Vrouwen die bier drinken hebben meer succes bij mannen

Bier zorgt voor betere seksprestaties
Tien signalen die aangeven dat je het beter doet dan je denkt.

Free-Photos / Pixabay

Houd je stiekem eigenlijk onwijs van een ijskoud biertje? Dames niet getreurd, bier is ontzettend vrouwelijk. Het drinken van bier wordt steeds populairder en daarnaast vinden mannen het ook nog eens woest aantrekkelijk. Geen reden om dat biertje ooit nog te laten staan.

Heel wat gangbare opvattingen stellen dat bier en vrouwen niet bij elkaar passen. Dat is natuurlijk een cliché als een huis, en het tegendeel is waar. Ze laten elkaar niet onverschillig, en ze hebben zelfs de neiging om onafscheidelijk te worden…

Even terug in de tijd, naar onze voorouders, de Galliërs: de vrouwen speelden daar een hoofdrol in de bereiding van bier en zijn varianten. Die rol speelden ze in feite al sinds de oudheid, en deze verantwoordelijkheid maakte een heuse ontwikkeling door, tot en met het beheer van de brouwerij vanaf de middeleeuwen, ondanks bepaalde verbodsbepalingen van de Kerk. Ook vandaag worden vele brouwerijen in de hele wereld nog altijd kundig geleid door vrouwen.

Je zou denken dat mannen een ‘vrouwelijke’ vrouw verkiezen, een vrouw die typische vrouwelijke keuzes maakt. Een salade in plaats van een steak, een rok in plaats van een broek, een witte wijn in plaats van een pilsje. Niet dus. Mannen zijn pas écht onder de indruk van een vrouw die bier drinkt, in plaats van wijn of cocktails beweert onderzoek. Vrouwen die bier drinken zijn in hun ogen ‘sexy, zelfzeker, plezant en onafhankelijk’. Ze beschouwen het zelfs als een ‘turn-on’ als hun date bier bestelt.

Vrouwen zien dat anders
Enig probleem? Slechts tien procent van de vrouwen zou spontaan een biertje bestellen op een date. Niet dat ze er geen zin in hebben, maar volgens vrouwen heeft bier een mannelijk en onaantrekkelijk imago.

Exact het tegengestelde van wat (Britse) mannen denken dus. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2.000 mannen, uitgevoerd door bierbedrijf BitterSweet Partnership. Dus dames durf gerust een biertje te bestellen. Je maakt jezelf veel aantrekkelijker.

In de Belgische cafés heerst nog steeds de overtuiging dat mannen bier drinken en vrouwen (schuim)wijn of een zoete cocktail. Onzin, blijkt nu. Volgens een onderzoek van AB InBev drinkt drie vierde van de vrouwen graag bier.

Vandaag drinken drie op vier (72%) Belgische vrouwen bier, waarvan ruim een derde (39%) minstens één keer per week. Eén op tien drinkt vandaag de dag wél bier, terwijl ze dat vroeger nooit of zelden deden. De reden daarvoor? De steeds grotere keuze aan bieren en diversiteit aan smaken.

Vrouwen verkiezen bier zelfs boven schuimwijn en champagne, maar ze verkiezen wel de zoete soorten. 73% van de dames verkiest een zoet biertje boven pils of speciaalbieren.

En…Bier bevat het stofje fyto-oestrogeen, deze stof is nauw verwant met het vrouwelijke hormoon, Oestrogeen. Het hormoon zorgt voor vrouwelijke rondingen. Maar het zorgt ook voor minder haargroei en laat het je borsten groeien. Wil je dus wat grotere borsten, maar wil je niet naar de plastisch chirurg? Gewoon lekker bier blijven drinken. Maar denk er aan  : bier bevat ook calorieën dus opletten met te dik worden. En van bier kan je ook dronken worden, dus ook daar wel een beetje voorzichtig zijn.

Als je dronken bent, zou je dingen kunnen doen die je nooit zou doen als je nuchter bent, dus denk goed na vooraleer je teveel bier zou gaan drinken.  Dronken kan je niet meer goed beslissen of je bijvoorbeeld wel of niet instemt met seks.

Mannen vinden trouwens vrouwen die teveel drinken juist niet meer aantrekkelijk.  En ook omgekeerd telt dit.

Vrouwen vinden mannen die met mate drinken zelfverzekerder, intelligenter en sexier. Althans, dat beweert Heineken naar aanleiding van een onderzoek dat het biermerk heeft laten uitvoeren.

Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van de ‘Enjoy Heineken(r) Responsibly’ campagne. EHR is het platform van Heineken om een grotere bewustwording te creëren voor verantwoord alcoholgebruik.
Mening vrouwen over drinkgedrag mannen

In het kader van een nieuwe campagne heeft Heineken onderzoek gedaan naar de mening van vrouwen over het drinkgedrag van mannen. Hieruit blijkt dat vrouwen mannen niet alleen zelfverzekerder (82%) vinden wanneer zij met mate drinken, maar dat ze ook als sexier (81%) en intelligenter (77%) worden gezien. Daarnaast geeft maar liefst 85% van de vrouwen aan dat ze de voorkeur geven aan een man die met mate drinkt.

Bronnen

https://www.craftbrewingbusiness.com/news/survey-women-drinking-beer-men-drinking-less/

https://www.bbc.com/future/article/20180618-why-alcohol-affects-women-more-than-men

https://www.acrwebsite.org/volumes/11745/volumes/ap04/AP-04

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/1053629/2010/01/13/Vrouwen-die-bier-drinken-aantrekkelijker-voor-mannen.dhtml

https://www.beautify.nl/waarom-vrouwen-die-bier-drinken-echt-wel-sexy-en-vrouwelijk-zijn/

https://www.singlessite.nl/mannen-die-minder-drinken-zijn-aantrekkelijker-voor-vrouwen/

https://www.hln.be/nieuws/bier-en-vrouwen-een-lovestory~add805d5/

https://www.hln.be/nina/seks-relaties/3-op-4-belgische-vrouwen-drinken-wel-graag-bier~a0b32c89/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge