Zijn vrouwen blij met hun borsten?

Toevloed aan apps verpesten je liefdesleven
Onderzoek bewijst verband tussen internetporno en vrouwbeeld

Bron pixabay.com Kareha

In een studie in 2014 wijst meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen plastische chirurgie absoluut af als het om haar borsten gaat.

Ruim 40% is zeer tevreden over haar borsten en vindt dat ze niet mag klagen, een derde is van mening dat het ermee door kan, blijkt uit de enquête.

Zo blijkt uit onderzoek van Vrouwonline onder 1.900 lezeressen. Ruim 40 procent is dan ook zeer tevreden over haar borsten en vindt dat ze niet mag klagen, een derde geeft aan dat de boezem ermee door kan.

Bijna een derde kan dan ook niets aanwijzen wat ze echt lelijk vindt aan haar borsten, terwijl ze bij 22 procent te veel hangen en 16 procent ze te klein vindt. Een tiende van de ondervraagden vindt haar boezem te groot. Hoewel meer dan de helft nooit plastische chirurgie zou overwegen, denkt een kwart daar anders over en sluiten zij het niet uit. Een tiende staat er open voor.

Een derde van de ondervraagde vrouwen doet niets om haar borsten in vorm te houden of te krijgen, al zijn voorgevormde en push-up beha’s bij 30 procent erg populair. Speciale oefeningen of verstevigende crèmes worden echter vrijwel niet gebruikt.

Ook de partner is over het algemeen tevreden, zo meent de Nederlandse vrouw. Meer dan de helft vindt haar borsten mooi.

Een derde van de ondervraagde vrouwen doet niets om haar borsten in vorm te houden of te krijgen, al zijn voorgevormde en push-up beha’s bij 30 procent erg populair. Speciale oefeningen of verstevigende crèmes worden echter vrijwel niet gebruikt.

Ook de partner is over het algemeen tevreden, zo meent de Nederlandse vrouw. Meer dan de helft vindt haar borsten mooi. Een tiende weet niet wat haar partner van haar boezem vindt, omdat daar nooit over wordt gesproken.

In een later onderzoek blijken andere cijfers naar voor te komen.

Bijna de helft van de Europese vrouwen is ontevreden over hun borsten schrijft Nu.nl. Verrassend: ruim veertig procent van de vrouwen maakt zich zorgen om de stevigheid en zou het liefst een kleinere cupmaat hebben.

Lingeriemerk Triumph vroeg ruim 6.000 Europese vrouwen tussen de 20 en 50 jaar naar hun opvattingen en idealen over borsten. Naast dat we over het algemeen niet zo tevreden zijn – 30 procent wil liever grotere of kleinere borsten en 32 procent is ontevreden over de vorm – blijkt ook dat leeftijd een belangrijke rol speelt bij ons ideaalbeeld. Zo is 41 procent van de dertigers ontevreden over hoe hun borsten eruitzien en hebben vrouwen tussen de 30 en 50 jaar liever stevigere borsten. Vrouwen onder de dertig geven vooral de voorkeur aan een dieper decolleté.

Ook moeders hebben vaak issues met hun boezem. Zo geeft 63% aan dat hun borsten meer zijn gaan hangen. Volgens 40 procent heeft het moederschap ervoor gezorgd dat ze minder tevreden zijn over hun borsten.

Uit een oudere studie blijkt ook heel wat ontevredenheid.
Het succes van borstvergrotingen en borstimplantaten duidt op een wijdverspreide ontevredenheid bij vrouwen over hun borsten. In hun studie ‘The Barbie Mystique: Satisfaction with Breast Size and Shape across the Lifespan’ onderzoeken David A. Fredericka, Anne Peplau en Janet Leve hoe mannen en vrouwen over de vorm en de grootte van borsten denken. Daarvoor ondervroegen ze 52.227 heteroseksuele volwassenen tussen de 18 en 65 jaar.

Wat bleek? Hoewel 70% van de ondervraagde vrouwen zeiden ontevreden te zijn over de grootte of de vorm van hun borsten, waren 56% van de mannen wel tevreden met de borsten van hun partner.

Jonge en slanke vrouwen waren bezorgd dat hun borsten te klein waren; oudere en zwaardere vrouwen maakten zich eerder zorgen over te slappe borsten. Vrouwen die ontevreden waren over hun borsten hadden ook de neiging om ontevreden te zijn over hun lichaam in het algemeen en zeiden zich ongemakkelijk te voelen wanneer ze een badpak moesten dragen in het openbaar.

Vrouwen die niet tevreden waren over hun borsten toonden zich weigerachtig om zich uit te kleden in bijzijn van hun partner en verborgen hun borsten makkelijker tijdens seks.

De onderzoekers concluderen dat volwassen vrouwen doorgaans ontevreden zijn met hun borsten.

Bronnen

http://www.nu.nl/overig/2877941/nederlandse-vrouw-blij-met-borsten.html

https://www.nu.nl/lifestyle/2877941/nederlandse-vrouw-blij-met-borsten.html?redirect=1

https://www.viva.nl/

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/nederlandse-vrouw-tevreden-over-borsten

https://www.nu.nl/werk-en-prive/4225466/bijna-helft-van-europese-vrouwen-ontevreden-borsten.html

https://nl.express.live/2011/11/10/wat-denken-vrouwen-over-hun-borsten-en-wat-denken-mannen-over-de-borsten-van-hun-vrouw-exp-155936/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge