Echte reclamemodellen zijn belangrijk voor ons zelfbeeld

Sex on the Beach: Onbetaalbaar?
15% van hoogopgeleide vrouwen heeft spijt van partnerkeuze

Free-Photos (CC0), Pixabay

Body image is een belangrijk gegeven. Heel wat vrouwen spiegelen zich aan beelden in de media voor hun persoonlijk zelfbeeld.

Onderzoek van de Universiteit van Florida (FSU) leert ons dat vrouwen zich beter voelen bij modellen met een maatje meer en dat  vrouwen zich minder slecht voelen bij campagnes die modellen met een maatje meer afbeelden.

Het onderzoek aan de Universiteit van Florida heeft aangetoond dat we ons beter over onszelf voelen wanneer we beelden van plus-size modellen voorgeschoteld krijgen dan wanneer we beelden van hyperslanke modellen te zien krijgen. De ietwat kleinschalige studie onderzocht 49 vrouwen die allemaal aangaven dat ze gewicht wilden verliezen en confronteerde hen met foto’s van verschillende modellen, waarna de vrouwen onder andere moesten aangeven hoe ze zich na het bekijken van die foto’s over hun eigen lichaam voelden.

Het welbehagen van hun testpersonen ging recht evenredig omhoog met de maat van de modellen die ze te zien kregen, maar het belangrijkste resultaat is allicht dat ze zich ook minder en minder gingen vergelijken met de geairbrushte papieren vrouwen wanneer ze volumineuzer werden.

De studie is een zoveelste voorzet naar een meer divers beeldbeleid. Naar reclame- en mediamakers die zowel dunne, dikke, getatoeëerde, gespierde, behaarde, kleine, donkere en bleke modellen gebruiken voor de foto’s die ze de consument onder de neus duwen.

Bronnen en volledig artikel lezen

http://weekend.knack.be/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge