Kwart mannen wil licht uit tijdens vrijen

Oudere echtparen zijn gelukkiger door regelmatige seks
Waarom zijn mannen zo gek op borsten?

StockSnap / Pixabay

Natuurlijk zijn mannen zijn ook weleens onzeker over hun lichaam. Maar had je ook gedacht dat het bij sommigen zo ver gaat dat ze, hoewel ze visueler zijn ingesteld dan vrouwen, het liefst vrijen met het licht uit…?

Dat bleek uit een onderzoek onder ruim 1000 Britse mannen van Diet Chef een bezorgservice van afvalmaaltijden. Driekwart vindt zichzelf te dik en met 16 procent zegt zelfs obees te zijn.

Verder blijkt dat de (bier)buik – letterlijk en figuurlijk – in de weg te zit, 64 procent noemt dit zijn minst favoriete lichaamsdeel. Daarnaast maakt meer dan de helft van de ondervraagde mannen zich zorgen dat hun vrienden mooiere buik-, arm-, been- en rugspieren hadden dan hij.

Hoewel niet baanbrekend, onderstreept de Britse studie dat een negatief zelfbeeld zeker niet alleen vrouwen kwelt. Zelfs in de stabielste relaties voelen ook mannen zich gestresseerd om naakt voor hun partner te verschijnen.

Van de meer dan 1.000 ondervraagde mannen vindt ruim 45 procent zich te dik. Schaamte over het eigen lichaam zorgt ervoor dat een kwart van de heren geen licht laat branden wanneer ze vrijen.

Het lichaamsdeel dat voor de meeste stress zorgt, blijkt de buik te zijn. Voor maar liefst 64 procent is dit dan ook de minst geliefde zone

Snelle tips om het zelfvertrouwen op te krikken:

1. Overlaad hem met complimentjes.
Mannen hebben een zwak voor complimenten. Geef hem oprechte complimentjes over zijn uiterlijk en innerlijk, met name tijdens een vrijpartij. Je zult gelijk merken dat het hem een ego-boost geeft.

2. Licht uit, kaarsen aan.
Om zijn onzekerheid te verlagen, moeten jullie aan je intimiteit werken. Hij moet zeker weten dat hij je helemaal kunt vertrouwen. Daarvoor is het belangrijk dat je tijdens de sex wel elkaar kunt aankijken. Voor een romantische sfeer doe je kaarsen aan. Kaarslicht geeft toch genoeg licht om elkaar te zien, maar is

3. Wees zelf zelfverzekerd.
Stel nooit zelf voor om het licht uit te doen als je weet dat hij graag vrijt met het licht uit. Dat lijkt het net alsof je zijn zelfverzekerdheid bevestigt. Vertel hem liever dat je graag naar zijn mooie lichaam kijkt.

4. Zet hem niet onder druk.
Je kunt hem een een zetje in de goede richting geven, maar push je partner niet. Je kunt hem nooit dwingen om iets te doen. Voorkom dat hij te gestresseerd is om te vrijen.

Het hebben van seks in het donker kan warm, mysterieus en fysiek flatterend zijn voor alle betrokkenen. Maar je zou je niet voor elkaar moeten schamen.

“Het is een mythe dat alleen mannen visueel georiënteerd zijn tijdens seks,” zegt New York City sekstherapeut Ian Kerner, Ph.D., auteur van She Comes First. Als je je partner niet kunt zien, mis je een enorm aspect van zintuiglijke stimulatie, zegt hij.

“Met licht aan stel je jezelf meer bloot aan je partner en creëer je de kans om nog meer vertrouwen te genereren en elkaar nog beter te leren kennen”, zegt Dana Weiser, Ph.D., een assistent-professor in menselijke ontwikkeling en familiestudies in Texas. Tech University. Het kan ongelooflijk sexy zijn, voegt ze eraan toe, omdat je oogcontact kunt maken en de reacties van je partner kunt zien op het plezier dat je ze geeft.

Als je nog steeds een beetje aarzelend bent om in de slaapkamer licht te maken, probeer het dan te verzachten door de schakelaar na het voorspel om te draaien, zegt Kerner. “Naarmate je meer opgewonden raakt, zijn je remmingen lager en kun je meer openstaan ​​om wat licht binnen te laten,” zegt hij.

Nog niet overtuigd? Hier zijn nog enkele redenen om te overwegen uit het donker te komen.

Je kunt het op elk moment doen

Het lastige van het alleen doen in het donker is dat het ongelofelijk beperkend is, en we weten dat het leuk is om te gaan werken zodra je voelt dat het goed is. (Hallo, ochtend seks!) Het licht laten branden of het doen bij daglicht opent een wereld van nieuwe sexy tijden – en locaties – om te verkennen. Hij kan het ook niet “per ongeluk” in je kont stoppen

Er is niets mis met anale seks, maar dat is niet het idee van een leuke “verrassing”.

Bronnen:

https://www.womenshealthmag.com/sex-and-love/sex-with-the-lights-on

https://www.healthboards.com/boards/sexual-health-men/263694-my-husband-wants-sex-lights.html

https://www.glamour.com/story/lets-have-a-sex-smackdown-ligh

http://www.Independent.co.uk/

http://www.viva.nl/sex-en-liefde/kwart-mannen-wil-licht-tijdens-vrijen/

https://www.thestudentroom.co.uk/showthread.php?t=2487828

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge