Vrouwen liegen vaker over verliefd zijn

Liefde belangrijker dan geld?
Relatie wordt vast na zes maanden
woman5

Bron flickr.com

Eén op de drie vrouwen heeft wel eens ‘Ik hou van jou’ tegen haar partner gezegd, terwijl ze dit niet meende.

Dit blijkt uit onderzoek waarvoor achtienhonderd volwassenen zijn ondervraagd. Een vijfde van de mannen heeft wel eens hetzelfde gedaan, zo meldt Daily Mail.

De ondervraagden vrouwen vertelden zich soms onder druk te voelen, omdat de partner ook al verschillende keren de liefde had verklaard of omdat ze al een lange tijd samen zijn.

Daarnaast uiten vrouwen regelmatig ‘Ik hou van jou’ in een euforisch moment tijdens de seks, of om hun partner gerust te stellen. Ook worden de woorden regelmatig tegen de partner gemeld om vrienden om familie gunstig te stemmen.

Terwijl vrouwen het eerder zeggen zonder te menen, zijn mannen volgens het onderzoek sneller geneigd om de vier woorden uit te spreken op het moment dat ze echte liefde voelen. Slechts 5 procent van de mannen wacht totdat hun vriendin de woorden eerst uitspreekt.

Meer dan de helft  van de respondenten heeft binnen een maand ‘Ik hou van jou’ tegen de nieuwe partner gezegd. 13 procent doet dit binnen een week, terwijl een schokkende 3 procent toegeeft dit ook wel eens op een eerste afspraakje te hebben gezegd.

Als koppels eenmaal in een stabiele relatie zitten, verklaren zij hun liefde veel vaker aan elkaar. Ongeveer vier op de tien stellen zeggen meerdere keren per dag dat ze van elkaar houden. 36 procent doet dit gemiddeld één keer per dag.

Twee keer zoveel mannen als vrouwen vinden het erg belangrijk om hun partner te horen zeggen dat ze van hem houdt. Toch is de helft van de ondervraagden ervan overtuigd dat mensen die te vaak de liefde aan de ander verklaren, niet hun echte gevoelens uiten.

Uit eerdere onderzoeken blijkt dat vrouwen naast het liegen over gevoelens, daarnaast eerder geneigd om te liegen over het hebben van orgasmes en het aantal bedpartners.

Bronnen

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2555714/A-women-said-I-love-partner-didnt-mean-just-fifth-men-have.html

http://www.nu.nl/overig/3698107/vrouwen-verklaren-eerder-ongemeend-liefde-partner.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge