Vaststellingen inzake seksuele aantrekkelijkheid

Volle baard, stoppelbaard of geen baard? Wat vinden vrouwen aantrekkelijk?
Tinder richt zich meer op seksdates

Copyright : freestocks org unsplash

Wat is het dat bepaalt tot wie we ons seksueel aangetrokken voelen? Dit is een verrassend complexe vraag om te beantwoorden omdat aantrekkelijkheid afhankelijk lijkt te zijn van een aantal factoren. Sommige hiervan zijn biologisch, andere zijn psychologisch en weer anderen hebben te maken met onze sociale omgeving. Hieronder staan ​​tien van de meest interessante bevindingen die wetenschappers hebben gedocumenteerd als het gaat om aantrekking.

1. We voelen ons aangetrokken tot mensen die op ons lijken. In een onderzoek vroegen onderzoekers bijvoorbeeld aan heteroseksuele mannen en vrouwen om de aantrekkelijkheid van verschillende gezichten te beoordelen [1]. Op de foto’s stond een afbeelding van het eigen gezicht die digitaal was veranderd in het andere geslacht. Deelnemers vonden dit veranderde gezicht aantrekkelijker dan alle anderen!

2. Dit klinkt misschien eng voor sommigen van jullie, maar we lijken ons ook aangetrokken te voelen tot mensen die ons aan onze ouders herinneren. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat mensen van oudere ouders zich als volwassenen aangetrokken voelen tot oudere partners.

3. Als je al fysiologisch opgewonden bent (bijvoorbeeld doordat je net hebt gesport) en je een nieuw iemand ontmoet, heb je meer kans om een ​​aantrekking tot die persoon te ontwikkelen. Waarom? Je kunt de bron van je verhoogde hartslag ten onrechte toeschrijven aan de vreemdeling in plaats van de ware bron van je opwinding.


4. “Kijken door een alcoholbril”bestaat echt. Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer dronken men is, hoe hoger de aantrekkelijkheidsclassificaties die ze geven aan vreemden. Alcohol verandert ook hoe aantrekkelijk we onszelf zien.

5. Het hard spelen om te kunnen veroveren lijkt te werken, tenminste als je op zoek bent naar een langetermijnrelatie. Minder beschikbare mensen worden gezien als wenselijkere romantische vooruitzichten.

6. Als het gaat om vluchtige seksuele relatie, geven zowel mannen als vrouwen er de voorkeur aan wanneer mensen zich openen met een simpele  “hallo”, of een onschuldige vraag (bijvoorbeeld: “Wil je dansen?”). Onbeleefde of schunnige openingsvragen hebben de neiging om als behoorlijk ongewenst te worden gezien.

7. Attractie is een multi-sensorisch proces. Voor wie we ons aangetrokken voelen, hangt niet alleen af ​​van hoe iemand eruit ziet, maar ook hoe hij ruikt, hoe hun mond smaakt enzovoort.

8. De dingen die heteroseksuele vrouwen aantrekkelijk vinden bij mannen variëren over de menstruatiecyclus. Specifiek, wanneer vrouwen hun maximale vruchtbaarheid hebben, hebben ze de neiging zich aangetrokken te voelen tot “mannelijkere” mannen (bijvoorbeeld gespierde mannen met diepe stemmen).

9. Heteroseksuele mannen hebben de neiging vrouwen die rode kleding dragen aantrekkelijker te vinden dan vrouwen die een andere kleur dragen [2]. Waarom? Sommigen theoretiseren dat mannen een neiging hebben ontwikkeld om door deze kleur te worden opgewekt, omdat vrouwenlichamen van nature rood / roze worden tijdens seksuele opwinding (bijvoorbeeld, veel vrouwen ervaren een “sex flush” of roodachtige uitslag die primair op de borst verschijnt tijdens opwinding). Een recente studie suggereert dat vrouwen daar onbewust van kunnen profiteren door zich in rood te kleden als ze het meest vruchtbaar zijn.

10. Onze patronen van seksuele aantrekkingskracht lijken per seizoen te veranderen. Zo rapporteren heteroseksuele mannen in de wintermaanden meer aantrekkingskracht op vrouwenlichamen en borsten dan in de zomermaanden.

Bronnen

https://www.lehmiller.com/blog/2014/8/7/10-mesmerizing-facts-about-sexual-attraction

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge