Hoe uw liefde voor boeken uw liefdesleven kan verbeteren

Mannen daten niet graag met hoogopgeleide vrouw.
Voorzichtige aanraking bij flirten helpt om verliefd te worden.
womanbook

Bron moneyning.com

Kan het lezen van boeken uw kansen in de liefde verbeteren? Volgens de nieuwe enquête van Elitedating wel! 51%van de deelnemers geeft zelfs aan liever iemand te daten die graag leest. Het is officieel: slim is sexy!

Met hulp van de leden en Elitedatings’s psychologe Salama Marine, werd het literair verlangen onderzocht en de bewering dat lezen sexy is getest.

Een ‘sapiosexual’ is iemand die intelligentie als de meest aantrekkelijke eigenschap beschouwd van een partner. Het is niet de fysieke aantrekkingskracht die telt; diepgaande discussies en uitdagende gesprekken die de geest prikkelen vormen het voorspel. Het is een opkomende trend in dating en relaties, die gevoed wordt door de technologische vooruitgang in de afgelopen decennia.

De website deed een onderzoek onder 724 Nederlandstalige singles. Meer dan de helft van de 724 singles die deelnamen aan de ‘Boekenkast’ enquête gaven toe dat ze graag iemand zouden daten die van lezen houdt. Deze interesse voor geletterdheid is een trend die steeds weer naar voor lijkt te komen. Zo bleek uit een eerdere enquête over hoe de inrichting van uw huis uw date kan beïnvloeden, dat een volle boekenkast voor 25% van de vrouwen hét item is dat de woning van een potentiële partner aantrekkelijk maakt.

Elitedating’s psychologe Salama Marine suggereert dat een interesse in meer ‘rustige’ hobby’s zoals lezen kan betekenen dat “uw date een gebalanceerd, onafhankelijk individu is die iets te bieden heeft- wat vaak aantrekkelijk is voor singles, vooral in het begin van de relatie.” Lezen maakt u dus een gebalanceerd en intelligent persoon!

Dus slim is het nieuwe sexy- maar wat is het precies wat we lezen dat ons aantrekkelijk maakt? Onze enquête onthult wat mannen en vrouwen graag zouden zien in de boekenkast van een potentiële partner.

1. Mysterie is de sleutel

De weg naar het hart van de meeste singles ligt achter een sluier van mysterie. Op de vraag “Wat is het meest aantrekkelijke genre dat een potentiële partner kan lezen” kozen zowel mannen (28%) als vrouwen (30%) thrillers als het meest sexy genre.

Bij de vrouwen staat online content op de tweede plaats: 23% ziet graag een moderne man achter een laptop of tablet de nieuwste artikelen van de dag lezen, terwijl  21% van de vrouwen hun partner juist liever ziet met een goede klassieker in de hand. Bij de mannen staat non-fictie met 21% op de tweede plaats, gevolgd door erotica met 21%.

2. Fantasie blijft fantasie

Wilt u iemand met iemand flirten terwijl u in de trein op weg naar uw werk zit, is het beter uw Harry Potter boek in uw tas te laten zitten. Zowel mannen als vrouwen in België zien hun toekomstige partner liever niet met de neus in een fantasieboek zitten. Fantasieën komen ergens anders wellicht beter tot hun recht.
3. De liefde voor boeken brengt liefde in het leven

Hoewel het genre een rol kan spelen in aantrekkelijkheid, laat de enquête uiteindelijk zien dat lezen sexy is, ongeacht aan welk genre u de voorkeur geeft.

Volgens Salama Marine, psychologe van ELITEDATING, bestaan er verschillende redenen waarom singles een voorliefde hebben voor degene die van boeken houden, maar de voornaamste reden is dat “mensen kijken naar diegene die interessante hobby’s hebben- en lezen is daar één van. Waarom? Omdat een goed boek kan leiden tot diepgaande discussies.” Ze voegt hier aan toe dat “uw smaak voor boeken bepaalde aspecten van uw persoonlijkheid kan benadrukken: bent u nieuwsgierig, romantisch of dromerig? Door het delen van uw smaak en voorkeuren kunt u uw innerlijke wereld laten zien en delen met andere.

Dus, smart is het nieuwe sexy en lezen kan u aan een date helpen! En, zoals blijkt uit de enquête, stoppen de Nederlandse singles graag hun neus in de boeken: maar liefst 80% leest voor zijn of haar plezier en slechts 2% beschouwd mensen die lezen als saai. Volgens Salama laat deze populariteit zien dat “lezen een passie is die u gemakkelijk kunt delen met uw partner”- waardoor het een goede gemeenschappelijke basis kan vormen voor een vaste relatie.

Kortom, als u goed te boek wilt staan bij iemand, begin met een goed boek. Waarom? Omdat lezen – officieel- sexy is.

En als de liefde niet lukt, kan je ook gewoon boekendaten. Enter Goodreads. De literaire datingsite geeft je boekentips gebaseerd op je leesvoorkeuren. De referentie voor boekenliefhebbers en literatuurfanaten. De tagline van Goodreads is ‘Meet your next favourite book.’ 30 miljoen leden, 900 miljoen boeken in de database en 34 miljoen recensies.

De site werkt met lijstjes (Jeuj, lijstjes!). Je voegt uitgelezen boeken toe aan de ‘Read’ lijst, boeken die je wenst te lezen aan de ‘To read’ lijst en je kan boeken een score geven. Op basis van deze score krijg je persoonlijk leesadvies, gebaseerd op de twee eerder genoemde lijstjes. Ik zei het al, lijstjes.Voor mobile devices kan je met een Qr-scanner ook gewoon de barcode van een boek scannen en zo toevoegen aan één van je lijsten.

Zoals je op Tinder de creeps weg kan sliden (Tinder is een datingsite waarbij een match wordt gerealiseerd doordat gebruikers foto’s beoordelen; rechts swipen Ja, links swipen Nee.) kan je ook op Goodreads vrij snel shiften.

Bronnen

http://www.elitedating.be/nl/raadgever/singleleven/slim-is-sexy

http://thisishowweread.be/goodreads-datingsite-voor-literatuurfreaks/

2015_1b_infographic_bookshelf_be-nl

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge