Nederlanders blijven geloven in de ware liefde

Singles zijn gelukkiger dan samenwonenden?
Op welke leeftijd bedriegt je partner je het meest

Free-Photos / Pixabay

De meerderheid van de Nederlanders (84 procent) gelooft in ‘ware liefde’: het idee dat er op deze wereld één, of hooguit een paar, liefdespartners rondlopen bij wie we het gevoel hebben dat diegene echt voor ons is gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek door Psychologie Magazine.

Vijfhonderd mensen – representatief voor alle Nederlanders – vulden online een vragenlijst in over hun ideeën over de liefde. De uitkomsten laten zien dat wij, ‘nuchtere’ Nederlanders, al met al behoorlijk romantisch zijn.
Liefde op het eerste gezicht

Bijna de helft van de mensen gelooft dat het mogelijk is om vrijwel direct op iemand verliefd te worden, zelfs nog voordat je met diegene hebt gepraat. Mannen geloven dat wat vaker dan vrouwen. Ruim een derde (35 procent) van de Nederlanders is weleens verliefd geworden op het eerste gezicht.

Vrouwen hebben vaker het idee dat er slechts één soulmate voor hen rondloopt, mannen dat er een paar ware liefdes kunnen zijn. Van alle Nederlanders zegt ruim tweederde zijn of haar ware liefde te hebben gevonden – en nu een relatie te hebben met diegene.

Maar ze blijven wel realistisch: slechts een kwart van de Nederlanders is van mening dat een liefdesrelatie vooral vanzelf gaat. Toch heeft 64 procent tijdens een relatie weleens het gevoel gehad dat die helemaal vanzelf ging, en dat ze er bijna niet aan hoefden te werken.

Ruim de helft (58 procent) is ervan overtuigd dat liefde alle praktische problemen kan overwinnen – bijvoorbeeld geldproblemen, fysieke afstand of conflicten over werk of kinderen. Vrouwen geloven dat wat vaker dan mannen.

Bron(nen):
https://www.plusonline.nl/relatieproblemen/nederlanders-geloven-massaal-in-de-ware

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge