Waarom zijn de penis en tepels donkerder dan de rest van het lichaam?

Vandeurzen sticht centra's ter preventie van familiedrama's
Kan je favoriete gerecht je aan de ware liefde helpen?
madonna-1245709_960_720

Image by pixabay.com

Heb je je ooit afgevraagd waarom je geslachtsdelen donkerder zijn dan de rest van je lichaam? Ongeacht ras zijn iemands penis ,tepels en schaamlippen van nature een tint of twee dieper van kleur dan hun huid. De reden? Het is een soort verdonkering die optreedt tijdens de puberteit, vertellen deskundigen in de Daily Mail Online.

Tijdens de puberteit stormen de geslachtshormonen  door het lichaam en zij stimuleren de productie van melanine – het aminozuur verantwoordelijk voor haar en huidskleur.  Het resultaat voor de huid van de penis en de tepels van een man en de tepels en schaamlippen van een vrouw zijn, dat die door die geslachtshormonen donkerder worden.

Veel penissen hebben een donkerder kleur dan de algemene huidskleur. Bij besneden penissen zal vooral de eikel donkerder van kleur zijn, doordat er zich een verdikte hoornlaag op heeft gevormd. Maar, besneden of niet, sowieso hebben veel mannen een penis die wat donkerder is dan de rest van hun lichaamskleur. Het is zeker niet zo dat de penis blijvend van kleur verandert, door te veel masturberen bijvoorbeeld. Maar er is wel een impact. Het maakt deel uit van het seksuele rijpingsproces, maar het komt ook omdat de natuur jongens gedurende hun pubertijd kennis laat maken met een speciale vriend: de rechterhand. De huid wordt namelijk donkerder wanneer deze vaak ruw wordt behandeld.

Hoewel dit proces heel natuurlijk is waarschuwen deskundigen dat een verdere verdonkering op volwassen leeftijd een teken van de chronische ziekte diabetes kan betekenen.  Dr Lindsey Bordone, een dermatoloog aan de Columbia University Medical Center in New York, vertelde Daily Mail Online: “Uw huid kan donkerder worden in bepaalde gebieden wanneer uw suikers  zeer hoog zijn  en je  diabetes ontwikkelt.”

Je ziet een zelfde fenomeen van donker worden van de tepels tijdens de zwangerschap. Ben je voor het eerst zwanger? Dan groeien je tepels en tepelhoven (de roze cirkels rond je tepels) ook. De tepels worden iets langer, en de tepelhoven worden groter. Je ziet ook dat de tepelhof donkerder van kleur wordt, een beetje bruinig. Een van de eerste verschijnselen die al voor de menstruatiedag kan ontdekken, zijn veranderingen aan je tepels. Het HCG hormoon -dat al toeneemt vanaf de innesteling van de bevruchte eicel- veroorzaakt de verandering. Al één week na de conceptie, kan het gebied om je tepels heen (tepelhof of areola genoemd) donkerder en groter worden. Zo kan je baby de eerste tijd je tepels goed vinden. Want de eerste dagen ziet hij nog niet zo goed. Bovendien wordt je huid wat steviger, zodat hij bestand is tegen het krachtige zuigen van je baby straks.

Bronnen

http://www.dailymail.co.uk/health/article-3390863/Revealed-penis-nipples-darker-rest-skin-Sex-hormones-trigger-pigmentation-puberty-sign-diabetes.html

http://www.anababa.nl/kinderwens/zwanger/lichamelijke-veranderingen/borsten

http://www.allesoverseks.be/themas/lichaam/penis/is-het-normaal-dat-mijn-penis-donker-van-kleur-is

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge