Minder calorieën eten zorgt voor betere seks

Waarom hebben sommigen een veel knappere partner
In een relatie sterf je minder snel aan kanker

Photo by Becca Tapert unsplash.com

Van een caloriearm dieet val je niet alleen af, je wordt er ook gelukkiger van. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een verminderde calorie-inname leidt tot een betere nachtrust, een beter humeur en betere seks.

Onderzoekers bij de Pennington Biomedical Research Center in Louisiana verzamelden meer dan 200 gezonde vrouwen en mannen tussen de 20 en 50 jaar. Allemaal met een BMI tussen 22.0 en 28.0: ze hadden dus een normaal gewicht of overgewicht, maar waren niet obees. Voor de twee jaar dat het onderzoek duurde, werden de deelnemers in twee groepen verdeeld. De eerste groep moest 25 procent minder calorieën gaan nuttigen dan daarvoor. De mensen in de controlegroep mochten blijven eten waar ze zin in hadden.

Van de eerste groep bleek na 2 jaar dat de mannen en vrouwen een beter humeur hadden, minder stress, meer zin in seks en een betere nachtrust. Gemiddeld waren zij 7.6 kilo lichter. Of de positieve effecten het gevolg zijn van de verminderde calorie-inname of van het gewichtsverlies zelf, kunnen de wetenschappers niet bevestigen. De andere groep bleef min of meer op hetzelfde gewicht. Of de positieve effecten het gevolg zijn van de verminderde calorie-inname of van het gewichtsverlies, is volgens de onderzoekers niet duidelijk te achterhalen.

Hoewel het doel voor de dieetgroep was om een kwart minder calorieën te nemen, was dit in de altijd moeilijke praktijk 11,9%. Het zou dus kunnen zijn dat de voordelen nog groter zijn als het dieet nog strenger is. Tegelijkertijd is er dan risico op ondervoeding of een tekort aan belangrijke bouwstoffen, waar een mens ook niet echt blij van wordt.

De kans is groot dat negatieve effecten dan gaan overheersen, omdat een verminderde calorie-inname het risico op ondervoeding of een tekort aan belangrijke voedingsstoffen vergroot.

In elk geval werkt een gevoel van tevredenheid over het eigen lichaam sowieso libidoverhogend.

Bronnen

http://edition.cnn.com/2016/05/03/health/better-sex-sleep-mood-calorie-restriction/

http://seks.blog.nl/onderzoek/2016/05/08/minder-calorieen-geeft-betere-seks

http://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/een-betere-nachtrust-een-beter-humeur-en-betere-seks-ga-op-dieet

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge