Vrouwen staren eerst naar de buik van mannen

Helft Vlaamse twintigers deed al aan 'casual-seks'
Invloed van alcohol op een relatie op lange termijn

Als vrouwen vreemde mannen tegenkomen, denkt men dat ze kijken naar de ogen, de haren, het kontje of de biceps.  Dat is helemaal fout wijst onderzoek uit : vrouwen kijken eerst naar de buik.Een wetenschappelijke studie, uitgevoerd door het Geneva University Hospital doet dit uitschijnen.

model, man, body

beachbodydc (CC0), Pixabay

Hoe werd dit onderzocht?  Een team dokters van het ziekenhuis liet een aantal mannelijk en vrouwelijke vrijwilligers 120 foto’s van mensen in badmode bekijken en ze moesten daar een oordeel over vellen. Ze moesten een score geven op de looks van de mensen van het tegenovergestelde geslacht.

Terwijl de mensen naar de foto’s keken, onderzocht men met speciaal programma welke bewegingen hun ogen deden.  Zowel mannen als vrouwen staarden langer naar de bouw van het lichaam dan naar het gezicht. De blik van dames focuste zich het langst ter hoogte van de mannelijke buik tot aan het middenrif terwijl andere gebieden zoals de borstkas en minder lang werden bekeken.

Mannen staarden wel meer dan vrouwen naar de borststreek en meer specifiek de borsten en screenden ook de intieme zone. Deze resultaten werpen een nieuw perspectief inzake visuele eigenschappen die van belang zijn bij seksueel verlangen” is de conclusie van de onderzoekers in het wetenschappelijk vakblad ‘Sexology’.

Dit soort onderzoeken is natuurlijk relatief. Ouder onderzoek toonde iets helemaal anders aan waar vrouwen naar kijken bij mannen.

Hoewel vrouwen vaak zeggen het innerlijk van een man belangrijker te vinden dan zijn uiterlijk, zegt de Amerikaanse evolutiebioloog Stephen Jay Gould dat de perfecte man een beetje lijkt op een baby. Onze hersenen zijn immers zo geprogrammeerd dat we baby’s onweerstaanbaar vinden. Het is dan ook niet vreemd dat veel van de dingen die wij aantrekkelijk vinden aan een mannenlichaam samenhangen met het feit of hij voor een gezond nageslacht kan zorgen.

Gespierde borst

Eén van de eerste dingen waar vrouwen naar kijken bij een man is zijn borst. Natuurlijk hoeft deze niet het formaat van een bodybuilder te hebben, maar de een beetje ontwikkelde borstspieren worden wel gewaardeerd omwille van het veiligheidsgevoel dat dit geeft.

Brede kaaklijn

Vrouwen kiezen voor een partner met een brede en hoekige kaaklijn. Volgens psycholoog David Buss van de University of Texas zou dit erop wijzen dat de testosteronhuishouding van de man goed zit. Dit is van belang bij het verwekken van kinderen.

Ogen

Over de ogen wordt ook weleens gezegd dat ze de spiegels der ziel zijn. Grote ogen zijn schattig in een baby en hierdoor vinden ook vrouwen dit mooi bij een man. Overigens verschillen de smaken qua kleur wel. Want waar de ene vrouw van blauw houdt, kiest een ander voor bruin.

Brede schouders

Brede schouders zou wijzen op een flinke dosis testosteron en worden dan ook als aantrekkelijk gezien. Bioloog Matt Anderson, die gespecialiseerd is in evolutiebiologie, meent dat deze voorkeur in de oertijd is ontstaan. Een man met een brede borst was beter in staat om voor zijn gezin te zorgen.

Lippen

Het gezicht is vaak het eerste wat we zien. Daarom kijken vrouwen dan ook vaak naar de lippen van een man en dan vooral de grootte, de volheid en de vorm. Te grote lippen krijgen geen voorkeur want ze zijn een teken van  vrouwelijkheid.

Gespierde armen

Samenhangend met een brede borstkas vinden vele vrouwen het fijn als hun man zijn armen om haar heenslaat. Het is dan ook niet vreemd dat vrouwen voor gespierde armen vallen. Te gespierde bodybuilders armen waarin alle aderen heel duidelijk aanwezig zijn, zijn dan weer minder in aantrek.

Stoppelbaard

Een stoppelbaard lijkt ook aantrekkelijk te zijn, een volle baard en overbeharing dan weer minder. Uit onderzoek van de Universiteit van New South Wales blijkt dat als een man zijn gezicht voor zo’n 10 dagen niet scheert, vrouwen dit het meest aanlokkelijk vinden.

Grote handen

Er wordt vaak gezegd dat mannen met grote handen of voeten ook een grote penis hebben. Natuurlijk is dit een fabeltje. Grote handen impliceren dat een man sterk is en dat bezorgt weer een gevoel van veiligheid.

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/

http://www.vrouwblog.nl/wat-vinden-vrouwen-aantrekkelijk-aan-een-mannenlichaam/0512/

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge