Relatie hebben geeft meer kans op dik worden

Seks in strijd tegen dementie
Links of rechts kussen bij verliefdheid
beach-88440_960_720

Bron pixabay.com

Wanneer de liefde serieuze vormen begint aan te nemen, doet je lichaam dat ook. De ‘mythe’ dat je van een relatie dikker wordt, is een harde waarheid. Het is niet de liefde op zich die je doet verdikken, maar wel de opeenstapeling van factoren die bij een relatie komen kijken die zwaar doorweegt.

In de eerste plaats maak je geen gezonde keuzes wanneer er vlinders in je buik rondfladderen. Wanneer je samen bent met je nieuwe partner, zijn jullie eerder geneigd om een pizza te bestellen in plaats van eens gezond te koken. De tijd die je nu met je lief doorbrengt, bracht je vroeger misschien door in de fitness. Onderzoek toont bovendien aan dat vrouwen die gaan samenwonen nog wat extra kilootjes bijkomen.

Velen weten het uit ervaring, maar er is ook een wetenschappelijke basis: trouwen maakt dik. Uit onderzoek van de universiteit van Minnesota blijkt dat na het huwelijk mensen meer gaan eten en minder gaan bewegen.

De grootste dikmaker blijkt nog steeds trouwen. Wanneer je de liefde van je leven gevonden hebt, moet hij of zij je maar nemen zoals je bent. Daardoor ga je minder aandacht aan je uiterlijk spenderen. Zeker vanaf dat dames kinderen moeten groot brengen, wordt er nog weinig in de spiegel gekeken.

Pas getrouwde stellen die gelukkig zijn worden vaker zwaarder in de jaren na hun bruiloft. Dit blijkt ook uit een studie van de Southern Methodist University in Dallas waarvoor 169 koppels, die voor het eerst getrouwd waren, werden geanalyseerd. 4 jaar lang moesten zij elk half jaar aangeven hoe gelukkig ze waren met hun relatie en of ze met het idee speelden om te scheiden. Daarnaast werd er ook gekeken naar hun lengte en gewicht.

Op basis van alle cijfers concludeerden de onderzoekers dat de gelukkig getrouwde deelnemers meer aankwamen dan mensen die niet zo blij waren. De deelnemers die niet gelukkig waren in hun huwelijk overwogen vaker om er een punt achter te zetten en kwamen in de 4 jaar minder aan.
De onderzoekers vermoeden dat gelukkig getrouwde stellen dikker worden, omdat ze minder moeite doen om aantrekkelijk te blijven voor mogelijke andere partners en daarom minder op hun gewicht letten. Voor mensen die aan een scheiding denken, is het uiterlijk echter een stuk belangrijker. Dit omdat zij in de toekomst weer op zoek gaan naar een nieuwe geliefde.

Bronnen

http://nl.metrotime.be/2016/02/17

http://www.goodfeeling.nl/onderzoeken-trouwen-maakt-dik.shtml

http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20020928/teksten/bin.vaak.universiteit.trouwen.html

http://www.vrouwblog.nl/

 

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge