Tinder richt zich meer op seksdates

Vaststellingen inzake seksuele aantrekkelijkheid
Vrouwen moeten schaamhaar niet scheren

nastya_gepp (CC0), Pixabay

Tinder wordt nog steeds door vele mannen en in minderheid door vrouwen gebruikt om seksafspraakjes te regelen.  Met nieuwe functies van Tinder kan je dit bespoedigen.

Het begint natuurlijk allemaal met je profiel, jouw Tinder-visitekaartje. Op basis daarvan gaat de toekomstige liefde van je leven beslissen of ze je naar links of naar rechts veegt. Je hebt dit dus voor een groot deel zelf in de hand, op je leeftijd en je naam na.

De kans dat het op seks uitloopt wordt zelfs alleen maar groter nu Tinder haar foto-algoritme heeft aangepast.

Met de smart photo’s functie! Door de schakelaar aan te zetten in je profiel, houdt Tinder in de gaten bij welke van je foto’s de meeste matches naar rechts swipen. Als dat bijvoorbeeld bij de tweede foto het vaakst gebeurt, dan wordt deze automatisch vooraan geplaatst. Volgens de datingapp zou je hierdoor veel meer nieuwe matches moeten krijgen.

De zogeheten Smart Photos-functie werkt als volgt: door de schakelaar aan te zetten in je profiel, houdt Tinder in de gaten bij welke van je foto’s de meeste matches naar rechts swipen. Als dat bijvoorbeeld bij de tweede foto het vaakst gebeurt, dan wordt deze automatisch vooraan geplaatst. Volgens de datingapp zou je hierdoor veel meer nieuwe matches moeten krijgen.

Maar dat is niet alles. Tinder ‘bekijkt’  de foto ook nog eens en beoordeelt welk type foto het meest gewaardeerd wordt. Stel dat veel vrouwen naar rechts swipen bij jouw indrukwekkende vakantiefoto dan komt die vooraan te staan. Maar het tegenovergestelde gebeurt ook: jij swipet natuurlijk gelijk naar links als je een profielfoto met dolfijnen ziet. Met Smart Photos komt die vreselijke foto gelijk vooraan te staan waardoor jij meteen kunt beslissen om niet met die dame op date te gaan. Dat had immers toch nooit wat geworden.

Tinder rangschikt de foto’s van aantrekkelijk naar minder aantrekkelijk. De app wil er op die manier voor zorgen dat je meer matches krijgt. De functie gaat continu de foto’s die eerst verschijnen afwisselen en de resultaten daarvan onderzoeken om zo jouw absolute topfoto te vinden.  Uiterlijk en er goed uitzien op de foto wordt dus veel belangrijker.

Uit de testen van Tinder  bleek dat de kans op een match dankzij dit algoritme met 12 procent werd verhoogd. Je zet de nieuwe functie aan door naar ‘edit profile’ te gaan. je moet natuurlijk wel de laatste versie van Tinder hebben. Bedank je ons even als je hebt gescoord?

Te sexy foto’s scoren nochtans niet zo goed.

Uit een onderzoek bleek dat hoe meer je je goede kwaliteiten in de verf zet, hoe minder aantrekkelijk je bevonden wordt door je potentiële matches. Onderzoekers aan de universiteit van Iowa ondervroegen 316 online daters naar vier types profielen. Daarna werd hen gevraagd om die profielen te rangschikken volgens aantrekkelijkheid en betrouwbaarheid.

In de studie wilden de onderzoekers twee dingen zien: selectieve zelfpresentatie (de persoon in kwestie benadrukt zijn meest positieve kwaliteiten) en bekrachtiging (de persoon in kwestie zorgt ook voor een back-up van die positieve eigenschappen). Gebruikers die op beide zaken hoog scoorden, scoorden het laagst in de rangschikking. Je haalt die foto met veel te diep decolleté dus maar beter van je profiel af aldus Flair.

Bronnen

http://www.esquire.nl/mantertainment/news/a5683/tinders-nieuwe-algoritme-gaat-jou-veel-meer-seks-opleveren/

http://www.clint.be/entertainment/tinder-gaat-nog-meer-seks-opleveren

https://www.flair.be/nl/love-sex/dankzij-deze-nieuwe-functie-op-tinder-heb-jij-binnenkort-veel-meer-matches-2/

https://www.flair.be/nl/love-sex/aha-dit-moet-je-volgens-onderzoek-op-tinder-zetten-om-de-meeste-matches-te-krijgen/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge