Normale vagina bestaat niet

Gewichtstoename na een huwelijk
Seks in de douche

Een ‘normale’ vagina bestaat niet. Dat is de eindconclusie van een team van Zwitserse

Bron : www.pexels.com

onderzoekers dat 650 exemplaren onderzocht en er de meetlat naast legde. Een belangrijk resultaat, zeker in tijden waarin schaamlipcorrecties steeds populairder worden.

“Experts zijn verontrust over de enorme toename van het aantal schaamlipcorrecties”, kopte de krant onlangs nog. Het is in geen tijd een van de populairste plastisch chirurgische ingrepen geworden. Nochtans komen vagina’s in alle vormen en groottes en bestaat zoiets als een ‘normale’ vagina niet. Zwitserse onderzoekers kwamen tot die conclusie nadat ze de vulva’s van 650 blanke vrouwen tussen 15 en 84 twee jaar lang hadden opgemeten.

De schaamlippen, clitoris, vaginale opening en het perineum werden daarbij allemaal mee in acht genomen. De vagina’s bleken uiteindelijk zelfs zodanig variabel in grootte te zijn dat de researchers van het Lucerne Cantonal Hospital zich niet over een ‘gemiddelde’ wilden uitspreken. Hoewel ze dus op zoek gingen naar een standaard vagina, konden ze die finaal niet vinden.

Grote verschillen

Zo waren de gemiddelde binnenste schaamlippen 43 milimeter lang, maar vonden ze er tussen de 5 en 100 milimeter. Bij de buitenste schaamlippen was het gemiddelde 80 milimeter, maar waren de kleinste 12 milimeter en de grootste 180. Een clitoris schommelde dan weer tussen de 0,5 en 34 milimeter.

Het resultaat van het onderzoek is opvallend, zeker nu plastische chirurgen recent de alarmbel luidden over de toenemende vraag naar schaamlipcorrecties, meldde Het Nieuwsblad onlangs. De experts vrezen dat de vrouwen zich gedwongen voelen door de druk om een ‘perfecte’ vagina te hebben. In 2016 steeg het aantal schaamlipcorrecties wereldwijd met de helft ten opzichte van het jaar daarvoor.

Op het World Congress of the International Master Course on Aging Science vielen enkele verrassende cijfers te noteren. Zo zagen artsen de vraag naar designervagina’s met meer dan de helft stijgen. Vooral schaamlipcorrecties liggen goed in de markt. De pornoficatie van onze maatschappij is de belangrijkste reden waarom vrouwen massaal onder het mes gaan.

Bronnen

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20180702_03593878/er-bestaat-niet-zoiets-als-een-normale-vagina

https://www.cosmopolitan.com/nl/health-en-body/news/a158014/er-zijn-dus-vijf-soorten-vaginas-check-hier-welke-jij-hebt/

https://nl.metrotime.be/2018/07/05/must-read/eindelijk-bewezen-een-standaardvagina-bestaat-niet/

https://nl.metrotime.be/2018/02/05/must-read/designervaginas-nog-nooit-zo-populair/

https://www.libelle.nl/lekker-in-je-vel/gezondheid/normale-vagina/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge