Wat vertelt je favoriete kleur over je seksleven?

Seksmeubels
Vrouwen voelen zich meest veilig bij homovrienden

Rood, groen, geel, paars, alle kleuren van de regenboog! Maar wist je dat je favoriete

Photo by ian dooley

kleur veel te maken heeft met je seksvoorkeuren? Het staat gelijk aan hoe jij je gedraagt tijdens een flinke neukpartij!

Wat is jouw favoriete kleur? Iets om even over na te denken voordat je verder leest. Is rood meer jouw ding of ben je verslaafd aan groen? Leuk om mannen even te vragen aan het begin van een date, weet je gelijk wat je kunt verwachten!

Zwart

Je streeft naar macht en controle in het leven, maar zwartliefhebbers zijn vaak artistiek en intuïtief en kunnen de dingen niet goed met anderen  delen. Mannen en vrouwen die zwart als lievelingskleur hebben, neigen naar indringende, intense, spannende, opwindende en/of afwijkende seks en zijn niet dol op de standaard standjes en alledaagse seksbeleving. Ze zoeken seksuele intensiteit, ook of juist als ze verdrietig of ongelukkig zijn.  Deze mensen zijn meestal de buitenbeentjes en gaan vaak naar elkaar op zoek. Ze neigen soms naar perverse spelletjes en zijn vaak masochistisch of sadistisch van aard. Zij zijn regelmatig humeurig en bereiken de hoogste toppen wanneer ze gestresst of ongelukkig zijn. Zwartliefhebbers zoeken elkaar op en doen aan BDSM of extreme sekservaringen. Je hebt een zwak voor stoute spelletjes en probeert graag dingen uit. Je geniet het meest van de seks tijdens een slecht humeur.

Wit

Je bent georganiseerd en zeer onafhankelijk en men kan op jou een beroep doen  om elk probleem op te lossen. Mannen en vrouwen met een voorkeur voor wit houden van puurheid en reinheid en zoeken naar het zuivere, hetgeen ook voor de seksualiteit en beleving van seks geldt. Deze types zijn vaak erg puriteins van aard. Tongzoenen is niet hun favoriete bezigheid en de liefde bedrijven tijdens daglicht is uit den boze. Vrouwen die van wit houden, kleden zich pas uit onder de lakens. Mannen douchen zich voor en na de daad.  Witliefhebbers hebben behoefte aan spanningsvrije en pure seks. Ze houden niet van ruigheid, te heftige seksuele zoektochten of experimenten, maar genieten het meest van lekker knuffelen, een rustige vrijpartij en niet al te afwijkende of spectaculaire standjes. In het openbaar over seks praten, no way! In het openbaar zoenen, nee dankje! Na de seks nog even heerlijk naakt kroelen, jou niet gezien! Je bent preuts en trekt direct na de daad je kleren weer aan. Open en uitgebreid praten over seks zal iemand met wit als favoriete kleur niet snel of makkelijk doen. Ze hebben ook moeite om de intieme lichaamsdelen, de mannelijke en vrouwelijke geslachtsdelen bij de naam te noemen en gebruiken liever koosnaampjes.

Grijs

Je bent eerder een koel en ongecompliceerd persoon maar toch zeer  betrouwbaar en hebt de neiging  om te bemiddelen en de vrede te bewaren.  Mannen en vrouwen die grijs als lievelingskleur hebben, zijn veelal mensen die ietwat besluiteloos zijn. De seksuele drive is niet groot en niet vol van hartstocht en emotie. Vrijen is iets wat er bij hoort.  Grijsliefhebbers hebben moeite zich bloot te geven, zowel op emotioneel als op erotisch of seksueel gebied.  Ze durven als het ware geen kleur bekennen.  Ze hebben een hekel aan verplichtingen en bindingen, behoefte aan duidelijkheid, willen weten waar ze aan toe zijn, raken niet zo snel opgewonden of overweldigd en laten zich niet makkelijk gaan.  Mannen die van grijs houden, kijken naar seks als een manier om spanningen te bevrijden. Vrouwen bedrijven de liefde niet, zij hebben gemeenschap. Seks is om aan de seksuele verplichtingen te voldoen : om hun partner een plezier te doen of om zwanger te worden. Maar in combinatie met een andere kleur, beschouwt de grijze partner de ander zijn of haar ontrouw als een zegen. Hij of zij vindt het niet extreem erg en voelt het aan dat hij/zij dan niet meer aan de seksuele verplichtingen moet voldoen. Toch blijft hij/zij trouw omdat men andere dingen dan seks belangrijk vindt. Grijze sekspartners zien seks als een snelle ontlading en om spanningen van zich af te doen.  Voorspel en naspel zijn niet belangrijk. Je libido is waarschijnlijk vrij laag. Niets waar je geil van wordt… De enige reden waarom je nog aan seks doet, is voor kinderen of om je partner een plezier te doen.

Rood

Je bent opwindend, vol passie. Je bent een beest in bed. Je neemt heel graag initiatief en bent altijd op zoek naar nieuwe slachtoffers. Zodra je ook maar een klein beetje seksuele spanning voelt, zul je deze niet meer laten gaan. Soms wat hevig en recht voor je raap, maar mensen weten wel wat ze aan jou hebben. Mensen die van rood houden, zijn makkelijk te verleiden.  Ze zijn tijgers in bed. Ze zijn makkelijk op te winden en genieten het meest van seks.  Als de vonk eenmaal is overgeslagen, kan het uren duren voordat deze weer gedoofd is. Rode minnaars zijn vaak aanvallers en zwakkere kleuren zouden dan op hun hoede moeten zijn. Mannen en vrouwen die rood als favoriete kleur hebben, zijn vurige minnaars, zeer gepassioneerd en kunnen flink tekeer gaan in bed. Ze genieten van seks in alle mogelijke standjes en posities, op welke plek en manier dan ook die je maar kunt bedenken. Ze hebben weinig tot geen schroom als het op seks en erotiek aankomt; ze vrijen vaak, graag en heftig. Als beide sekspartners rood als favoriete kleur hebben, geldt dit alles dubbel en dwars.

Purper

Je bent een perfectionist die emotionele veiligheid in het leven vereist, en je bent een goede vriend(in) die anderen helpt in nood. Liefhebbers van paars, en dan met name blauwpaars (blauw-violet), zijn in hun seksuele beleving redelijk open en eerlijk. Paarsliefhebbers zijn intuïtief, idealistisch, hebben een hang naar mystiek en zijn spiritueel ingesteld. Spiritualiteit proberen ze ook in hun seksleven te ervaren, hetgeen soms kan leiden tot te hoogdravend, euforisch of zweverig met seks bezig te zijn. Liefhebbers van paars hechten veel belang aan hun eigen genot. Vrouwen zijn vaak gefixeerd op uiterlijkheden. Zelfs tijdens de seks letten ze erop of hun haar goed zit of dat het niet in de war geraakt.  Mannen benaderen het liefdesspel op een zakelijke manier. Je bent een tikkeltje egoïst. Daarnaast ben je enorm onzeker over je uiterlijk in bed, je haren mogen niet in de war en je mascara moet on point blijven. Mannen zijn enorm zakelijk tijdens de seks.

Roze

Alles wat je wilt in het leven is onvoorwaardelijke liefde en geaccepteerd te worden om wie je bent. Mensen met roze als favoriete kleur kunnen zich naar buiten toe spannender, sensueler of erotischer voordoen dan dat ze daadwerkelijk van binnen zijn. Wie van roze houdt, toont vaak een onvolwassen tegenzin als het gaat om seksuele kwesties. Vrouwen beloven meer dan ze willen geven. Soms misbruiken ze hun vrouwelijkheid, maar dat is omdat ze eigenlijk mannen haten. Een hoog percentage prostituees zouden complete roze garderobes bezitten.
Mannen die van roze houden, spelen en flirten graag.  Ze lijken heel vrij en direct te zijn, zo maken ze bijvoorbeeld vaak seksistische grapjes of seksueel getinte toespelingen. Meerdere flirtpartijen op een avond is niet ongewoon en iedere flirt komt ook erg serieus en overtuigend over. Soms gebruiken ze seks om iets anders gedaan te krijgen en is een vrijpartij eigenlijk meer een middel dan een doel. Je belooft je man van alles, om vervolgens het laatste moment weg te slippen. Ze genieten ervan om hun vrouwelijkheid vol in de strijd te gooien en op het laatste moment af te haken. Heerlijk vind je het! Mannen met deze kleur als favoriet zijn ook geen lieverdjes, vaak hebben ze meerder mensen op een avond.

Oranje

Je houdt om met mensen om te gaan en met hen te socialiseren. Je wil graag geaccepteerd worden in de groep. Mannen en vrouwen met oranje als lievelingskleur zijn gevoelsmensen met een behoefte aan aardse genoegens en een verlangen naar verfijnde zintuiglijke genoegens, hetgeen in de seksuele beleving ook tot uiting komt. Ze zijn seksueel energiek, bezitten vitaliteit,zijn vaak creatief en optimistisch.  Seksuele fantasieën horen bij oranjeliefhebbers. Voorspel is belangrijk, ze fluisteren zoete woordjes en romantische dialogen. Oranje mensen hebben vaak geen orgasme, maar ze kunnen het zeer goed faken. Een minder leuke trek van (onevenwichtige) oranjeliefhebbers kan hun egocentrisme zijn. De neiging om alle pleziertjes uit het leven te willen beleven zonder al te veel rekening met anderen te houden. Wanneer je favoriete kleur oranje is, ben je verslaafd aan perfectie in bed.  Alles gaat heel teder. Je krijgt alleen niet vaak een orgasme, de perfectie is zo belangrijk dat ze te weinig genieten.

Blauw

Je verkiest innerlijke rust en wil de absolute waarheid vinden, je probeert je in te leven in de behoeften en het denken van anderen. Mannen en vrouwen die blauw als favoriete kleur hebben, zijn goede sekspartners en minnaars. Ze zijn gevoelig voor de seksuele wensen van hun partner en voelen deze intuïtief vaak goed aan. Ze hebben respect voor elkaar tijdens het liefdesspel.  Ze zijn  hartelijk en gevoelig voor de behoeften van hun partner. Ze vinden het liefdesspel een kunstvorm en hun benadering is elegant. Vrouwen genieten heel veel van  seks. Ze zijn opwindende partners. Zowel mannen als vrouwen houden net zoveel van voorspel en het knuffelen na de daad, dan van de daad zelf. In het huwelijk is een blauwe persoon een geweldig maatje die zijn heil nooit buiten de deur zal zoeken. Ze gaan uit van geloof en vertrouwen en kunnen tijdens seks enorm in vervoering geraken. Blauwliefhebbers geven voorkeur aan seks met passie, maar niet op een wilde, maar elegante manier. Je bent de perfecte sekspartner! Je denkt aan de behoeften van je vrijer, maar ook zeker aan die van jezelf. Voorspel is belangrijk, maar in tegenstelling tot oranje is de daad zelf net zo heerlijk. Je bent elegant en seksueel, daarnaast is vreemdgaan echt een taboe!

Groen

Je bent loyaal en zeer openhartig met anderen, je reputatie een zeer belangrijk onderdeel van je leven. Mannen en vrouwen met groen als kleurvoorkeur gaan op een meer emotionele manier om seksualiteit. Groene vrouwen bedrijven hun leven lang de liefde alsof ze nog maagd zijn. Ze zijn teder maar niet gepassioneerd, fris en onschuldig in hun seksuele beleving. Een man is altijd een beetje onhandig en terughoudend op een charmante en aandoenlijke manier. Een groene partner pleegt meestal geen ontrouw. De groene mannelijke sekspartner is charmant, komt seksueel ietwat onhandig, terughoudend en onervaren over. Groenliefhebbers, zowel de mannelijke als de vrouwelijke, zijn (moederlijk) verzorgend van aard en zeer vriendelijk.  Ze vinden tederheid in de seks het meest belangrijk.Je bent rustig en teder, verwacht geen passie in bed. Je sekst alsof je nog maagd bent en je zal je vrijer altijd trouw blijven. Mannen zijn vaak wat onhandig op een leuke manier.
Geel
U geniet van het leren en het delen van kennis met anderen, en je voelt de behoefte om altijd uw individualiteit uit te drukken.  Je hebt wel een complexe persoonlijkheid.  Als je valt voor geel, is jouw seksuele drive dan ook  complex en variabel. Nogal passief stem je toe in de seksuele wensen van een sterkere partner. Ten volle genieten van seks is moeilijk, maar je zult ook nooit een uitnodiging afslaan van iemand die jij bewondert. Vaak is geel de favoriete kleur van homoseksuelen. Mensen die geel als lievelingskleur hebben, kunnen op seksueel gebied wisselend zijn. Hun gemoedstoestand, bui of stemming kan hun seksuele beleving en seksualiteit sterk kleuren. Geelliefhebbers zijn vrolijk, sprankelend, levenslustig, contactueel ingesteld en houden van praten tijdens het vrijen. Over het algemeen vinden ze met elkaar naar bed gaan of lekker vrijen wel gezellig en fijn, maar ze zullen zich niet echt makkelijk echt helemaal overgeven aan een intens liefdesspel, zich niet kunnen laten gaan of er volop van genieten. Je libido is enorm verschillend. Seks is echt niet het belangrijkste dat er is, je zult er ook nooit volop van genieten. Maar wanneer je bewonderd wordt en je voelt je gevleid, ga je wel mee!

Bruin
Je bent een goede vriend en je verkiest een stabiel en eenvoudig leven boven  materiële dingen.
Mannen en vrouwen die bruin als favoriete kleur hebben, zijn liefdevol en warm voor hun partner, ook op seksueel gebied. Ze houden bij seks of een vrijpartij altijd rekening met gevoelens, wensen en behoefte van de ander.  Bruine liefhebbers houden van knuffelen.  Ze houden van samen wandelen in de natuur of lekker gezellig bij de open haard, uitgebreid dineren of andere aardse genoegens. Mensen met bruin als kleurvoorkeur ervaren seks als een warme en liefdevolle uiting van genegenheid en genieten op een rustige manier.  Ze hebben tijd nodig voor seks en het voorspel duurt dan ook lang. Seks is een zaak die lang duurt en waarbij ze heel vaak “ik hou van jou” kunnen zeggen. Ze hebben veel tijd en privacy nodig voor het liefdesspel. Hun emoties zijn zo hevig dat verkeerde woorden of ook maar vermoedens van ontrouw de liefde snel kunnen beëindigen. Je bent een echte romanticus! Samen wandelen door het bos of met warme chocomel knuffelen voor de haard. Jij staat overal voor open. Je houdt altijd rekening met de behoeftes van je partner. Maar een slecht woord of een domme actie en je bent weg.

Bekijk ook de factsheet hieronder

factsheet-kleur-en-seks

Bronnen

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/seksualiteit/23372-sex-en-kleur-wat-zegt-je-favoriete-kleur-over-je-sexleven.html

http://www.waarmaarraar.nl/forum/0/ID/62333/GO/0/De_overeenkomst_tussen_kleur_en_sex.html

http://channels.isp.netscape.com/love/package.jsp?name=fte/favoritecolor/favoritecolor

http://www.selenasol.com/selena/personal/colors.html

http://www.ze.nl/artikel/207678-wat-zegt-je-favoriete-kleur-over-je-seksleven

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge