Vrouwen met dikke billen krijgen slimmere kinderen

Luchtvervuiling en fertiliteit
Vrouwen gelukkiger bij een lelijke man?

gadost0 / Pixabay

Grote billen hebben een moment, dankzij beroemdheden als Kim Kardashian en Jennifer Lopez, maar dit is niet alleen beperkt tot de popcultuur. De wetenschappelijke gemeenschap is ook geïnteresseerd.

Er zijn een aantal recente onderzoeken geweest met de nadruk op groter dan gemiddelde billen en de resultaten zijn  interessant.

Uit recent onderzoek van de Universiteit van Oxford is gebleken dat vrouwen met grotere bilspieren slimmer en gezonder zijn dan hun tegenhangers met kleinere konten. De studie koppelde ook grotere achtersten aan het vermogen om chronische ziekten te weerstaan, evenals een lager cholesterolgehalte en lagere glucosegehalten.

Nu is er een ander deel van de studie uit Oxford opgedoken, wat nog meer voordelen onthult.

Deze keer konden de onderzoekers een verband vinden tussen dikke billen en het IQ van je kind, en concludeerden ze dat vrouwen met dikke billen slimmere kinderen krijgen.

Dit is mogelijk vanwege de hogere niveaus van “goede” vetzuren, met name Omega-3, in de lichamen van vrouwen met bovengemiddelde derrières.

Baby’s hebben deze vetzuren nodig zodat hun hersenen zich goed kunnen ontwikkelen. Omdat de vetten in moedermelk van de moedermelk afkomstig zijn van het lagere deel van het lichaam, krijgen baby’s die gezegend zijn met grote billen veel meer van Omega-3.

Een vergelijkbaar onderzoek uit 2007 bewees ook dat gluteofemoraal vet een grote rol speelt bij de productie van slimme baby’s, dus deze meer recente studie versterkt alleen die bevindingen.

De onderzoekers wijzen er echter ook op dat hoewel het hebben van een dikkere derrière de sleutel kan zijn tot geniale nakomelingen, je genetica en levensstijl ook een rol spelen.

“Het idee dat de distributie van lichaamsvet belangrijk is voor de gezondheid is al langer bekend”, legt hoofdonderzoeker prof. Konstantinos Manolopoulous uit. “Het is echter nog maar zeer recentelijk aangetoond dat dijvet en een grote heupomtrek de gezondheid bevorderen, dat lager lichaamsvet zelfbeschermend is.”

De studie, die gegevens van 16.000 vrouwen vergaarde, onthulde dat vrouwen met grotere billen meer resistent zijn tegen chronische ziekten en neigen naar lagere niveaus van glucose en cholesterol. Deze vrouwen vertoonden ook hogere niveaus van omega-3 vetten, leptine, een hormoon dat het gewicht regelt, en dinopectina, een hormoon dat ontstekingsremmende en anti-diabetische eigenschappen bevat.

Bovendien hebben diegenen met grotere achterzijden vetweefsel, waarvan wordt gedacht dat het een rol speelt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten door te voorkomen dat vetdeeltjes zich door het lichaam verspreiden.

Hoewel het hebben van overtollig vet in het onderste deel van uw lichaam van nut kan zijn voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid, blijft het oordeel dat bovenlichaam en buikvet leiden tot ernstige gezondheidsproblemen nog steeds bestaan.

Het is ook belangrijk op te merken dat de onderzoekers vrouwen met natuurlijke grotere billen analyseerden, en niet chirurgisch verbeterde billen.

Bronnen

https://www.nature.com/articles/ijo2009286

https://www.shared.com/women-with-big-butts-healthy/

https://videovandaag.com/vrouwen-met-dikke-billen-krijgen-slimmere-kinderen-volgens-een-onderzoek

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge