Waarover maakt men zich zorgen tijdens seks

Porno kijken is niet schadelijk
Landen met vrouwen met de grootste borsten
woman, portrait, girl

Free-Photos (CC0), Pixabay

Waar zijn mannen en vrouwen nu het bangst voor in bed? SuperDrug Online Doctor hield  een onderzoek onder 2.000 Amerikaanse en Europese mannen en vrouwen om erachter te komen wat de grootste angsten zijn als het draait om seks. Benieuwd?

Voor dit onderzoek moesten de deelnemers de voorgeschreven angsten rangschikken van meest naar minst beangstigend. Op basis hiervan kon SuperDrug een aantal lijsten opstellen en conclusies trekken.

De volgende tien zaken werden door mannen en vrouwen sámen als de grootste angst ervaren:

1. Je partner heeft een SOA.
2. Het condoom breekt/de seks resulteert in een ongewenste zwangerschap.
3. Je partner vindt je naakte lichaam niet aantrekkelijk.
4. Je partner krijgt geen orgasme of voelt zich niet voldaan.
5. Je bent slecht in seks.
6. Het is ongemakkelijk na de seks.
7. Er gebeurt iets lichamelijk beschamends tijdens de seks (bijvoorbeeld een scheet).
8. Je partner wil iets doen waar je je niet goed bij voelt.
9. Je partner denkt dat je onervaren bent.
10. Je lichaamshaar is een turn-off.

Afgezien van deze gezamenlijke lijst, is er echter wel een heel duidelijk verschil te zien tussen mannen en vrouwen. Waar mannen eerder bang zullen zijn om een SOA op te lopen óf de vrouw niet tevreden te kunnen stellen, hebben vrouwen de grootste angst dat hun partner geen condoom zou willen dragen óf dat deze knapt en het resulteert in een ongewenste zwangerschap.

Mannen :zij maken zich tijdens een one night stand of date tussen de lakens ook echt wel druk over hoe hun snoet erbij staat als ze hun hoogtepunt bereiken. Maar leuker om te weten, de omgeving van het intieme moment baart hem soms ook zorgen. Wát dan precies? Hieronder volgt een lijstje, de onderwerpen staan niet in volgorde.

1. Hoe vies de kamer is
Als jij zijn kamer binnenstapt, schiet het ineens door zijn hoofd: ‘heb ik dingen over het hoofd gezien? Is het niet messy?’ De stoflaag op zijn nachtkastje, een bureaustoel vol kleding, een lege pizzadoos… ineens bedenkt-ie zich dat hij zijn kamer wel nét iets beter had kunnen opruimen. Sommige mannen laten het standje zelfs afhangen van dat jij de dirt niet zit, in plaats van of het goed voelt.

2. Hoe lang (of kort) hij het volhoudt
Is hij al binnen vijf minuten klaar of duurt het een eeuwigheid voor hij het hoogtepunt bereikt? Over beide is hij onzeker. Te snel: Naast het niet omhoog krijgen is er nog een klein probleem. Mannen kunnen zo opgewonden raken, dat ze te snel klaarkomen. Niet fijn voor de vrouw, maar zeker niet voor de man. Hij moet met de schaamte de nacht doorkomen.

3. Wanneer hij voor het laatst zijn lakens heeft gewassen
‘Oei, zit er een naar luchtje aan? Is het zweet? Zou zij het ruiken? Is het nou al twee of drie weken geleden dat ik mijn dekbed in de was heb gegooid?’, allemaal vragen die op poppen in zijn hoofd. Of : Hoeveel zweet is teveel zweet? De heren hopen dat het enigszins als sexy wordt beschouwd.

4. De spiegel die nét op een verkeerde plek hangt
Oei, gaat ze daar niet te vaak zelf in kijken of ik zou graag zelf zien hoe ik bezig ben. Gaat de spiegel haar niet afschrikken?

5. Wanneer begin je over voorbehoedsmiddelen?
Het is belangrijk voor de heren om geen risico te lopen. Dus vroeg of laat moeten ze het onderwerp aansnijden. Maar wanneer? Vragen ze het te vroeg dan lopen ze het risico om een vrouw af te schrikken die nog geen seks wil. Vragen ze het te laat, dan kan het de sfeer verpesten. Vooral als er geen condoom voor handen is.

6. Wat vindt ze van mijn lichaam.
Niet elke man is gezegend met een sixpack. Ze willen niet dat een vrouw stiekem walgt van het idee dat zijn buikje tegen haar aanwrijft.

7. Is ze nou net klaargekomen?
Orgasmes roepen zo veel vragen op bij mannen. Is ze nou net klaargekomen of niet? Alle kreunen lijken op elkaar. Bovendien bereikt elke vrouw op een andere manier een hoogtepunt. De mannen zijn bang om te vroeg verder te gaan zonder dat de vrouw tevreden is.

8. Ben ik beter dan anderen? 
Ook prestatiedrang blijkt een ding te zijn. Iedereen wil beter zijn dan de vorige man waarmee een vrouw het bed heeft gedeeld. Ze zijn als de dood dat vrouwen hun bedpartners vergelijken. Of dat de partner denkt dat hij te onervaren is.

9. Mijn partner heeft een SOA
Angst om besmet te worden is de grootste vrees van mannen. Zeker als het om een geheime relatie gaat, wil hij niet moeten uitleggen aan zijn partner hoe hij daar aan gekomen is.

10. Ongewenste zwangerschap. Seks is leuk, maar het kan ook een nare bijwerking hebben zo vroeg in de relatie. Wat als ik haar zwanger maak, spookt bij heel wat mannen door het hoofd.
Het condoom breekt/de seks resulteert in een ongewenste zwangerschap… een nachtmerrie voor elke man

11. De partner beschuldigt hem achteraf dat het ging om ongewenste seks, terwijl er in het begin wel instemming was (een middel is hier om te werken met een sekscontract)

12. Faken: Mannen zijn niet van gisteren en lezen best wel wat magazines en online artikels. Ze weten dus dat, o jee, vrouwen best vaak faken in bed. Een nachtmerrie van elke man is dan ook dat vrouwen doen alsof en het daarna aan hun vriendinnen vertellen.

 

Bij vrouwen ligt het dus een beetje anders. Vrouwen voelen zich nogal onzeker als ze net een nieuwe man hebben leren kennen. Vindt hij haar wel aantrekkelijk in lingerie? Wat voor soort man is hij tussen de lakens en is ze wel atletisch genoeg om al zijn moves te volgen?
1. Haar partner wil geen condoom dragen.

2. Haar partner heeft een SOA.

3. Het condoom breekt/de seks resulteert in een ongewenste zwangerschap.

4. Haar partner vindt haar naakte lichaam niet aantrekkelijk.

5. Haar partner neemt geen genoegen met ‘nee’.

6. Haar partner wil iets doen waar ze zich niet goed bij voelt.

7. Er gebeurt iets lichamelijk beschamends tijdens de seks (bijvoorbeeld een scheet).

8. Haar partner krijgt geen orgasme of voelt zich niet voldaan.

9. Ze krijgt zélf geen orgasme en voelt zich niet voldaan.

10. Ze is slecht in seks.

Bronnen

http://www.metronieuws.nl/lifestyle/life/2016/06/over-deze-dingen-maken-mannen-zich-druk-tijdens-seks

http://www.glamour.nl/lifestyle/love-life-sex/artikel/5-dingen-waarover-mannen-zich-zorgen-maken-tijdens-seks

http://www.hbvl.be/cnt/aid1183387/top-7-waar-mannen-voor-vrezen-in-bed

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge