Voorkeur voor borsten van mannen

Slechts 26 % vrouwen voelt zich echt goed over haar gewicht volgens onderzoek van Flair.
Franse vrouwen laten na de lockdown hun bh uit

Copyright www.pixabay.com Scarlett-Woman

Midden zomer 2015 veroorzaakte in Moskou  een billboard met gigantische borsten meer dan 500 auto-ongelukken. Niemand raakte ernstig gewond, maar het versterkte het duidelijke stereotype over smaak van mannen inzake vrouwenborsten.

Wat nu echt mooie borsten zijn is al lang onderzocht maar juist weet men het niet omdat het uiteraard ook cultureel bepaald is. Het is ook gevaarlijk alleen borsten te beoordelen als men ook de persoon achter de borsten kent. Smaken kunnen ook verschillen, verschillende soorten lichamen met inbegrip kleiner/groter-dan-gemiddelde borsten boeien verschillende mensen.

Een wetenschappelijke studie heeft “bewezen” wat elke vrouw op de planeet al weet: mannen kijken graag naar borsten. 

Bovendien kijken mannen niet alleen graag naar borsten, maar bijna de helft van hen (47 procent) kijkt naar de borsten van een vrouw voordat hij naar haar gezicht kijkt en zal er langer naar kijken dan welk ander lichaamsdeel dan ook. Uit het onderzoek bleek dat minder dan twintig procent van de mannen eerst naar het gezicht van een vrouw kijkt.

Onderzoekers van de Universiteit van Wellington in Nieuw-Zeeland kwamen tot hun conclusies door hun mannelijke proefpersonen naar zes foto’s van dezelfde vrouw te laten kijken. Op elke foto was het gezicht van de vrouw hetzelfde, maar de grootte van haar borsten, taille en heupen varieerde (dankzij digitale aanpassingen). Er werden tabbladen bijgehouden waar elke man het eerst keek en hoe lang zijn blik duurde. En toevallig wonnen de borsten het vaak.

Men denkt dat de reden evolutionair zou kunnen zijn, aangezien vrouwen met grotere borstkas en slanke taille  hogere niveaus van het vrouwelijk hormoon oestrogeen hebben, wat duidt op een grotere vruchtbaarheid.

Maar de onderzoekers gaven toe dat er een meer prozaïsche verklaring zou kunnen zijn. ‘Mannen kijken misschien vaker naar de borsten omdat ze gewoon esthetisch aantrekkelijk zijn, ongeacht de grootte’, zeiden ze.

Onderwerpen die werden getest door onderzoekers van de Universiteit van Wellington in Nieuw-Zeeland, kregen zes afbeeldingen van dezelfde vrouw te zien, digitaal aangepast om de omvang van haar buste, taille en heupen te vergroten of te verkleinen.

De wetenschappers legden vast in welke gebieden mannen het eerst keken, hoe vaak ze keken en hoe lang hun blik duurde, met behulp van camera’s en spiegels om kleine oogbewegingen te meten.

De studie concludeerde: ‘Tachtig procent van de eerste fixaties vond plaats op de borsten en het middenrif. Mannen besteedden consequent meer tijd aan het kijken naar de borsten en maakten er ook aanzienlijk meer fixaties op dan in andere regio’s. ‘

Het ontdekte ook dat mannen binnen 0,2 seconden naar de ‘componenten van de zandloperfiguur’ begonnen te staren.

Uit het onderzoek bleek ook dat er weinig blikken op de armen, onderbenen en voeten werden gericht.

Grootte lijkt niet uit te maken voor de meeste mannen

via GIPHY

Hoewel sommigen in de verleiding kunnen komen om te veronderstellen dat de ogen van mannen om evolutionaire redenen vallen waar ze vallen , suggereren de onderzoekers een meer prozaïsche verklaring: “Mannen kijken misschien vaker naar de borsten omdat ze gewoon esthetisch aantrekkelijk zijn, ongeacht de grootte .”

In een in 2013 gepubliceerde studie in de Archives of Sexual Behavior, toonden onderzoekers mannelijke deelnemers vijf-computer gegenereerde 3D-beelden van dezelfde vrouw, elk met een verschillende grootte van de borsten. De keuze, “medium” was de meest voorkomende voor mannen, terwijl een kwart koos voor “grote” en een kwart koos voor de kleinere kant van het spectrum.

De onderzoekers benadrukten dat je de borstmaten voor de studie niet kon  vergelijken met de werkelijke beha maten om verschillende redenen maar vooral omdat  3D-computerbeelden die niet kunnen vertalen naar echte mensen. De maten van groot naar klein zijn dan ook maar beschrijvende termen.

Het belangrijkste om mee te nemen is dat er geen objectief ideale grootte. Alle voorkeuren zijn heel normaal.

Jason Young, een evolutionaire psychologie professor aan Hunter College in New York City, vertelt dat elke borstgrootte in gelijke zin volgers en opponenten heeft.

Als algemene evolutionaire regel telt dat  diversiteit het belangrijkste is om te veel concurrentie voor één doel te verminderen. Er zijn verschillende mannen die zich aangetrokken voelen tot  verschillende borstmaten zodat er meer winnaars zijn: meer mannen ontmoeten vrouwen met de grootte van de borsten die ze verlangen, omdat voorkeuren ook erg verschillen.

Sommige jongens willen omgaan met vrouwen die grotere borsten hebben, andere enkel kleinere borsten, en dat is waarschijnlijk de reden waarom onze soort niet uitgestorven geraakte.

Dr. Swami vertelt ons dat het kan te wijten zijn aan “een bevestiging dat schoonheid komt in alle soorten en maten, ideale voorkeuren worden gevormd door de huidige of vroegere partner borstgrootte en andere mogelijke oorzaken.

Bovendien, aldus de onderzoekers, de meerderheid van de mannen kijken vooral naar andere kwaliteiten die belangrijker  zijn voor “vrouwelijke aantrekkelijkheid ‘dan borstgrootte zelf. Zoals Michael Castleman schrijft in Psychology Today, “alle mannen drongen erop aan dat als ze verliefd werden, ze verliefd verliefd werden op vrouwenborsten, ongeacht hun omvang.”

In 2017 werd een poging gedaan om tot een objectieve standaard te komen via een bevraging. Borsten zijn er in alle vormen en maten. Maar welke vonden mannen anno 2017 de mooiste? Britse onderzoekers zochten het uit.  Men toonde de ruim 1.315 respondenten foto’s van borsten met de vraag welke zij de mooiste vonden.

De meeste mannen verkozen een natuurlijke vorm en waren niet zo te vinden voor extreem ronde, valse exemplaren. De ‘ideale’ borstmaten waren met een  45:55 verhouding: met 55% van het volume onder de tepel en 45% erboven.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de persoon die de borsten draagt, groot, klein, dik of dun, stevig of slap, het is de persoon die uiteindelijk telt.

 

Bronnen

https://www.dailymail.co.uk/news/article-1211479/Proof-womens-chests-really-mans-fixation.html

http://www.mtv.com/news/1991737/men-small-breasts/

http://www.zita.be/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge