Lengte penis toch van invloed op fertiliteit?

Borstvoeding is goed maar moeders hebben ondersteuning nodig
Alleen met jou De terugkeer van de romantische liefde Rika Ponnet

Bron Alora Griffiths www.unsplash.com

Grootte van de penis blijkt nu toch echt van belang te zijn als het gaat om vruchtbaarheid, zoals een studie suggereert dat mannen die onvruchtbaar zijn ook minder goed zijn begiftigd.

Het hebben van een kortere penis kwam vaker voor bij mannen die worstelden om zwanger te worden dan bij mensen met andere genitale gezondheidsproblemen. Het onderzoek, dat op  een conferentie van de Amerikaanse Society for Reproductive Medicine- in Colorado werd gepresenteerd, is de eerste ooit die de lengte van de penis in verband bracht met vruchtbaarheid.

Er werd vastgesteld dat mannen die onvruchtbaar waren gemiddeld een penis hadden die één centimeter korter was dan hun vruchtbare tegenhangers. Degenen zonder reproductieve problemen hadden een gemiddelde lengte van 13,4 cm terwijl die in de onvruchtbare groep 12,5 cm waren.

Dr. Austen Slade van de Universiteit van Utah, Salt Lake City, die de studie leidde, zei dat gezonde mannen zich niet druk moesten maken over hun grootte en hun kans om  ​​vader te worden. In plaats daarvan zei hij dat onderliggende aandoeningen die onvruchtbaarheid veroorzaakten, zoals hormonale problemen of problemen in de teelballen, ook kunnen leiden tot een kortere penislengte.

“Dit is de eerste studie om een ​​verband tussen kortere penislengte en mannelijke onvruchtbaarheid te identificeren,” zei hij. “Het is mogelijk een manifestatie van aangeboren of genetische factoren die iemand gevoelig maken voor onvruchtbaarheid. Voorlopig hoeven mannen met kortere penissen zich geen zorgen te maken over hun vruchtbaarheid. ‘

In de studie werden gegevens onderzocht over 815 mannen die een mannenkliniek bezochten tussen 2014 en 2017. Er waren 219 mannen die hulp zochten bij onvruchtbaarheid en 596 die hulp zochten voor andere aandoeningen zoals erectiestoornissen en testiculaire pijn.

De mannen werden allemaal gemeten met behulp van een standaardtest genaamd ‘uitgerekte penislengte’ die de lengte inschat als ze rechtop staat. Wanneer ze rekening hielden met gewicht, ras en leeftijd, waren degenen die voor onvruchtbaarheid werden behandeld net minder dan één centimeter korter dan degenen die vruchtbaar waren. “Een centimeter is misschien geen opvallend verschil, maar er was een duidelijke statistische significantie. Er moet nog worden bepaald of er verschillende penislengtes zijn die ernstiger onvruchtbaarheid zouden kunnen voorspellen, “voegde Dr. Slade eraan toe.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat fysieke problemen met mannelijke geslachtsdelen een invloed kunnen hebben op de vruchtbaarheid. Mannen met een aandoening genaamd cryptorchidisme – waarbij de teelballen niet goed afdalen – hebben een slechtere spermaproductie. Dit komt omdat de teelballen zich te dicht bij het lichaam bevinden, waardoor het sperma te warm wordt. Mannen met kleine teelballen bleken ook minder sperma te produceren.

Professor Sheena Lewis, een expert in reproductie van Queen’s University Belfast vond het onderzoek interessant maar het wierp volgens hem meer vragen op dan het beantwoordde.  Tot nu toe is het volgens hem geen goed signaal om te zeggen dat mannen met een kleine penis een kleinere kans hebben om vader te worden.

Bronnen

https://www.telegraph.co.uk/science/2018/10/07/size-really-does-matter-comes-fertility/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge