Vijftigplussers ervaren seks met nieuwe partner als beter

Tienerdating en smartphonegebruik
Waarom zijn mannen gek op grote borsten?

Photo commons.wikimedia.org

Bijna de helft van de 50-plussers die een nieuwe liefde vindt, ziet tegen de eerste vrijpartij op. Maar volgens de cijfers is dat nergens voor nodig, want de meesten vinden de seks met de nieuwe partner beter dan die met de oude partner.

Dat blijkt uit onderzoek van Plus Magazine. Het onderzoek werd gehouden onder 257 50-plussers die of door echtscheiding (60 procent) of door overlijden (40 procent) alleenstaand waren geworden.

De meeste ondervraagden (72 procent) hadden een verbintenis van twintig jaar of langer achter de rug. Een kwart vond binnen een jaar een nieuwe partner. Maar voor de meesten duurde het langer: vaak één tot drie jaar (37 procent).

Op latere leeftijd terug gaan daten is niet gemakkelijk. Na het verdriet om het verwerken van het weggaan of overlijden van de partner, komt de uitdaging om een nieuwe partner te vinden.

Bij de vorige partner wist men seksueel gebied waar men aan toe was, men kende elkaar door en door en wist wat de ander graag had en wat men zelf niet wilde. Vele mannen en vrouwen hebben moeite met de eenzaamheid op latere leeftijd en willen daarom een nieuwe partner,en ze hebben niets tegen het ontmoeten op zich, maar de nieuwe sekservaringen met de nieuwe partner schrikken enorm af, zeker omdat men niet wil afgaan.

Dit geldt niet alleen voor vrouwen, ook mannen vinden het op oudere leeftijd moeilijk om terug seks te bedrijven en zich bijvoorbeeld naakt aan elkaar te tonen. Mannen met erectieproblemen hadden met hun vroegere partner hier mee leren omgaan, maar nu komt de stress om het bij de nieuwe partner niet te kunnen, wat de erectieproblemen juist nog groter maken. Vrouwen daarentegen vinden dat ze niet aantrekkelijk genoeg zijn en durven zich niet meer naakt tonen aan de nieuwe partner.

Bijna de helft van de 50-plussers die een nieuwe liefde vindt, ziet tegen de eerste vrijpartij op. Maar volgens de cijfers is dat nergens voor nodig, want de meesten vinden de seks met de nieuwe partner beter dan die met de oude partner. Dit blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine. Het onderzoek werd gehouden onder 257 vijftigplussers die of door echtscheiding (60 procent) of door overlijden (40 procent) alleenstaand waren geworden.

De meeste ondervraagden (72 procent) hadden een verbintenis van twintig jaar of langer achter de rug. Een kwart vond binnen een jaar een nieuwe partner. Voor de meesten duurde het echter langer voor ze een nieuwe partner vonden: vaak één tot drie jaar (37 procent). De rest vond de nieuwe liefde na vier tot zes jaar (19 procent) of heeft zelfs meer dan zes jaar gewacht op een herkansing in de liefde (20 procent). Toen die nieuwe liefde er eenmaal was, was er meestal ook snel een sexuele relatie. Ruim 53 procent had seks binnen een maand, de rest deed het rustiger aan. Ruim 40 procent wachtte tussen de één tot zes maanden voordat ze seks hadden.

Onzekerheid
Bijna de helft (48 procent) zag die eerste vrijpartij met angst en beven tegemoet. Ze waren vooral bang voor een teleurstelling (45 procent) of vreesden dat de herinnering aan hun vorige partner hen in de weg zou zitten (25 procent). Sommigen schaamden zich voor hun lichaam (15 procent), vooral voor het niet meer zo strakke lijf. Die vrees verdween als sneeuw voor de zon toen ze eenmaal aan het vrijen waren.

Seks toch beter
Voor verreweg de meesten (70 procent) is de seks met de nieuwe partner beter dan die met de oude partner. Er zijn minder remmingen, het stel heeft samen meer ervaring en lichamelijk ‘klikt’ het beter dan vroeger. Er is meer tederheid en ook meer liefde, aldus een aantal lezers. Tijdens een langdurige relatie raakt je eigen seksualiteit verweven met die van je partner. Als je dan met een ander gaat vrijen, leer je ook jezelf opnieuw kennen, zo ondervond 86 procent. Dit kan meehelpen om de seks als spannender en beter te ervaren.

 

Bronnen

http://50plusje.blogspot.be/2010/08/vijftigplussers-ervaren-seks-met-nieuwe.html

https://www.plusonline.nl/

https://www.nu.nl/lifestyle/2313366/seks-met-nieuwe-partner-vaak-beter.html?redirect=1

http://www.women-online.nl/vijftigplussers-vinden-seks-met-nieuwe-partner-beter/

http://www.gva.be/cnt/aid963987/nieuwe-partner-luidt-betere-seks-in

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge