Slechts 26 % vrouwen voelt zich echt goed over haar gewicht volgens onderzoek van Flair.

Vrouwen zijn gelukkiger bij een lelijke man blijkt uit onderzoek
Voorkeur voor borsten van mannen
fitness, jump, health

Lazare (CC0), Pixabay

Flair deed voor haar eind juni 2020 nummer een onderzoek bij 7666 jonge vrouwen. De resultaten zijn toch wel verontrustend.

6 op 10. Dat is de score die jonge vrouwen gemiddeld aan hun lichaam geven. Nipt geslaagd, maar nog niet half wat ze verdienen zegt Flair (30/06/220) . Maar waarop is die score dan gebaseerd? Slechts 26 % voelt zich echt goed over haar gewicht. 69 % vindt zichzelf te dik, 5 % vindt zichzelf dan weer te dun. Dat komt misschien omdat 5 op de 10 vrouwen minstens één keer per week op de weegschaal staan en zich blindstaren op dat cijfer op het display. 1 op de 2 vrouwen streeft niet alleen naar een ander gewicht, maar ook naar een kledingmaat minder. Nochtans draagt 80 % van hen hoogstens maat 40.

Vrouwen voelen zich het minst lekker in hun vel op het strand volgens 70% en op plaatsen waar ze naar hun gevoel omringd zijn met veel mooie mensen zoals op een festival (65%), het zwembad (60%), een pashokje of voor een andere grote spiegel (40%), in lingerie of naakt in de slaapkamer (40%).

65 % van de vrouwen beseffen niet hoe hard ze schitteren, schrijft Flair, en toch huilen ze omdat ze zichzelf niet mooi genoeg vinden.  Alleen over het kapsel en de lippen is meer dan de helft oprecht tevreden. Bij vrouwen met een migratieachtergrond is ook hun huidskleur een kenmerk waar ze trots op zijn. Alle andere lichaamsdelen scoren helaas laag op de tevredenheidscurve. Achteraan in de rij? Billen, heupen, dijen en borsten. Helemaal laatst: de buik. Maar liefst 6 op de 10 vrouwen zeggen dat ze dat deel van hun lijf echt haten.

80 % van de lezeressen staat over het algemeen gelukkig in het leven. Voor 6 op de 10 betekent dat een realistische levensvisie. 3 op de 10 vrouwen omschrijven zichzelf als optimist tot in de kist, en slechts 1 op de 10 ziet de wereld eerder vanuit een pessimistisch oogpunt. Toch kunnen 6 op de 10 vrouwen vaak zitten piekeren en is amper 10 % elke dag trots op zichzelf. 15 % van de jonge twintigers is dat helaas nooit.

Ook mooie vriendschappen (78 %), dingen die ze kunnen doen voor anderen (66 %), een hechte familieband (57 %), een liefdevolle relatie (49 %), een moment van zelfzorg (41 %), een succesvolle studie (41 %) en leuke hobby’s (38 %) geven jonge vrouwen een boost in het leven.

Verder blijkt dat 6 op de 10 vrouwen onzeker worden als hun foto’s of posts op sociale media niet voldoende likes krijgen.

Ook jonge mannen geven hun lichaam gemiddeld maar een score van 6 op 10. Hun gewicht ligt echter net iets minder vaak aan de basis van die matige score. 32 % vindt zichzelf precies goed op dat gebied. Net geen 50 % vindt zichzelf te dik, en zo’n 20 % vindt zichzelf te dun. Net als jonge vrouwen zijn mannen maar over weinig lichaamsdelen écht tevreden. Het best scoren hun schouders, kuiten, benen en – jawel – geslachtsdeel. Maar net als bij vrouwen gaat één zone helaas ook met de titel van meest gehate lichaamsdeel lopen: hun buik. Het is wel niet duidelijk uit het rapport hoeveel mannen precies bevraagd werden en hoe men de mannen, toch wellicht niet onmiddellijk de doelgroep van lezers van Flair bereikt werden.

Bronnen en verder lezen

https://www.flair.be/nl/lifestyle/flair-self-love-enquete-cijfers/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge