Regelmatig versieren vergroot zelfvertrouwen

Jongeren willen liever compliment dan seks
Na tweede ontmoeting al in bed?

Zelfvertrouwen is het verschil tussen angst en onzekerheden en meer plezier hebben in

StockSnap / Pixabay

het leven. Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Zelfvertrouwen is begrijpen dat wie je bent… goed genoeg is.

Hoe staat het ervoor met het zelfvertrouwen van de singles? Dat wilde de bekende datingsite Lexa.nl weleens weten. Om antwoord op deze vraag te krijgen werd er het internationaal LoveGeist onderzoek uitgevoerd door het onderzoeksbureau TNS. Het blijkt dat hoe meer iemand date, hoe meer zelfvertrouwen deze persoon krijgt. Deze extra portie zelfverzekerdheid geldt niet alleen op liefdesvlak, maar ook op andere aspecten van het dagelijkse leven.

Het LoveGeist onderzoek liet zien dat 80% van de singles, die tussen de 6 en 10 dates per jaar heeft, meer zelfvertrouwen heeft. 40% van de alleenstaanden die niet date, voelt zich behoorlijk onzeker in het dagelijkse leven. Mensen die meer daten hebben ook meer moed dan mensen die nauwelijks daten; ze durven sneller iemand mee uit te vragen en kunnen ook beter omgaan met afwijzingen.

Veelvuldig daten draagt dus bij aan een positief zelfbeeld. Hoe meer dates iemand heeft, hoe zelfverzekerder die persoon is. Dit beperkt zich niet alleen tot zelfverzekerdheid tijdens het daten, maar geldt ook voor het dagelijks leven. Daarnaast hebben singles die vaak daten, meer moed om iemand anders mee te vragen en hebben ze beduidend minder moeite met het verwerken van een afwijzing.

Een ander positief effect van veel daten is dat deze singles zich aantrekkelijker voelen, dan singles die weinig daten. Mensen met een positief zelfbeeld bouwen dit van kleins af aan op. De omgang met andere mensen heeft daarop veel invloed. Wanneer iemand veel vrienden en familieleden heeft die positief op hem of haar reageren, zal deze persoon gemakkelijk een positief zelfbeeld opbouwen. Met daten functioneert dit precies hetzelfde. Door veel leuke dates te hebben die positief op jou reageren, krijg je een positiever zelfbeeld en zul je jezelf ook aantrekkelijker vinden.

Ook tijdens het daten is het effect zichtbaar. Singles die gemiddeld meer daten durven meer dan singles die weinig of nooit daten.

Kussen

Het onderzoek laat tevens zien dat ook het aantal kuspartners van invloed is op iemands zelfvertrouwen. Gemiddeld zoenen Europeanen in hun gehele leven met 21 verschillende mensen. Ook hier geldt het verband: hoe hoger het aantal kuspartners, hoe hoger het zelfvertrouwen. De Nederlanders scoren bovengemiddeld met 23 kuspartners. De Nederlandse man zoent gemiddeld met 26 mensen en de Nederlandse vrouw met 19 mensen. Europees gezien scoren de Italianen het laagst met 16 kuspartners.

De hoogste score gaat naar de Noren; zij kussen tijdens hun leven met 29 verschillende partners. Het laagst scoren de Italianen met 16 kuspartners. De leeftijd waarop iemand voor het eerst met iemand zoent, blijkt geen invloed te hebben op de mate van zelfvertrouwen. De statistieken laten zien dat de Nederlanders gemiddeld voor het eerst zoenen op 15-jarige leeftijd.

Gemiddelde leeftijd waarop Nederlandse singles voor het eerst zoenen is 15 jaar. Opmerkelijk is wel dat de leeftijd waarop er voor het eerst is gezoend, geen effect heeft op het zelfvertrouwen. Het maakt dus niet uit wanneer je op latere leeftijd pas voor het eerst met iemand kust.

Bronnen

https://uk.match.com/pages/advice/lovegeist

http://taxiforcupid.com/three-easy-tips-for-shy-guys-to-get-dating-confidence/

https://www.elitesingles.co.uk/em/from-single-to-couple/dating-confidence

http://www.dating-wijzer.nl/meer-daten-leidt-tot-meer-zelfverzekerdheid/

http://www.women-online.nl/veel-daten-maakt-zelfverzekerder/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge