Meer oudere Amerikanen kiezen online dating en datingshows om een partner te zoeken

Hoe u uw relatie met uw lichaam kunt resetten als lockdown een eetprobleem verergerde
Wat werkt best bij online dating? VS Onderzoek
laptop, autumn, internet

pasja1000 (CC0), Pixabay

Oudere Amerikanen zijn klaar voor liefde – en volgens onderzoek aug 2020 zouden drie op de tien die op zoek zijn naar romantiek overwegen om aan een datingshow voor senioren deel te nemen.

Uit het onderzoek onder 1.000 Amerikanen ouder dan 50 jaar bleek dat een op de vier op date is gegaan met een nieuwe potentiële partner en dat een op de vijf het gevoel heeft dat ze nu in hun seksuele bloei verkeren.

Als het gaat om de beste methoden om iemand te ontmoeten, zei de helft via vrienden en heeft ook al 43% online gezocht.

Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd door OnePoll namens Because Market  bleek dat twee op de vijf bekenden nerveuzer te zijn voor hun eerste date toen ze ouder waren dan als jongere.

Uit de resultaten bleek ook dat de belangrijkste aspecten van aantrekkingskracht voor respondenten in de loop van de tijd zijn veranderd.

Drie van de vier zeiden dat fysieke aantrekkingskracht belangrijk was voor hen als jongere die op zoek was naar een partner, maar nu scoort vriendelijkheid het hoogst met 79%.

Beleefdheid nam in belang toe naarmate mensen ouder werden, net als persoonlijkheid.

Zeven op de tien respondenten die een relatie hebben of getrouwd zijn, zeiden dat ze gelukkiger zijn dan ooit in hun huidige relatie.

Er zijn ook enkele zaken waar oudere Amerikanen tegenwoordig rekening mee moeten houden in de datingscene:

Negenendertig procent van alle respondenten vond dat er bepaalde aspecten van veroudering zijn die te gênant zijn om over te praten – en meer dan een kwart zei dat ze hun kinderen bepaalde dingen over veroudering onthouden.

Twee op de vijf (42%) hadden last van urineverlies of incontinentie, en daarvan heeft 48% het gevoel dat ze met niemand over hun ervaringen kunnen praten.

“Uit de gegevens blijkt dat oudere Amerikanen alles omarmen wat het leven te bieden heeft”, zei Luca Gualco. “43% zegt zelfs dat ze nu hun beste leven leiden.

De respondenten werd gevraagd na te denken over hun leven alsof COVID-19 niet bestond en welke activiteiten ze graag zouden doen als ze zich geen zorgen hoefden te maken over mogelijk urineverlies.
Lange ritten waren favoriet met 47%, terwijl 43% wenste dat ze konden genieten van een dagje winkelen.

Tweeënveertig procent dacht aan leuke dagtochten met familie of vrienden, terwijl een derde (32%) ervan droomde te reizen.

Een op de vijf zou graag een duik nemen in het zwembad (19%) en 18% hoopt zich in het zweet te werken door te sporten zonder zich zorgen te hoeven maken over hun gezondheid.

Toch omarmen senioren de voordelen die met de leeftijd gepaard gaan. Drie op de vijf (61%) denken dat het vermogen om zelf je tijd te kunnen invullen een van de meest bevrijdende aspecten is van oud worden.

Zestig procent geniet ervan om te kunnen doen wat ze willen, wanneer ze willen en ongeveer een derde (36%) vindt het heerlijk om te kunnen kiezen waar ze wonen.

Bronnen

https://www.thesun.co.uk/fabulous/12509950/older-americans-romance-seniors-dating-show/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge