 deelnemers, blijkt dat mensen die zich mooi voelen ook sneller andere mensen mooi vinden en vaker ontevreden zijn over hun relatie. En hoe groter de ontevredenheid, hoe sneller mensen volgens de wetenschappers op zoek gaan naar ‘andere vissen in de zee’.

Volgens Ma-Kellams en de andere onderzoekers zouden mooie mensen eerder geneigd zijn tot vreemdgaan en het beëindigen van een relatie, omdat zij kortom meer keuze hebben in levenspartners.

  • Zij zijn door hun uiterlijk sneller de ‘prooi’ van anderen.
  • Aan knappe mensen worden positieve kwaliteiten toegeschreven. Dit maakt hen nóg aantrekkelijker voor anderen.
  • Knappe mensen beschikken vaak over een behoorlijke dosis narcisme, zij vinden zichzelf aantrekkelijk.
  • De keuze uit partners (die hen willen) is groot.
  • Hun knappe uiterlijk maakt dat ze weg kunnen komen met slecht gedrag (zoals vreemdgaan), zij worden sneller vergeven.

 

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170320_02790876

http://www.rtlnieuws.nl/gezin/heb-je-een-knappe-partner-dan-hebben-we-slecht-nieuws

https://www.liefdemetpassie.nl/blog/interessant/knappe-mensen-grotere-kans-op-vreemdgaan/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge