Vrouwen geven voorkeur aan man met karakter

Stevige poep is gezond bij vrouwen en maakt hen slimmer?
Veel koppels blijven alleen bij elkaar om financiële redenen
guitarist, acoustic guitar, man

SplitShire (CC0), Pixabay

Wetenschappelijk onderzoek  heeft reeds meermaals bewezen dat vrouwen bij hun partnerkeuze niet afgaan op een mooi smoeltje. ‘Van een mooi bord kun je immers niet eten’.

Vele vrouwen vinden mooie mannen wel leuk om naar te kijken, maar brengen het spreekwoord ‘van een mooi bord kun je niet eten’  wel degelijk in de praktijk……….

Zo blijkt uit onderzoek van de Britse universiteit van Sunderland onder 202 heteroseksuele jonge vrouwen.

Ze kregen tellen 2 sets met 2 foto’s voorgeschoteld: 1 van een knappe man en 1 van een minder knappe man. Daarbij kregen de vrouwen een verhaaltje over elke man. Bijvoorbeeld dat eentje een dakloze zag een kop koffie en een broodje gaf, terwijl de ander deed alsof hij druk met zijn telefoon bezig was en de dakloze straal voorbijliep.

Soms was de knappe man degene die behulpzaam was, soms de ander. Bij andere foto’s werden neutrale verhalen gehouden.

Daarna gaven de vrouwen een cijfer voor de aantrekkelijkheid van de heren op de kiekjes. Daarbij werd onderscheid gemaakt tussen een affaire en een serieuze relatie. De mannen die niet behulpzaam waren, werden aantrekkelijk gevonden voor een onenightstand, de altruïstische mannen werden meer gezien als huwelijksmateriaal.

“Als mannen behulpzaam zijn, dan geeft dat aan dat ze een goede echtgenoot en vader kunnen zijn”, verklaart één van de onderzoekers. “In deze tijd willen vrouwen een partner voor de lange termijn, die in kinderen wil en kan investeren. Al gaan vrouwen natuurlijk het liefst voor een man die én knap, én behulpzaam is.”


Een enquête van AXE onder 1032 Nederlandse mannen en vrouwen tussen 18 en 35 jaar, bevestigt dit. Ondanks hun beroemde commercials waarin vrouwen als gekken achter mooie mannen aanrennen, melden zij dat de praktijk anders is…….

Ruim de helft omschrijft haar aantrekkelijkste man als vurig, betrouwbaar en tevreden met wie hij is. Daarnaast zegt 85% dat een sterke en stoere man niet past bij hun ideaalbeeld.

De aandacht van de foute, macho man is verslavend. Telkens denk je dat je genoeg hebt gehad. Maar als hij daar dan weer is, wil je hem toch weer. En je wilt telkens meer. Eerst was zijn aandacht genoeg, maar nu wil je hem helemaal.

Toch weet je diep van binnen wel dat hij niet de ideale man is. Dat hij leuk is voor het avontuur, maar geen blijvertje. Uiteindelijk wil je toch een betrouwbare man. Uiteindelijk is een good guy de ideale man.
Uiteindelijk wint de good guy het altijd

Dat blijkt uit het onderzoek van onderzoeksbureau Kien in opdracht van Axe onder 1032 Nederlandse mannen en vrouwen tussen de 18 en 34 jaar. 85 procent van de ondervraagde Nederlandse vrouwen vindt de sterke, stoere machoman niet passen bij het beeld van hun ideale man.

50 procent van de vrouwen wil het liefst een man die vurig, betrouwbaar en tevreden met zichzelf is. Veruit de meeste vrouwen in Zuid-Nederland (63 procent) geven mannen de tip mee om vooral zichzelf te zijn, dat maakt hen het meest aantrekkelijk..

Terwijl vrouwen in Oost-Nederland humor het belangrijkst vinden, waarderen die in Noord-Nederland de sportiviteit van de man. In het zuiden van het land wordt een sociale man het meest op waarde geschat.

Het uiterlijk wordt door de noordelinges slecht door 12% belangrijk gevonden, tegenover 23% in het westen. Met een gemiddelde van 55% zeggen vrouwen uit alle regio’s dat zij het aantrekkelijk vinden als een man zichzelf durft te zijn

axe-onderzoek

 

http://relatie.blog.nl/onderzoek/2016/02/03/george-who-van-een-mooi-bord-kun-je-niet-eten

http://relatie.blog.nl/aantrekkingskracht-2/2016/02/09/vrouwen-vallen-een-kerel-met-krarakter

http://www.beautify.nl/waarom-nederlandse-vrouwen-liever-een-good-guy-willen-dan-een-macho

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge