Vrouwen zijn ontevreden over borsten

Ochtendseks is de beste seks
Vrouwen verkiezen een man die onbaatzuchtig is en met een altruïstische inborst.

ivanovgood / Pixabay

Uit een enquête van lingeriemerk Triumph blijkt dat bijna de helft van de Europese vrouwen ontevreden is over hun borsten. Opvallend is ook dat veertig procent van de vrouwen kleinere borsten wil.

Lingeriemerk Triumph vroeg ruim 6.000 vrouwen tussen de 20 en 50 jaar naar hun opvattingen en idealen over borsten. De respondenten kwamen uit Duitsland, Italië, Frankrijk, Denemarken, Polen en Groot-Brittannië.

Ruim 40 procent van de ondervraagde vrouwen maakt zich zorgen over de stevigheid van hun borsten en zou liever een kleinere cupmaat willen hebben. Een derde van de vrouwen zou liever grotere of kleinere borsten willen, 32 procent is ontevreden over de vorm en 29 procent wil het decolleté anders zien.

Leeftijd speelt een belangrijke rol bij het ideaalbeeld over borsten. Zo is 41 procent van de dertigers ontevreden over het uiterlijk van hun borsten. Vrouwen tussen de 30 en 50 hebben liever stevigere borsten. Jonge vrouwen tussen de 20 en 29 geven de voorkeur aan een dieper decolleté.

Vrouwen die moeder zijn geworden vinden dat de vorm van hun borsten is verslechterd sinds het moederschap. 63 procent vindt dat hun borsten meer zijn gaan hangen dan voorheen.

Ruim 40 procent van de moeders zegt dat het moederschap bijdraagt aan een mindere tevredenheid over hun borsten.

Dit bleek ook al uit een onderzoek in Nederland van 2008.Een op de drie Nederlandse vrouwen was niet tevreden over haar borsten. Ze wilden liever grotere en stevigere borsten hebben. Dat bleek uit onderzoek van Intomart.Voor het onderzoek werden 30.000 Nederlandse vrouwen ondervraagd. 12 procent van de vrouwen zou een borstverkleining willen.

Volgens het onderzoeksbureau willen vooral moeders met jonge kinderen grotere en stevigere borsten. Van de vrouwen met kinderen tussen de 0 en 5 jaar zou meer dan de helft liever een maat groter hebben. Vrouwen die drie of meer kinderen hebben, waren het minst blij met hun borsten. Bijna 30 procent geeft de eigen borsten een onvoldoende. Van alle ondervraagde vrouwen geeft 15 procent een 5 of minder voor de boezem.

In hun studie ‘The Barbie Mystique: Satisfaction with Breast Size and Shape across the Lifespan’ onderzoeken David A. Fredericka, Anne Peplau en Janet Leve hoe mannen en vrouwen over de vorm en de grootte van borsten denken. Daarvoor ondervroegen ze 52.227 heteroseksuele volwassenen tussen de 18 en 65 jaar. Wat bleek?

Flickr Patrick S.

Hoewel 70% van de ondervraagde vrouwen zeiden ontevreden te zijn over de grootte of de vorm van hun borsten…waren 56% van de mannen wel tevreden met de borsten van hun partner. Jonge en slanke vrouwen waren bezorgd dat hun borsten te klein waren.

Oudere en zwaardere vrouwen maakten zich eerder zorgen over te slappe borsten.Vrouwen die ontevreden waren over hun borsten hadden ook de neiging om ontevreden te zijn over hun lichaam in het algemeen en zeiden zich ongemakkelijk te voelen wanneer ze een badpak moesten dragen in het openbaar.

Vrouwen die niet tevreden waren over hun borsten toonden zich weigerachtig om zich uit te kleden in bijzijn van hun partner. En verborgen hun borsten makkelijker tijdens seks. De onderzoekers concluderen dat volwassen vrouwen doorgaans ontevreden zijn met hun borsten.

Bronnen

Metro Lifestyle

http://www.zita.be/lifestyle/4047613_vrouwen-zijn-ontevreden-over-borsten.html

http://www.nu.nl/werk-en-prive/4225466/bijna-helft-van-europese-vrouwen-ontevreden-borsten.html

https://www.nu.nl/werk-en-prive/4225466/bijna-helft-van-europese-vrouwen-ontevreden-borsten.html

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/groot-klein-veel-vrouwen-zijn-niet-tevreden-over-hun-borsten

https://www.cosmedic.nl/nieuws/bijna-helft-europese-vrouwen-ontevreden-over-borsten/

https://www.gezondheidsnet.nl/uiterlijk/nederlandse-vrouw-ontevreden-over-borsten

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge