Een koppel op zes heeft geen seks tijdens zwangerschap

Ook vaders lopen risico op depressie na bevalling
Hoeveelheid seks van gezicht af te lezen?


Ongeveer 18% van de koppels waarvan de partner zwanger is kiest voor voor negen

Bron https://www.ikenmama.nl/eerste-symptomen-zwangerschap/

maanden geheelonthouding. Dat vinden we terug in een Brits onderzoek in opdracht van ChannelMum.com.

Voor het onderzoek werden 2.000 ouders bevraagd. De overgrote meerderheid, vijf koppels op zes, had wel eens seks als de vrouw zwanger is. De rest houdt het negen maanden lang bij geheelonthouding.

De redenen voor de geheelonthouding zijn uiteenlopend. Sommigen hebben schrik om de baby pijn te doen, anderen vinden dat een vrijpartij “verkeerd” aanvoelt als ze weten dat er een baby aankomt. De meesten hadden schrik dat de aanstaande baby iets zou overkomen. Vreemd genoeg hadden de mannen daar het meeste schrik voor, zeker naar het einde van de zwangerschap.

Niet aantrekkelijk

Soms lag het gebrek aan passionele nachten ook volledig aan de moeder in spe. Een groot deel van de vrouwen geeft namelijk aan dat ze zich onaantrekkelijk voelen. Niet zo vreemd, als je weet dat ze zich vaak misselijk, ziek en ontzettend moe voelen. Nochtans is het nergens voor nodig dat de dames zich zorgen maken. Zo’n 65% van de vaders vindt hun partner mooier dan ooit tijdens de zwangerschap.

Siobhan Freegard, de oprichter van ChannelMum.com, bevestigt dat seks tijdens een zwangerschap nog steeds een delicaat onderwerp is. Veel mama’s in spe voelen zich niet lekker in hun vel. Als ze dan horen dat hun partner hen des te knapper vindt, vallen ze compleet uit de lucht.

Verder benadrukt Freegard dat het niet nodig is om je zorgen te maken over de veiligheid van de baby, tenzij er een medische reden voor is. Het is vooral belangrijk dat je praat met je partner. Zo voelt niemand zich teleurgesteld.

Seks tijdens de zwangerschap mag, het kan geen kwaad voor de baby, maar men raadt wel aan om het voorzichtig te doen.  Dus geen wilde spelletjes en geen te speciale standjes.  Een orgasme bij de vrouw kan ook geen weeën opwekken, enz. Men raadt wel aan geen seks meer te hebben als het vruchtwater gebroken is en de vrouw vlak voor de bevalling staat.

Bronnen

https://nl.metrotime.be/2017/10/03/must-read/koppel-op-zes-geen-seks-tijdens-zwangerschap/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge