Perfecte borsten?

De psychosociale voordelen van plastische chirurgie voor jonge vrouwen met aangeboren borstasymmetrie
Waarom kussen wij ? Wat zijn goede en slechte kussen?

Bron https://www.mirror.co.uk/lifestyle/health/perfect-pair-boobs-really-exist-6293963

Bestaan de perfecte borsten? De wetenschap heeft in zijn tijd een aantal behoorlijk grote argumenten opgelost, maar dit zou de grootste van allemaal kunnen zijn beweert Patrick Mallucci. Er is zoiets als de perfecte borsten, en er is zelfs een wiskundige formule voor. Dat is de bevinding van de in Londen gevestigde plastisch chirurg Patrick Mallucci, die de afgelopen vijf jaar heeft besteed aan het identificeren van de precieze verhoudingen die samen het ultieme paar borsten vormen.

Het is niet alleen zijn mening, er zit echte wetenschap achter beweert hij. Nadat hij de theorie van de perfecte borsten had ontdekt, heeft hij het bewezen in een onderzoek dat is gepubliceerd in het officiële medische tijdschrift van de American Society of Plastic Surgeons.

In een notendop: bijna 1.500 mensen kregen afbeeldingen te zien van verschillende borstvormen en van alle leeftijden, geslachten en nationaliteiten was er een opmerkelijke consensus over wat de mooiste borsten zijn..

1. Het magische getal

Het draait allemaal om de verhouding tussen het volume in het bovenste en onderste deel van de borst: de perfecte borst is 45% bovenste helft, 55% onderste helft.

Interessant genoeg toonde het onderzoek aan dat een perfect bolvormige 50/50-verhouding – wat vaak is waar cosmetische chirurgie naar streeft – minder aangenaam was om naar te kijken dan een borst die bovenstaande formule benaderde. Bovendien was de 50/50-borsten eigenlijk minder populair bij mannen dan bij vrouwen.

“De mythe dat mannen de voorkeur geven aan een nep uitziende borst, is ook totaal ontkracht”, zegt Patrick.  De perfecte borst heeft 45% volume aan de bovenkant, tegen 55% aan de onderkant. Verrassend is dat uit het onderzoek blijkt dat een geheel ronde borst, met aan boven en onderzijde evenveel volume, als minder mooi worden bevonden. Voornamelijk mannen vinden de totaal ronde borsten minder aantrekkelijk.

2. Een licht glooiende lijn

Een ingevallen borst heeft niet de voorkeur maar ook de te ronde bovenkant van de borsten is niet ideaal. Gezien van de zijkant heeft de perfecte borst van borstkas tot tepel een rechte of licht glooiende lijn.

Vanaf de zijkant bekeken, is de perfecte borstcontour van borstwand tot tepel een rechte helling of een heel lichte buiging naar buiten.

Bronnen https://www.mirror.co.uk/lifestyle/health/perfect-pair-boobs-really-exist-6293963

3. Een naar de hemel wijzende tepel

Tepels mogen niet naar beneden of zelfs maar recht vooruit wijzen – in de perfecte borst kijken ze omhoog. Maar ook niet te naar de hemel gericht (een veelvoorkomend probleem bij een slechte borsten). Een verhoging van ongeveer 20 graden is ideaal.

4. Een strakke convexe onderste curve met een gevulde bolle onderzijde.

De contour die van de tepel naar de basisplooi van de borst loopt, moet een gladde, strakke curve zijn in plaats van een samengevouwen zak met doorzakken.

Deze perfecte verhoudingen bleven waar ongeacht de grootte van de borsten die aan de onderzoeksdeelnemers werden getoond. “Mooie borsten zijn mooie borsten, ongeacht de grootte”, legt Patrick uit. “Neem bijvoorbeeld Kate Moss, ze is klein, maar ze heeft de ideale verhoudingen.”

Bron https://www.mirror.co.uk/lifestyle/health/perfect-pair-boobs-really-exist-6293963

Patrick geeft nu lezingen aan chirurgen over de hele wereld, niet alleen over de ultieme vorm, maar ook over hoe deze te bereiken met een operatie.

Perfecte borsten

Bronnen http://rightnowplus.org/EC/es/5130/1/web/n/tecnologia/los-angulos-asociados-a-los-quarks-y-a-los-neutrinos-en-las-matrices-ckm-y-pmns/

“Het is allemaal heel goed om de theorie te bedenken, maar de echte vraag is hoe je deze in de praktijk kunt brengen”, zegt hij.  Volgens hem heeft hij een  techniek ontwikkeld die berekent hoe het juiste implantaat moet worden geselecteerd en geplaatst om zo dicht mogelijk bij die 45/55 verhouding en 20 graden tepelhoogte te komen.

Hij hoopt dat het opleiden van chirurgen over de bevindingen meer vrouwen zal besparen van de nachtmerrie van de slechte borsten. Hij moet volgens eigen zeggen veel  reparatiewerkzaamheden uitvoeren van slecht gedane borstreconstructies.

“Mijn grootste kritiek is dat veel chirurgen artistieke gevoeligheid missen”, zegt hij. “Ze zijn erg gefocust op de technische aspecten van chirurgie – implantaten boven versus onder de spier plaatsen, littekens verminderen, dit of dat behouden – maar ze vergeten soms dat het uiteindelijke doel is om een mooie contour te hebben. ‘Het enige dat telt, is hoe de borst eruitziet.’

Ook in de Middeleeuwen had men blijkbaar al een goed zicht op perfect uitziende borsten aangezien de verhoudingen toen ook al klopten.

 

Bron https://gadgetreport.ro/studiu-stiintific-dimensiunea-perfecta-a-sanilor/

Venus van Milo

Bron https://gadgetreport.ro/studiu-stiintific-dimensiunea-perfecta-a-sanilor/venus-din-milo/

Bronnen

http://www.mirror.co.uk/lifestyle/health/perfect-pair-boobs-really-exist-6293963

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge