Toevloed aan apps verpesten je liefdesleven

Monokini's worden schaars op stranden
Welke mannen zijn gevoelig voor overspel?

Het tinderella syndroom duidt erop dat sommige mensen verknocht kunnen geraken aan datingapps en hierdoor niet meer kunnen kiezen tussen de vele mogelijke partners of vergeten ze hoe ze in ‘real life’ moeten verleiden.

3194556 / Pixabay

Ondanks alle online mogelijkheden zoals Tinder, Badoo en Bledr blijven we langer single. Nieuw onderzoek toont aan dat, ondanks dat zovelen van ons internetten en appen om liefde te vinden, we eigenlijk langer alleen blijven en één psycholoog gelooft dat omdat we zo afhankelijk zijn van online communiceren, we het vermogen hebben verloren om potentiële liefdesbelangen in het echte leven te benaderen .

Sinds het internet bestaat, is het veel gemakkelijker geworden om iemand te leren kennen, en om een date op te snuisteren. Experts waarschuwen echter dat een overdosis aan datingapps als Tinder net nefast is voor je liefdesleven.

Waar het vroeger nog een beetje een taboe was, is online dating nu volledig ingeburgerd. Datingapps als Tinder, Badoo en Blendr krijgen steeds meer aanhang, gevoed door verhalen van mensen die ‘de ware’ vonden op het wereldwijde web.

Het probleem is dat online dating ongeduld en onzekerheid veroorzaakt. Je wordt plotseling overspoeld door zoveel potentiële liefdesbelangen dat je stopt met het investeren van dezelfde hoeveelheid moeite om offline offline mensen te ontmoeten.

Volgens psychologe Emma Kenny geven de apps je liefdesleven geen boost, maar bemoeilijken het net. Onderzoek heeft uitgewezen dat we langer single blijven dan vroeger, ondanks de vele online mogelijkheden.

“Online dating kweekt ongeduldigheid en onzekerheid”, benoemt ze het probleem. “We zijn zo overweldigd door al die mogelijkheden van de apps, dat we geen moeite meer steken in ‘echte’ mensen van vlees en bloed. Het is dan ook gemakkelijker om iemand anoniem te sturen, en als het niet leuk is, kan je gewoon uitloggen.”

Ze waarschuwt echter dat dating apps gemaakt zijn om je liefdesleven te versterken, niet volledig te vervangen. “Het is een hulpmiddel, maar vervangt het echte flirt- en datewerk niet”, meent ze.

Bronnen

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2721700/Is-Tinderella-syndrome-ruining-YOUR-love-life-Women-dependent-communicating-online-unable-approach-men-real-life.html

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1986341/2014/08/11/Tinderella-syndroom-verpest-het-jouw-liefdesleven.dhtml

https://www.huffingtonpost.com/julie-spira/are-women-really-sufferin_b_5672354.html

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge