Topless zonnen is passé

Seksuele stoornis is niet altijd een probleem.
Sperma is gezond?

Photo by Gian Cescon

Blijkbaar is topless zonnen niet meer zo in de laatste tijd. Vooral jonge mensen hebben het wel gehad met de blootcultus waar hun ouders zo achter stonden.

Blijkt bovendien dat meer mannen dan vrouwen juist tegenstander zijn van topless zonnen. Een echte verklaring is er niet, maar uit onderzoek blijkt dit wel zo.

Het onderzoek komt uit het ‘Holiday Report 2011’ dat reisorganistie KUONI onder reizigers uit 12 landen liet uitvoeren.

22% van de Nederlandse vrouwen oordeelt dat zonder bovenstuk zonnen niet gepast is en en zelfs 24% van de mannen is er tegen.

Nederlanders beschouwen zich meer flirteriger dan de Belgen (11% vs 7%). Italianen, Spanjaarden en Fransen kwamen over als de grootste flirters en hebben vaker de neiging om een avontuur met een ander aan te gaan.

Seks tijdens de vakantie werd ook bevraagd. De locaties zijn wel inspirerend. De plekken waar het het liefst doen zijn het strand (21%), in de zee (15%), in het zwembad (12%), op een boot (4%) of in een bar/club (3%). Bijna 7 van de 10 geeft aan op vakantie ongeveer even veel of slechts iets meer seks te hebben dan thuis. 1 op de 10 vermeldt tijdens de vakantie een beetje meer seks te hebben of veel meer (15%).

In 2009 verklaarde trendwatcher Herman Konings dat de verminderde populariteit van de monokini “niets te maken had met een nieuwe golf van preutsheid, wel met andere normen en waarden”. Welke andere normen en waarden?

Herman Konings legt uit: “Sinds Al Gore zijn Inconvenient Truth uitbracht in 2006, is er wel degelijk iets veranderd tussen de generaties. De babybusters (de kinderen van de babyboomers) zetten zich af tegen de verworven vrijheden en het libertijnse gedrag van hun ouders en dus ook tegen het ongegeneerd topless zonnen.

Uit ander nieuws blijkt dat ook de Franse vrouwen die altijd zo fel achter monokini stonden, dat nu veel minder doen.

Slechts 19 procent van de Franse vrouwen onder de 50 jaar zegt in Frankrijk regelmatig topless te zonnebaden, vergeleken met 29 procent drie jaar geleden en 43 procent van de vrouwen in 1984.

“Onze studie bevestigt dat de praktijk van het dragen van een monokini (de onderste helft van een bikini) in Frankrijk sterk is gedaald”, zegt François Kraus van Ifop.

Voor Kraus is de reden voor de afname van het aantal vrouwen dat besluit om halfnaakt te zonnebaden op de Franse stranden deels te wijten aan de gezondheidsrisico’s van de zon op de huid die de laatste jaren goed bekend zijn gemaakt.

Maar dat is niet de enige reden.

“Voor mensen onder de 25 jaar is het de angst om naar ogen te kijken en voor 51 procent van hen is het de angst om het slachtoffer te zijn van een aanval (verbaal, fysiek of seksueel).

Bronnen

https://www.thelocal.fr/20190724/why-french-women-are-abandoning-topless-sunbathing

http://relatie.blog.nl/mars-venus/2011/06/28/mannen-vaker-dan-vrouwen-tegenstander-van-topless-zonnen

https://www.demorgen.be/nieuws/bloot-is-uit~b8f81626/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge