Mannen én vrouwen gluren naar elkaar.

Eerst opwinding, dan verlangen: libido bestaat niet
Vreemdgaan ? Cijfers?

De gemiddelde Britse man spendeert een half jaar van zijn leven aan gluren naar

Photo by Gabriel Sanchez

vrouwen. Volgens de onderzoekers viseert die man ook gemiddeld acht vrouwen per dag die elk twee minuten gluurtijd krijgen. Sommigen gaan nog verder. Een jaar uit het mensenleven van het mannelijke geslacht wordt gespendeerd aan het gluren naar vrouwen. Voor sommige mannen is het de kostbaarste tijd van hun leven, anderen schamen zich ervoor. Mannen besteden in hun leven gemiddeld één volledig jaar aan het kijken naar vrouwelijk schoon beweert  bioloog Dirk Draulans in De Standaard.

Borsten, kont en benen.

Het eerste waar de gemiddelde man naar kijkt zijn de borsten en van daar gaat het alleen maar naar beneden, met kont en benen als volgende doelen. De helft van deze mannen vindt dat ze niets verkeerd doen, een derde voelt zich af en toe betrapt.

De reden waarom mannen naar andere vrouwen staren is ten dele gebaseerd is op het oerinstinct. Dit oerinstinct vormt de basis voor een belangrijk verschil tussen vrouwen en mannen.  Mannen zijn namelijk veel visueler ingesteld dan vrouwen.

Todd Reed is relatiecoach én man. Volgens hem zijn er drie redenen waarom mannen zoveel staren naar vrouwen.
1. Jachtinstinct. Het klinkt clichématig, maar onderzoek toont aan dat het “jachtinstinct” om een partner te vinden in het brein van mannen tot 2,5 keer groter is dan bij vrouwen. Mannenhersenen zijn voorgeprogrammeerd om steeds op zoek te gaan naar een vruchtbare partner. Mannen zijn niet altijd van plan om seks te hebben met elke vrouw die ze tegen komen op straat, maar ze zien altijd een potentiële sekspartner.

2. Testosteron. Mannen hebben tot zes keer meer testosteron dan vrouwen. Onderzoekers aan de universiteit van Colombia toonden aan dat door testosteron het deel van het brein dat instaat voor impulscontrole afgeremd wordt.  Het kijken naar vrouwelijk schoon is bijgevolg sterker dan henzelf en gebeurt meer onbewust dan bewust.

3. Aantrekking voor het vreemde, het nieuwe en het spannende. Een studie wijst uit dat vrouwen zich vooral voelen aangetrokken tot herkenbare gezichten, terwijl mannen gezichten die ze nog nooit gezien hebben net aantrekkelijker vinden.

Vrouwen doen het ook

Vrouwen bekijken overigens ook mannen, zij het in mindere mate. Vrouwen gluren ook vooral naar andere vrouwen om te vergelijken met zichzelf.  Vrouwen kijken over het algemeen minder naar mannen, zeker als ze in een relatie zitten. Als ze nog op zoek zijn, worden ze ook wel gecharmeerd door mannelijk schoon, maar ze zijn meer trouw en gehecht aan hun partner. Als ze een partner hebben zijn ze meer bekommerd dat een andere vrouw aantrekkelijker is en kijken ze naar die andere vrouwen om zich te kunnen meten.

Gluren is vitaal
Voor vrouwen zijn de ogen het belangrijkst, waarna snel nog even gegluurd wordt naar zijn kont. Experten verklaren het gluurproces als een ‘vitaal onderdeel’ om mensen te leren kennen.

Mannen gluren meestal naar specifieke delen van vrouwen. Deze jongedame leverde hiervan het overtuigende bewijs!
Ze installeerde een camera op het achterste van haar vriendin, zodat glurende mannen (en zoals u zal zien: ook vrouwen!) wanneer ze keken, recht in de camera staarden.

 

Maar ook vrouwen gluren naar mannen. Er blijkt dat vrouwen net hetzelfde doen! Twee kerels besloten de test te doen en één van hen bevestigde een camera aan zijn ‘spel’. Zo trokken ze de straat op en uit de beelden blijkt dat vrouwen wel degelijk naar mannen hun ‘inhoud’ staren. Zelfs andere mannen kunnen het eveneens niet laten om een sluikse blik te werpen op de concurrentie.

De mannelijke aandacht daalt tijdens een gesprek al eens af naar het vrouwelijke décolleté. Maar vrouwen vinden dat eigenlijk niet zo erg blijkt dan weer uit ander onderzoek. Zo blijkt uit een onderzoek van de Nederlandstalige website Telegraaf bij 430 vrouwen.

Bij feministen rijzen de haren omhoog wanneer een man naar haar borsten kijkt tijdens een gesprek. Maar de meeste vrouwen vinden zo’n begluur best amusant. 34% vindt het zelfs een waar compliment. Slechts 7% kan niet tegen dergelijke blikken.

Mannen denken dat vrouwen het niet merken wanneer ze een blik werpen op  borsten van vrouwen. Maar vrouwen hebben dat meestal wel in de gaten.   Maar ook vrouwen kijken naar de borsten van andere vrouwen.

In opdracht van Nestlé ging een vrouw met een camera op haar beha de straat op. Elke blik werd gecheckt. Wat bleek? Vrouwen gluurden bijna net zo veel als mannen naar de borsten van andere vrouwen(ter vergelijking?) en de rechterborst was populairder dan de linker maar daar kon men niet onmiddellijk een verklaring voor geven.

Je zou denken dat het doel van deze video is aan te tonen hoe stiekem onze samenleving kijkt naar de borstenpartij, maar aan het einde van de video krijgt het een verrassende wending…

 

Bronnen

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20191024_04682804/vrouw-draagt-verborgen-camera-om-mensen-die-naar-haar-borsten-gluren-te-filmen-maar-doet-dat-niet-zonder-reden

http://www.clint.be/actua/ook-vrouwen-gluren-naar-mannen-het-bewijs

http://www.clint.be/clinttv/mannen-staren-43-minuten-dag-naar-vrouwen-het-bewijs

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/23888/2008/01/01/Mannen-gluren-half-jaar-van-hun-leven-naar-vrouwen.dhtml

https://www.standaard.be/cnt/gul2df3ih

https://www.mannenbrein.nl/vriend-kijkt-naar-andere-vrouwen/

https://www.standaard.be/cnt/m436iqd4

https://www.hln.be/nina/seks-relaties/face-it-mannen-kijken-naar-andere-vrouwen-en-dat-is-oke~ae62ae42/

https://www.gva.be/cnt/aid1559596/waarom-mannen-van-borsten-houden

https://amayzine.com/nl/2018/dit-moet-je-weten-als-je-vriend-naar-andere-vrouwen-kijkt/

https://www.hbvl.be/cnt/aid1048503/vrouwen-vinden-gluren-naar-borsten-niet-erg

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge