Seksonderzoek Christine le Duc Nov 2019

Mannen doen te weinig aan hun seksuele gezondheid
Peaking : betere orgasmes bij de vrouw

Nederlander is gelukkiger in bed dan de Belg. Ruim de helft van alle Belgen vindt sekspartner niet (meer) aantrekkelijk.

Copyright Pexels Valeria Boltneva

Begin november 2019 maakte Christine le Duc de resultaten van hun jaarlijkse seksonderzoek bekend. Er werd onderzoek gedaan onder 3.000 Nederlanders en Belgen. Opvallend is dat Belgen een stuk minder tevreden zijn met hun seksleven: slechts 16% van de seksueel actieve Belgen is zeer tevreden met hun seksleven, versus 28% van de seksueel actieve Nederlanders.

Ondervraagden zijn het minste tevreden over de variatie in bed, dat de seksuele fantasieën niet worden waargemaakt en dat men te weinig seks heeft. Sterker nog: meer dan 50% van de Belgen vindt hun sekspartner niet eens (meer) aantrekkelijk. Dit is slechts bij 23% van de Nederlanders het geval. Andere opvallende resultaten zijn dat maar liefst de helft van de (seksueel actieve) Belgische vrouwen wel eens een orgasme faket versus een kwart van de Nederlandse vrouwen.

Daarnaast geeft 20% van de ondervraagde Belgen (ook in een relatie) aan al langer dan een jaar geen seks meer te hebben gehad. Bij de Nederlanders is dit slechts bij 4,5% het geval, waarvan 78% single is. Bij de Belgen heeft maar liefst 50% van de singles al langer dan een jaar geen seks gehad. Audrey van Ham, CEO van Christine le Duc: “Ik had niet verwacht dat er zo’n groot verschil in tevredenheid van het seksleven zou zitten tussen de Nederlanders en Belgen en ben er dan ook best van geschrokken. Concluderend kunnen we zeggen dat er zowel in Nederland als in België werk aan de winkel is!”

Vrouwen hebben vaker zin in seks dan mannen

47% van de Nederlanders en 42% van de Belgen zijn tevreden met hoe vaak ze seks hebben. In een ideale situatie zou de Belg wel graag wat vaker seks willen hebben dan nu het geval is. Zo zou 16% van de Belgen (waarvan 24% man en 48% vrouw) graag (bijna) elke dag seks hebben. Een enorm verschil met de Nederlanders, waarvan ruim 90% van de ondervraagden (waarvan 90% man en 91% vrouw) het liefst dagelijks/ meerdere keren per week seks zou willen hebben. Opmerkelijk is dat zowel onder de Nederlanders als Belgen het grootste deel hiervan vrouw is. Dit weerlegt de aanname dat vrouwen over het algemeen minder zin in seks zouden hebben.

Bron https://www.christineleduc.nl/clubleduc/uitslag-jaarlijks-seksonderzoek-christine-le-duc/

Helft van Belgische vrouwen faket orgasme

80% van de Belgen masturbeert wel eens, net zoals 91% van de Nederlanders. Belangrijkste redenen voor het masturberen zijn: het is een gewoonte, om te ontspannen en omdat het een gelukzalig gevoel geeft. Hierbij gebruikt 30% van de Belgen en 55% van de Nederlanders een seksspeeltje. Voor Belgische vrouwen is het orgasme een uitdaging: 3 op de 10 van hen bereikt er zelden of nooit één. In tegenstelling tot Nederlandse vrouwen waar slechts 2 op de 10 zelden of nooit een orgasme kan krijgen. Maar liefst de helft van de (seksueel actieve) Belgische vrouwen faket wel eens een orgasme versus een kwart van de Nederlandse vrouwen. Degenen die wel eens een orgasme faken, doen dat vooral om hun partner een plezier te doen, om hun partner niet te kwetsen, omdat ze op dat moment geen orgasme kunnen krijgen of omdat een orgasme te lang uitblijft en ze dan maar faken.

“Opvallend vind ik dat 60% van de Belgische vrouwen en 57% van de Nederlandse vrouwen aangeven dat ze er ook geen behoefte aan hebben om makkelijker een orgasme te bereiken en dus blijven faken”, aldus Audrey van Ham, CEO van erotiekketen Christine le Duc. ”Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden om het seksleven leuker te maken. Wij zijn dan ook continue bezig om binnen de branche de drempel te verlagen om een aankoop te doen en het taboe te doorbreken. Onlangs zijn we een samenwerking gestart met Etos en bol.com om zo de mensen makkelijker kennis te laten maken met ons assortiment. Goede seks voor iedereen, zowel in Nederland als België, dát is wat wij willen!”

Nederlanders zijn er al vroeger bij dan Belgen

Zowel de Nederlanders als Belgen hebben gemiddeld het bed gedeeld met zeven personen. De gemiddelde leeftijd waarop een Belg seks heeft is 18 jaar, bij Nederlanders is dat 17 jaar. Maar liefst een derde de Nederlanders (29%) heeft echter al seks gehad voor hun 16e, bij de Belgen is dit slechts 13%.

Bronnen

https://www.christineleduc.nl/clubleduc/uitslag-jaarlijks-seksonderzoek-christine-le-duc/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge